ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Γιώργος Γρηγορίου (Κόλλιας)
Γεννήθηκε το 1908. Μετά το 1925 που γράφτηκε στο ΣΕΗ, πήρε μέρος σε αρκετές περιοδείες θιάσων τόσο του μουσικού θεάτρου όσο και της πρόζας. Το 1941 μετέσχε σε περιοδεία επιθεωρησιακού θιάσου με πρωταγωνίστρια τη Σωτ. Ιατρίδου. Μετά το 1960, εγκατέλειψε τη σκηνή και έγινε υποβολέας, ενώ παράλληλα έπαιξε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες. Πέθανε το 1991.
Φιλμογραφία
Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται (1977)[στη ταβέρνα]
Τον αράπη κι' αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς!.. (1973)
Θέμα συνειδήσεως (1973)
Ο άνθρωπος ρολόι (1972) [Μάνος Κατσινάρης]
Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα! (1972)
Ο εχθρός του λαού (1972)
Η προεδρίνα (1972) [(γιατρός)]

Ο Μανωλιός στην Ευρώπη (1971)
Ο φαφλατάς (1971) [πρόεδρος δικαστηρίου]
Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήσει (1971)
Κρίμα... το μπόι σου (1970)
Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά (1970)
Οι γενναίοι του Βορρά (1970) [στρατηγός]
Ένα μπουζούκι αλλιώτικο από τ' άλλα (1970) [πρόεδρος δικαστηρίου]
Η θεία μου η χίπισσα (1970)
Η ταξιτζού (1970)
Ο Στρατής παραστράτησε (1969) [Aθηνόδωρος]
Ο άνθρωπος της καρπαζιάς (1969) [Ανδρόνικος]
Ο γίγας της Κυψέλης (1969) [πρόεδρος επιτροπής Μίστερ
Ελλάς]
Η αρχόντισσα της κουζίνας (1969)[Βουδούρογλου]

Ο παραμυθάς (1969) [αστυνόμος]
Στον ίλιγγο της ζωής (1969) [χειρουργός οφθαλμίατρος]
Το ανθρωπάκι (1969)
Το λεβεντόπαιδο (1969) [γιατρός]
Όταν η πόλις πεθαίνει (1969)

Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969)
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)
Η κόμισσα της φάμπρικας (1969) [διευθυντής Ασφαλείας]
Ησαΐα... μη χορεύεις (1969)
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968)
Ο τρελός τάχει 400 (1968)
Το πιο λαμπρό μπουζούκι (1968)
Μια κυρία στα μπουζούκια (1968)

Θύελλα στο σπίτι των ανέμων (1968)]πρόεδρος δικαστηρίου
Ένας ιππότης με... τσαρούχια (1968) [πελάτης καφετέριας]
Η αγάπη μας (1968) [γιατρός]
Η ζηλιάρα (1968) [γιατρός]
Γοργόνες και μάγκες (1968)
Τρούμπα 67 (1967)
Αντίο για πάντα (1967) [Παναγόπουλος]
Αχ!.. και νά΄μουν άντρας (1966)

Η βουλευτίνα (1966)[Χατζησταύρου]
Τζένη Τζένη (1965)
Υπάρχει και φιλότιμο (1965) [Κώστας]

Μια τρελή τρελή οικογένεια (1965) 

Μόνο για σένα (1965)
Κάτι να καίει (1964) [Αθανασίου] 

Οι κληρονόμοι (1964)
Λόλα (1964) [Ρήγας]
Το τυχερό πανταλόνι (1963) [ιδιοκτήτης καθαριστηρίου]
Χωρίς ταυτότητα (1963)
Νόμος 4000 (1962)
Μερικοί το προτιμούν κρύο... (1962) [αρχηγός ορειβατικής ομάδας]
Η νύφη τό ΄σκασε... (1962) [Γιάννης]
Πλούσιοι χωρίς λεφτά!...(1960)Για την αγάπη μιας ορφανής (1960)[πρόεδρος δικαστηρίου-ως Γρηγόρης Γρηγορίου]

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο κύριος Γιώργος Γρηγορίου έπαιξε επίσης στην ταινία "Η Βουλευτίνα" (1966) στο μικρό ρόλο του δικηγόρου με το όνομα Χατζησταύρου.

EVGAS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
EVGAS είπε...

Χρησιμοποιώ το site σας πάρα πολύ και σας ευχαριστώ.
Έχω βρει πολλούς ηθοποιούς και σας αναφέρω στην σελίδα μου στις πληροφορίες.
Η σελίδα είναι η www.facebook.com/ripgreekartists
Αν θέλετε βοηθήστε να προωθήσουμε την σελίδα καθώς ξέρετε τι κόπος χρειάζεται για να γίνει αυτό.