ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

Πέτρος Πανταζής
Ο Πέτρος Πανταζής ήταν ένας σεμνός Έλληνας Ηθοποιός του Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης. Γεννήθηκε το 1937 στο Μεταξουργείο (Αθήνα).
Σε νεαρή ηλικία πήγε στη σχολή χορού της Ελένης Τσουκαλά, με σκοπό να υπηρετήσει το χώρο της ….«Τερψιχόρης» .
Στα πρώτα του βήματα, χορευτής ακόμα, παίρνει προσωρινή άδεια και συμμετέχει και σαν ηθοποιός σε μικρούς ρόλους, . Πολύ γρήγορα , γοητευμένος από την υποκριτική τέχνη του Θεάτρου, γράφεται στη Δραματική Σχολή του Θάνου Τράγκα και το 1956 αποφοιτά με άριστα
Δίνει εξετάσεις στην ανωτάτη επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και παίρνει και την επίσημη κρατική άδεια του ηθοποιού
Πρώτη του εμφάνιση , σαν χορευτής ακόμα , το 1954 στο θέατρο «Περοκέ», με το έργο: « Όσα παίρνει ο Άνεμος» του Αλ. Σακελλάριου και Γ. Γιαννακόπουλου. Έκτοτε οι πόρτες των Αθηναϊκών Σκηνών ανοίγουν διάπλατα για το νεαρό ηθοποιό.
Συνεργάζεται με όλα τα μεγάλα ονόματα , όπως: Κώστα Χατζηχρήστο, Μαρίκα Νέζερ, Ρένα Βλαχοπούλου , Σπεράντζα Βρανά, Μάγια Μελάγια, Ν. Κοκκίνης, Καίτη Ντιριντάουα, Κούλη Στολίγκα, Ντίνο Ηλιόπουλο, Κυριάκο Μαυρέα, Νίκο Σταυρίδη, Κούλα Νικολαΐδου, Μενέλαο Θεοφανίδη, Νανά Σκιαδά, Σοφία Βερώνη, Καλή Καλό , Αλέκα και Στέλα Στρατηγού, Τάκη Μηλιάδη , Κώστα Βουτσά, Καίτη Μπελίντα, Γιάννη Γκιωνάκη, Νίκο Ρίζο, Βασίλη Αυλωνίτη, Γεωργία Βασιλειάδου, Άννα Φόνσου, 
Ζωζώ Σαπουτζάκη, Μπέμπα Δόξα, Χρήστο Ευθυμίου, Κατερίνα Γιουλάκη, Ρένα Ντόρ, Σταύρο Παράβα και όλους, γενικά , τους καλλιτέχνες της εποχής του.
Συνεργάζεται επίσης , για πολλά χρόνια, και με το Γιώργο Οικονομίδη καθώς και με το γραφείο παραγωγής τηλεοπτικών εκπομπών του Παύλου Πισσάνου.
Σκηνοθετεί την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά : « Ένα τραγούδι μια ιστορία», για την ΥΕΝΕΔ (παραγωγή Πέτρου Βενιέρη) και γράφει στίχους που μελοποιούνται από γνωστούς συνθέτες.
Στη διάρκεια της θεατρικής του πορείας , δημιουργεί και μια διαφημιστική εταιρία , μαζί με το Γιάννη Βογιατζή ( τον τραγουδιστή) που κρατά για αρκετά χρόνια, αλλά, μετά την αμείλιχτη «επίθεση» της τηλεόρασης , κλείνει.!
Συμμετέχει σε κοσμικές ταβέρνες , με ρεβύ πίστας ,όπως: ο "Βράχος" το "Πλακιώτικο Σαλόνι" και σε αναψυκτήρια της εποχής, όπως: "Πεδίον του Άρεως" (Άλσος) του Γ. Οικονομίδη κ.ά
Είχε λάβει μέρος σε αρκετές ελληνικές ταινίες καθώς και στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Κώστα Πρετεντέρη: «Η γειτονιά μας», ερμηνεύοντας με απόλυτη πειστικότητα το ρόλο του καπετάν Γιασό.
Είχε πραγματοποιήσει αμέτριτες περιοδείες στην Έλλάδα και στο εξωτερικό με επιθεωρήσεις της εποχής και όχι μόνο.
Ήταν παντρεμένος σε πρώτο γάμο με την Τζίνα Βούλγαρη και σε δεύτερο για πολλά χρόνια, με την ηθοποιό και Σταρ Ελλάς του ’67, Έλια Καλλιγεράκη . Eίχαν αποκτήσει έναν γιο και ζούσαν στη μονοκατοικία τους, στο Γαλάτσι, απομακρυσμένοι απ΄ τα θεατρικά και κινηματογραφικά δρώμενα .
 Πέθανε στις 21 Δεκεμβρίου 2008.
Φιλμογραφία
Η γόησσα (1967)
Ο παπατρέχας (1966) [Ρίνγκο]
Το σπίτι των ανέμων (1966) [Κώστας]
Χωρίσαμε ένα δειλινό (19660
Η Εύα δεν... αμάρτησε (1965)
Γλυκιά, γλυκιά μου αγάπη (1965)
Και οι... 14 ήταν υπέροχοι! (1965)

Το ρομάντζο μιας καμαριέρας (1965)[Κώστας Ανδριτσόπουλος, ανιψιός Μάγδας Paras]

Ξαναγύρισε κοντά μου (1965)[Άλκης]

Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965) [Φάνης Κωνσταντινέας]
Ο ουρανοκατέβατος (1965) [Τώνης]
Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964)
Η πρώτη αγάπη (1964)
Αυτό το κάτι άλλο! (1963) [μπράβος]
Ένα κορίτσι για δύο (1963)
Η ψεύτρα (1963)
Μην είδατε τον Παναή; / Καταζητείται ο Βέγγος (1962)
Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης (1962) [φίλος Ανδρέα]
Το κορίτσι του λόχου (1962)
Το δράμα μιας αμαρτωλής (1961)
Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960)
Η μουσίτσα (1959)
Λαός και Κολωνάκι (1959)
Το κορίτσι της αμαρτίας (1958)
Τα τρία παιδιά βολιώτικα (1957)
Μαρία Πενταγιώτισσα (1957)

Δεν υπάρχουν σχόλια: