ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΡΗΣ ΜΑΛΙΑΓΡΟΣ

Άρης Μαλιαγρός
Ο Άρης Μαλιαγρός (συχνά και Άρης Μαλλιαγρός) (γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου 1895 στο Αργοστόλι και πέθανε στις 18 Δεκεμβρίου 1984) ήταν τενόρος και  ηθοποιός, ο οποίος διακρίθηκε σε ρόλους αριστοκράτη, όπως ο Γιώργος Γαβριηλίδης και ο Χρήστος Τσαγανέας. Ήταν γνωστός παλιά και ως ΄΄ο κύριος με το μονόκλ΄΄. Γεννήθηκε στην Κεφαλλονιά. Σπούδασε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο στο Φιόρο του Λεβάντε (1914). Στη συνέχεια έπαιξε στα έργα: Χριστινάκι (1916), Σοκολατένιος στρατιώτης (1918 - 19), Μπατερφλάι, Τραβιάτα (1919 - 1920), Βαφτιστικός (1920 - 1921), Κοντέσα του χορού (1922), Αρχοντοχωριάτης, Κατά φαντασίαν ασθενής, Μισάνθρωπος, Φιλάργυρος, Τρικυμία, Άμλετ, Βασιλιάς Ληρ, Έμπορος της Βενετίας, Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι, Κυμβελίνος, Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ, Φυντανάκι, Αρραβωνιάσματα, Πειρασμός, Βαβυλωνία κ.ά. Το 1950 εμφανίστηκε με την "Ελληνική Σκηνή" και από το 1951 στο Εθνικό Θέατρο στα έργα: Αντίζηλοι, Ερωτικά παιχνίδια, Αστέρι της Σεβίλης, Τα λάθη μιας νύχτας, Δύσκολος, Αχαρνής, Φιλάργυρος, Το τραγούδι της κούνιας, Η ηδονή της τιμιότητας κ.ά.
Φιλμογραφία
Η Αλίκη δικτάτωρ (1972) [Ορέστης]
Η Ρένα είναι "οφ-σάιντ" (1972) [πρόεδρος Κοκκιναϊκού]
Ο επαναστάτης ποπολάρος (1971) [κόντε Τσεζάρε Ροζάρο]

Επιχείρηση Απόλλων (1968)
Η κόρη μου η ψεύτρα (1967) [Νικ Παπάς]
Κάτι κουρασμένα παλικάρια (1967) [Αργύρης Λουμπάκης]
Άνθρωπος για όλες τις δουλειές.. (1966) [παππούς Έλλης]
Διπλοπεννιές (1966)
Η γυναίκα μου τρελάθηκε (1966) [Τέλης]
Ντάμα σπαθί (1966)
Ο καμπούρης (1966)
Ο ξυπόλυτος πρίγκηψ (1966) [Ιάκωβος]
Οι θαλασσιές οι χάντρες (1966) [Σωκράτης Κανιάτογλου]
Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965) [Τριάντης]
Ο ουρανοκατέβατος (1965) [Άλκης Χατζηαμπέογλου]
Αν έχεις τύχη... (1964) [Κρόφορντ]
Η βίλα των οργίων (1964) [Χριστόφορος Τσιμισκής]
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964) [(πρόξενος εμιράτου)]
Το δόλωμα (1964)
Τρίτη και 13 (1963) [Λεωνίδας Μασουρίδης]
Ζήτω η τρέλα (1962)
Ο γαμπρός μου, ο δικηγόρος! (1962) [Μαρουλέας]
Οι γυναίκες θέλουν ξύλο (1962)
Ενώ σφύριζε το τραίνο (1961)
Δουλέψτε για να φάτε / Χαραμοφάηδες (1961) [Λέανδρος]
Οι 900 της Μαρίνας (1960) [Σπύρος Δαλέγκος]
Φίλησε με Μαρίτσα (1930)
Ο ανήφορος του Γολγοθά (1917)

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: