ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΔΗΣ

Γιώργος Ξύδης
Ο Γιώργος Ξύδης ήταν Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1891(άλλη πηγή αναφέρει το 1893). Υπήρξε μαζί με τον αδερφό του, Δημήτρη, επίσης ηθοποιό, ένας από τους ιδρυτές του ΣΕΗ το 1917 και διακρίθηκε παίζοντας με περιοδεύοντα θίασο. Ήταν συνεργάτης του Θανάση Βέγγου και εμφανίστηκε σε κωμωδίες σε πολύ μικρούς ρόλους. Εμφανίστηκε στη σκηνή το 1911. Πέθανε πιθανόν τη δεκαετία του 1970.
Φιλμογραφία
Η ωραία του κουρέα (1969) [Νιόνιος]
Τρελός παλαβός και Βέγγος (1968) [γιατρός]

Ο Μικές παντρεύεται (1968)[στο γραφείο συνοικεσίων]
Ο μόδιστρος (1967)
Βοήθεια, ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000 (1967) [πελάτης ζαχαρπλαστείου]
Ο χαζομπαμπάς (1967) [(εκδότης) Χλεμπονιάρης]
Πάρε κόσμε (1967)
Το πλοίο της χαράς (1967)
Καρδιές που ξέρουν ν`αγαπούν (1967)

Κατηγορώ τους ανθρώπους (1966)[μέλος δικαστηρίου]
Ο πόνος του μπεκρή (1966) [Τηλέμαχος]

Η 7η μέρα της δημιουργίας (1966)
Τα μυστικά της αμαρτωλής Αθήνας (1966)[κάτοικος χωριού]
Είναι ένας... τρελός τρελός Βέγγος (1965) [Κώστας]
Τα δίχτυα της ντροπής (1965)

Ιστορία μιας ζωής (1965)[καλεσμένος]
Στοργή (1965)

Εχθροί (1965)[γείτονας]
Και οι 14 ήταν υπέροχοι (1965)[στη συγκέντρωση των εφημεριδοπωλών]
Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα (1965)[περαστικός]
Καημοί στη φτωχογειτονιά (1965)
Τα δίχτυα της ντροπής (1965)[ψαράς]
Το ρομάντζο μιας καμαριέρας (1965)[παρακαλάει την Κατερίνα να την προσλάβει ως καμαριέρα]

Μια γυναίκα χωρίς ντροπή (1965)
Το χώμα βάφτηκε κόκκινο (1965)

Υπάρχει και φιλότιμο (1965)
Μια βδομάδα στον Παράδεισο (1964)
Παιδί μου, δεν αμάρτησα (1964)
Το κορίτσι του πόνου (1964)

Μια εβδομάδα στον Παράδεισο (1964)[καλεσμένος]
Με λύγισε η φτώχεια (1964)[κ. Νώντας/σπιτονοικοκύρης Αλέκου]
Η χαρτοπαίχτρα (1964)[μέλος δικαστηρίου]

Εγωισμός (1964)[στη κηδεία]
Έτσι ήταν η ζωή μου (1963)
Κόκκινα φανάρια (1963)
Ο άσωτος (1963)
Αμαρτίες γονέων (1963)

Αθώα ή ένοχη (1963)[ένορκος]
Μάνα γιατί με γέννησες (1963)
Οι τουρίστες (1963)
Ψευτοθόδωρος (1963) [Θεοφάνης]

Οι γυναίκες θέλουν ξύλο (1962)[πελάτης κέντρου διασκέδασης] Όταν λείπει η γάτα! (1962) [στο νυχτερινό κέντρο]
Για σένα την αγάπη μου (1960)

Τα κίτρινα γάντια (1960)[περαστικός] Οι δοσατζήδες (1959)
Όσο υπάρχουν γυναίκες (1959)[κυρ Ανάργυρος, ταβερνιάρης]
Περιπλανώμενοι Ιουδαίοι (1959)

Δεν υπάρχουν σχόλια: