ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΡΗΣ ΜΑΛΙΑΓΡΟΣ

Άρης Μαλιαγρός
Ο Άρης Μαλιαγρός (συχνά και Άρης Μαλλιαγρός) (γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου 1895 στο Αργοστόλι και πέθανε στις 18 Δεκεμβρίου 1984) ήταν τενόρος και  ηθοποιός, ο οποίος διακρίθηκε σε ρόλους αριστοκράτη, όπως ο Γιώργος Γαβριηλίδης και ο Χρήστος Τσαγανέας. Ήταν γνωστός παλιά και ως ΄΄ο κύριος με το μονόκλ΄΄. Γεννήθηκε στην Κεφαλλονιά. Σπούδασε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο στο Φιόρο του Λεβάντε (1914). Στη συνέχεια έπαιξε στα έργα: Χριστινάκι (1916), Σοκολατένιος στρατιώτης (1918 - 19), Μπατερφλάι, Τραβιάτα (1919 - 1920), Βαφτιστικός (1920 - 1921), Κοντέσα του χορού (1922), Αρχοντοχωριάτης, Κατά φαντασίαν ασθενής, Μισάνθρωπος, Φιλάργυρος, Τρικυμία, Άμλετ, Βασιλιάς Ληρ, Έμπορος της Βενετίας, Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι, Κυμβελίνος, Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ, Φυντανάκι, Αρραβωνιάσματα, Πειρασμός, Βαβυλωνία κ.ά. Το 1950 εμφανίστηκε με την "Ελληνική Σκηνή" και από το 1951 στο Εθνικό Θέατρο στα έργα: Αντίζηλοι, Ερωτικά παιχνίδια, Αστέρι της Σεβίλης, Τα λάθη μιας νύχτας, Δύσκολος, Αχαρνής, Φιλάργυρος, Το τραγούδι της κούνιας, Η ηδονή της τιμιότητας κ.ά.
Φιλμογραφία
Η Αλίκη δικτάτωρ (1972) [Ορέστης]
Η Ρένα είναι "οφ-σάιντ" (1972) [πρόεδρος Κοκκιναϊκού]
Ο επαναστάτης ποπολάρος (1971) [κόντε Τσεζάρε Ροζάρο]

Επιχείρηση Απόλλων (1968)
Η κόρη μου η ψεύτρα (1967) [Νικ Παπάς]
Κάτι κουρασμένα παλικάρια (1967) [Αργύρης Λουμπάκης]
Άνθρωπος για όλες τις δουλειές.. (1966) [παππούς Έλλης]
Διπλοπεννιές (1966)
Η γυναίκα μου τρελάθηκε (1966) [Τέλης]
Ντάμα σπαθί (1966)
Ο καμπούρης (1966)
Ο ξυπόλυτος πρίγκηψ (1966) [Ιάκωβος]
Οι θαλασσιές οι χάντρες (1966) [Σωκράτης Κανιάτογλου]
Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965) [Τριάντης]
Ο ουρανοκατέβατος (1965) [Άλκης Χατζηαμπέογλου]
Αν έχεις τύχη... (1964) [Κρόφορντ]
Η βίλα των οργίων (1964) [Χριστόφορος Τσιμισκής]
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964) [(πρόξενος εμιράτου)]
Το δόλωμα (1964)
Τρίτη και 13 (1963) [Λεωνίδας Μασουρίδης]
Ζήτω η τρέλα (1962)
Ο γαμπρός μου, ο δικηγόρος! (1962) [Μαρουλέας]
Οι γυναίκες θέλουν ξύλο (1962)
Ενώ σφύριζε το τραίνο (1961)
Δουλέψτε για να φάτε / Χαραμοφάηδες (1961) [Λέανδρος]
Οι 900 της Μαρίνας (1960) [Σπύρος Δαλέγκος]
Φίλησε με Μαρίτσα (1930)
Ο ανήφορος του Γολγοθά (1917)

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: