ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΒΑΙΟΣ

Γιώργος Κωβαίος
Γεννήθηκε στις 11/2/1933 στην Αθήνα. Διέκοψε τη θεατρική του σταδιοδρομία και εγκαταστάθηκε στην Ιταλία, όπου οργάνωσε δικό του ελληνικό εστιατόριο. Επέστρεψε στην Ελλάδα και την περίοδο 1996-1997 εργάστηκε στο θέατρο Ακάδημος. Έπαιξε και σε διάφορες ιταλικές ταινίες όπως
''ΙL VERO E IL FALSO'' 1971,''STORIA DER FRATTELI E DER COLTELI'' 1972, ''LUOMO CON OCHIALI DA SPECHIO'' 1973 ,''ALLONSANFAN'' 1973 ,''THE CASSANDRAS GROSSING'' 1976 και ''UOMINI E NON''.
Από το 1961 έως το 1964 έλαβε μέρος σε 4 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.
Φιλμογραφία

Ο θάνατος θα ξανάρθει (1961)
Κατήφορος (1961)
Τα κοθώνια του θρανίου (1962)
Πονεμένη μητέρα (1962)
Λίγο πριν ξημερώσει (1963) [απαλοχέρης]
Πόνεσα πολύ για σένα (1964)

Η χαρτοπαίχτρα (1964)[αστυνομικός]
Οι εχθροί (1965)
Δοκιμασία (1966)
Εισπράκτωρ 007 (1966)
Χαμένη ευτυχία (1966)
Η βουλευτίνα (1966)
Τα μυστικά της αμαρτωλής Αθήνας (1966)
Βίβα Ρένα (1967)
Δημήτρη μου Δημήτρη μου (1967)
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
Σαπίλα και αριστοκρατία (1967)
Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω (1967)
Ο σπαγγοραμένος (1967) [ταξιτζής]
Το χρήμα ήταν βρώμικο (1967)
Το πιο λαμπρό αστέρι (1967)
Η καρδιά ενός αλήτη (1968)
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968)
Καταραμένη αγάπη (1968)
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)
Η σφραγίδα του Θεού (1969)
Ο πρόσφυγας (1969)
Πανικός (1969)
Φτωχογειτονιά αγάπη μου (1969)
Αδούλωτη ράτσα (1969)
Παραγγελιά (1980)
Μεγαλέξανδρος (1980)
Το φουστάνι (2001)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΡΟΒΑ ΝΥΦΙΚΟΥ 1995 ,Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ 1997