ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ

Κατερίνα Βασιλάκου
Η Κατερίνα Βασιλάκου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός (Aιδηψός 1941- Αθήνα 4 Ιουλίου 2001), σύζυγος του ηθοποιού Θανάση Μυλωνά (πέθανε το 1989 από ένα σπάνιο μύκητα στον εγκέφαλο και κηδεύτηκε στο Α’ νεκροταφείο). Σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ηθοποιός κυρίως του θεάτρου, συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους πάντα σε προσεγμένο ρεπερτόριο. Έκανε αξιόλογες εμφανίσεις στην τηλεόραση σε σήριαλ και σε μεταφορές θεατρικών ενώ ασχολήθηκε και με το ραδιόφωνο. Έπαιξε σε 51 ταινίες του κινηματογράφου, με σημαντική ερμηνεία της στην ταινία ''Της μιας δραχμής τα γιασεμιά'' πλάϊ στον Ορέστη Μακρή. Το όνομά της δόθηκε σε θέατρο. Από το 1975 έως το 1982 η Κατερίνα Βασιλάκου και ο Θανάσης Μυλωνάς συγκροτούν τον δεύτερο θίασο τους και παρουσιάζουν στα θέατρα «Αλάμπρα» και «Ορβο» τα έργα: «Μαίρη Ρόζ» του Τζέιμς Μπάρυ, «Η Δωδεκάτη νύχτα του κου Σαίξπηρ» σε διασκευή Γιώργου Σκούρτη,  «Οι εχθροί» του Γκόρκυ, «Ανθρώπινες σχέσεις» του Αντριου Ντέιβις. Μεγάλη επιτυχία τους «Οι Μικροαστοί» του Γκόρκυ που παίχτηκε για δύο σαιζόν [1976-1979] στην «Αλάμπρα» γεγονός σπάνιο γιά την εποχή. Στο θέατρο «Λουζιτάνια» και σε περιοδεία παρουσίασαν τους «Θεατές» του Μάριου Ποντίκα.  Τελευταία κοινή θεατρική εμφάνιση τους ο «Ματωμένος γάμος» του Λόρκα στο θέατρο «Λυκαβηττού» το 1982. Με τον Θανάση Μυλωνά είχαν παντρευτεί το 1970 και το 1974 απέκτησαν την κόρη τους Ελένη.
Φιλμογραφία

Οι άνδρες ξέρουν ν' αγαπούν (1971) [Άννα Λεονή]
Γύρω μας γκρεμίστηκαν όλα (1970)
Ένας άνδρας με συνείδηση (1969) [Μαίρη Ελευθερίου]
Αδούλωτη ράτσα (1969)
Η κραυγή μιας αθώας (1969) [Άννα Παπαδήμα]
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969) [Μαρία]
Η σφραγίδα του Θεού (1969) [Μαρίνα]
Φτωχογειτονιά αγάπη μου (1969) [Χριστίνα]
Αργυρώ, η προδομένη τσελιγκοπούλα (1968) [Αργυρώ]
Ας με κρίνουν οι γυναίκες (1968) [Λάουρα]
Εκείνοι που ξέρουν ν' αγαπούν (1968)
Τα ψίχουλα του κόσμου (1968) [Αγνή]
Άδικη κατάρα (1967) [Άννα]
Δάκρυα οργής (1967) [Βέρα Λαμπίρη]
Κλεμμένη αγάπη (1966) [Μαρία]
Μεγάλη μου αγάπη (1966) [Μαρία]
Δεν πουλάω την καρδιά μου (1966)
Ο ζεστός μήνας Αύγουστος (1966)

Δύσκολοι δρόμοι (1965) [Μαρία]
Όλα, και τη ζωή μου ακόμα (1963)
Η Ελληνίδα και ο έρωτας (1962) [Άννα]
Τα σκαλοπάτια της ζωής (1962) [Λίζα Βεργή]
Το κορίτσι του Λόχου (1962) [Κάτια]
Της μιας δραχμής τα γιασεμιά (1960) [Άννα Μαρία / Γιασεμί]

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ http://taxalia.blogspot.bg/

Δεν υπάρχουν σχόλια: