ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΒΑΙΟΣ

Γιώργος Κωβαίος
Γεννήθηκε στις 11/2/1933 στην Αθήνα. Διέκοψε τη θεατρική του σταδιοδρομία και εγκαταστάθηκε στην Ιταλία, όπου οργάνωσε δικό του ελληνικό εστιατόριο. Επέστρεψε στην Ελλάδα και την περίοδο 1996-1997 εργάστηκε στο θέατρο Ακάδημος. Έπαιξε και σε διάφορες ιταλικές ταινίες όπως
''ΙL VERO E IL FALSO'' 1971,''STORIA DER FRATTELI E DER COLTELI'' 1972, ''LUOMO CON OCHIALI DA SPECHIO'' 1973 ,''ALLONSANFAN'' 1973 ,''THE CASSANDRAS GROSSING'' 1976 και ''UOMINI E NON''.
Από το 1961 έως το 1964 έλαβε μέρος σε 4 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.
Φιλμογραφία

Ο θάνατος θα ξανάρθει (1961)
Κατήφορος (1961)
Τα κοθώνια του θρανίου (1962)
Πονεμένη μητέρα (1962)
Λίγο πριν ξημερώσει (1963) [απαλοχέρης]
Πόνεσα πολύ για σένα (1964)

Η χαρτοπαίχτρα (1964)[αστυνομικός]
Οι εχθροί (1965)
Δοκιμασία (1966)
Εισπράκτωρ 007 (1966)
Χαμένη ευτυχία (1966)
Η βουλευτίνα (1966)
Τα μυστικά της αμαρτωλής Αθήνας (1966)
Βίβα Ρένα (1967)
Δημήτρη μου Δημήτρη μου (1967)
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
Σαπίλα και αριστοκρατία (1967)
Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω (1967)
Ο σπαγγοραμένος (1967) [ταξιτζής]
Το χρήμα ήταν βρώμικο (1967)
Το πιο λαμπρό αστέρι (1967)
Η καρδιά ενός αλήτη (1968)
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968)
Καταραμένη αγάπη (1968)
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)
Η σφραγίδα του Θεού (1969)
Ο πρόσφυγας (1969)
Πανικός (1969)
Φτωχογειτονιά αγάπη μου (1969)
Αδούλωτη ράτσα (1969)
Παραγγελιά (1980)
Μεγαλέξανδρος (1980)
Το φουστάνι (2001)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΡΟΒΑ ΝΥΦΙΚΟΥ 1995 ,Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ 1997