ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΛΕΚΟΣ ΖΑΡΤΑΛΟΥΔΗΣ

Αλέκος Ζαρταλούδης
Γεννήθηκε στη Χίο (Βολισσός) το 1929 και αποφοίτησε, το 1965, από τη δραματική σχολή του Κώστα Μιχαηλίδη, με δασκάλους τους Μαίρη Αρώνη, Κώστα Μιχαηλίδη, Αντρέα Φιλιππίδη κ.ά. Το 1965 έγινε μέλος του ΣΕΗ και έπαιξε σε παραστάσεις όπως «Μην πατάτε τη χλόη», «Ο Καραγκιόζης στη Βουλή», «Ο κόσμος της Σούζυ Βονγκ», «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια» κ.ά. Αργότερα μετανάστευσε στις ΗΠΑ, όπου έζησε αρκετά χρόνια. Η τελευταία εμφάνισή του ήταν το 1990με το θίασο της Αλίκης Γεωργούλη. Επίσης έπαιξε σε ταινίες όπως «Περάστε την 1η του μηνός», «Διπλοπενιές», «Το πιο λαμπρό αστέρι», «Ξύπνα καημένε Περικλή», «Ο άνθρωπος που γύρισε από το πιάτο» κ.ά., και σε σίριαλ όπως «Η γειτονιά μας» και οι «Πάνθεοι». Πέθανε στις 6 Φεβρουαρίου του 2007.
Φιλμογραφία
Η αλήτισσα (1990) [νυχτοφύλακας]
Μια σταρ στην γειτονιά μας (1989) [Φαρώνης]
Ακαταμάχητος πιλότος (1988)
Made in Greece (1988)
Ο γυφτοαριστοκράτης (1987) [υπουργός]
Ο τρελογιατρός (1987) [διευθυντής ΟΤΕ]
Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν (1986)
Μπορούμε και κάτω απ' τα θρανία (1985) [Βασιλειάδης]
Γύφτικη κομπανία (1983)
Ο Θανάσης και το καταραμένο φίδι (1982) [Βλαδίμηρος]
Ήταν άξιος (1982) [κουρέας]
Ένας κοντός θα μας σώσει! (1981)
Γκαρσονιέρα για δέκα (1981)
Βέγγος ο τρελός καμικάζι (1980) [σκηνοθέτης ταινίας]
Ο παλαβός κόσμος του Θανάση (1979)
Οι φανταρίνες (1979) [χασάπης - ταξιδιώτης]
Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα! (1972) [έμπορος μεταχειρισμένων ρούχων]

Ο κύριος σταθμάρχης (1972)
Αναζήτησις... (1972) [Βάγιας]
Απ' τ' αλώνια στα σαλόνια (1972)
Ένα αγόρι... αλλοιώτικο απ' τ' άλλα (1971) [οδηγός αυτοκινήτου]

Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη (1971)
Η εφοπλιστίνα (1971) [αφεντικό νυχτερινού κέντρου]
Αγάπησα μια... πολυθρόνα (1971)
Κρίμα... το μπόι σου (1970)
Ο Θανάσης η Ιουλιέττα και τα λουκάνικα (1970)
Οι γενναίοι του Βορρά (1970) [τραυματίας στο νοσοκομείο]
Η ταξιτζού (1970)
Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ (1970)
Ο άνθρωπος που γύρισε από τα πιάτα!.. (1969) [μεταφορέας]
Ο γίγας της Κυψέλης (1969)
Φοβάται ο Γιάννης το θεριό... (1969)
Για την τιμή και τον έρωτα (1969)
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968) [μάγειρας Γρηγόρης]
Η αγάπη μας (1968)
Πατέρα κάτσε φρόνιμα (1967) [Στράτος]
Το πιο λαμπρό αστέρι (1967) [Κουδούνας]
Δημήτρη μου Δημήτρη μου (1967) [εργάτης]
Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966)

Η φωνή μιας αθώας (1965)
Το πρόσωπο της ημέρας (1965)

Δεν υπάρχουν σχόλια: