ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΖΑΝΝΙΝΟ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Ζαννίνο
Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, που διακρίθηκε σε δεύτερους ρόλους. Γεννήθηκε ως Γιάννης Παπαδόπουλος, στις 21 Αυγούστου του 1923, στο Γαλατά της Κωνσταντινούπολης. Στα χρόνια του ξεριζωμού που ακολούθησαν, ήλθε με τους γονείς του στην Ελλάδα κι εγκαταστάθηκε στη Δραπετσώνα, στον Πειραιά. Σπούδασε στη σχολή χορού του Άγγελου Γριμάνη κι εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως χορευτής. Στις αρχές της δεκαετίας του ’40 προσελήφθη στα μπαλέτα Ραμασόφ, που έδιναν παραστάσεις σε διάφορα κέντρα «καφε-σαντάν» της εποχής. Σε μία από εκείνες τις παραστάσεις στη «Μάντρα του Αττίκ», ο ίδιος ο Αττίκ τον ρώτησε πώς τον λένε κι εκείνος απάντησε «Γιάννης». Όμως, η διευθύντρια του μπαλέτου, Σοφία Ραμαζώφ, τον αποκαλούσε Νίνο και τότε ο Αττίκ είπε: «Τι Γιάννης και αηδίες. Γιάννης, δηλαδή Ζαν, Ζαν και Νίνο ίσον Ζαννίνο. Έτσι θα σε παρουσιάσω!». Έτσι απέκτησε το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο, το οποίο διατήρησε και η κόρη του, Σόφη. Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1960, στην ταινία «Ένα κορίτσι σε περιμένει». Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός από τις εμπορικές κωμωδίες με τον Θανάση Βέγγο, ενώ πέρα από τις 83 ταινίες που γύρισε στην Ελλάδα, συμμετείχε και σε αρκετές του εξωτερικού, με το ψευδώνυμο Ζ. Ζαννίνου: «Οι 300 Σπαρτιάτες» (1962), «Το εξπρές του μεσονυκτίου» (1978) κ.ά. Ο Ζαννίνο πέθανε στην Αθήνα στις 27 Μαΐου του 1995.
Κηδεύτηκε στην Νέα Ερυθραία Αττικής.
Έχει εμφανιστεί ως Γιάννης Ζαννίνο, Γιάννης Ζαννίνος, Ζαννίνος Ζαννίνου, Ιωάννης Ζαννίνο, Ιωάννης Ζαννίνος, Ζαννίνο Παπαδόπουλος, Ζαννίνος, Ζαν. Παπαδόπουλος
Φιλμογραφία
Ο χαρτοπαίχτης (1990) [Παντελής] 
Για μια χούφτα... τούβλα (1987) [(πελάτης)]
Τα καθάρματα (1985) [(προπονητής)]
Το ψώνιο (1983) [Χλέμπουρας]
Ξεβράκωτος Ρωμιός (1980)
Τζακ ο καβαλάρης (1979) [Τζερόνιμο]
Η βαλίτσα του παπά (1978) [σωματοφύλακας]
Ο τσαρλατάνος (1973) [Ηρακλής]
Ο πρίγκηπας της αγοράς (1972) [Κρότονας]
Ο κύριος σταθμάρχης (1972) [Λάζαρος Διακουμάτος]
Ένας υπέροχος άνθρωπος (1971)
Η ζαβολιάρα (1971)
Ο δρόμος των ηρώων (1971)
Δυο έξυπνα κορόιδα (1971)
Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές (1970) 

Δυο τρελοί και ο ατσίδας (1970)
Οι γενναίοι του Βορρά (1970) [Σεραφείμ]
Οι τέσσερις άσοι (1970)
Ένα ασύλληπτο κορόιδο (1969) [Χανς]
Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969) [(Γερμανός επιχειρηματίας)]
Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969) [Γιακόπ] 

Ο πρόσφυγας (1969) [Φώτης Ραγούσης]
Το νυφοπάζαρο (1969)
Επιχείρηση Απόλλων (1968) [οδηγός λιμουζίνας]
Καρδιά που λύγισε από τον πόνο (1968) [Γιακουμής]
Ο πεθερόπληκτος (1968) [πελάτης κοσμικού κέντρου που ξεκινάει καυγά]
Οι μνηστήρες της Πηνελόπης (1968)
Κίτσος Μίνι και Σουβλάκι (1968)
Επιχείρησις Απόλλων (1968) [οδηγός λιμουζίνας]
Ένας κλέφτης με φιλότιμο (1968) 

Βοήθεια ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000 (1967) [εκπαιδευτής]
Ο μεθύστακας του λιμανιού (1967) [Σώστης]
Σήκω χόρεψε συρτάκι (1967) [Λάκης]
Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση (1966) [Μανώλης Βαρδακάκης]
Φως... νερό... τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις (1966) [Σωτήρης Σωτηρόπουλος]
Είναι ένας... τρελός τρελός Βέγγος (1965) [Γιάννης]
Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965) [Τζίμης]
Με πόνο και με δάκρυα (1965) [Πανανός]
Το θαύμα της Μεγαλόχαρης (1965) [γύφτος]
Αν έχεις τύχη... (1964) [μπράβος Καρυάδη] 

Λόλα (1964) [φυλακισμένος νταής]
Ο Γιάννης τά΄κανε θάλασσα (1964)
Η γέφυρα της ευτυχίας (1964)
Τα δίδυμα (1964)
Εξωτικές βιταμίνες (1964)
Σχολή για σωφερίνες / Ο Βέγγος σωφεράντζα (1964) [Κατραμπάς]
Έτσι ήταν η ζωή μου (1963) [γιατρός στο χωριό]
Διεστραμμένοι (1963)
Είναι σκληρός ο χωρισμός (1963) 

Ζητείται τίμιος (1963)
Πετώντας με τον άνεμο (1963)
Μάνα γιατί με γέννησες (1963)
Ο Καζανόβας (1963)
Οι κατεργάρηδες (1963)
Τον βρήκανε τον Παναή (1963)
Θεέ μου δωσ`μου το φως μου (1963) [Φανούρης ο Μέγας]
Το σημάδι της Αφροδίτης / Μικρές Αφροδίτες (1963) [Μολοσσός]
Τύφλα νά΄χει ο Μάρλον Μπράντο (1963) [Αγαθοκλής Καραμουρτζούκος]
Αστροναύτες (1962) [Χαράλαμπος]
Βασιλιάς της γκάφας (1962) [Τζιμ Λούκας]
Δουλειές του ποδαριού (1962)
Μη βαράτε όλοι μαζί (1962) [Αστροπελέκης Τζόρας]
Μην είδατε τον Παναή; / Καταζητείται ο Βέγγος (1962) [Περικλής]
Οι αετονύχηδες / Μη βαράτε όλοι μαζί (1962)
Μας κλέψανε τη Γκόλφω (1961)
Το σπίτι της ηδονής (1961)
Στέγνωσαν τα δάκρυά μας (1961) [Θανάσης]
Ερωτικά παιχνίδια (1960) [Μπουρνιάς]

Ένα κορίτσι σε περιμένει (1960)
Το μυστικό του κόκκινου μανδύα (1960)[κ. Μπέτσος, αξιωματικός της αστυνομίας και προιστάμενος του Γ. Ζώκα]
Η κρητικοπούλα και ο ελευθερωτής (1960)
Η Νάνσυ την... ψώνισε (1960)[παλαιοπώλης πινάκων ζωγραφικής]

Ο δολοφόνος αγαπούσε πολύ... (1960) [μυστικός αστυνομικός]
Ο Μήτρος και ο Μητρούσης στην Αθήνα (1960) [Μανώλης]

ΑΠΟ ΤΟ https://www.sansimera.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: