ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΕΦΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Θεόδωρος Κεφαλόπουλος
Ο Ο Θόδωρος Κεφαλόπουλος ήταν Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1894 στα Βρύουλα της Μικράς Ασίας. Η πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή έγινε το 1915. Γράφτηκε στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) λίγους μήνες μετά την ίδρυσή του το 1917. Ηθοποιός περιοδευόντων κυρίως θιάσων, έπαιξε σε όλα τα είδη του θεάτρου (δράμα, κωμωδία, επιθεώρηση κλπ). Συγκρότησε επανειλημμένως δικούς του θιάσους και περιόδευσε μαζί με τη σύζυγό του Σοφία Κεφαλοπούλου (1894-19;;) σε ολόκληρη την ελληνική επαρχία. Το 1920 συμμετείχε σε συνεταιρικό θίασο που έδωσε παραστάσεις στο Λουτράκι. Λίγο αργότερα, το 1924, τιν συναντούμε, και πάλι με συνεταιρικό θίασο, του Ηλία Βεργόπουλου. Ερμήνευσε τον Πρίγκιπα στους "Απάχηδες", τον Μπαρμπα-Αντώνη στο "Φιντανάκι" του Παντελή Χορν, κ.ά. Το 1928 συνεργάστηκε με τον περιοδεύοντα θίασο του Νικόλαου Κυριακίδη. Προς το τέλος της σταδιοδρομίας του (δεκαετία '60), ερμήνευσε με επιτυχία χαρακτηριστικούς ρόλους διάφορες ταινίες ("Η ωραία του κουρέα κ.ά.). Το 1961 είχε τη μοναδική συμμετοχή του σε ξένη ταινία. Πρόκειται για την ταινία γαλλικής παραγωγής "Ο Τεν Τεν και το μυστήριο του Χρυσόμαλλου Δέρατος", που γυρίστηκε στην Κωνσταντινούπολη, τον Πειραιά, το Λουτράκι και τα Μετέωρα και μαζί του έπαιξαν ο Δημήτρης Μυράτ σε πρωταγωνιστικό ρόλο (Αντόν Καραμπίν), ο Δημήτρης Νικολαΐδης στο ρόλο αστυνομικού στον Πειραιά, ο Δήμος Σταρένιος παίζει κλαρίνο με το αστείο όνομα Σκουμπίντοβιτς και η Μαίρη Μεταξά σε ρόλο χωριάτισσας που χορεύει στο πανηγύρι, ενώ ο ίδιος έπαιξε τον ταβερνιάρη του χωριού. Επίσης, στους τίτλους της ταινίας αναφέρεται και η Δώρα Στράτου που έκανε τις χορογραφίες. Υπήρξε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αλληλοβοήθειας των ηθοποιών. Πέθανε το 1987.
Φιλμογραφία
Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές (1970)
Ο τελευταίος των κομιτατζήδων (1970)
Ένας Κίτσος στα μπουζούκια (1970)
Ένας μάγκας στα σαλόνια (1969) [Νικόλας]
Η ωραία του κουρέα (1969) [Κώστας]
Ησαΐα... μη χορεύεις (1969)
Η θυσία μιας γυναίκας (1969)

Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969)[στον ακτινολόγο]
Κακός, ψυχρός και ανάποδος (1969) [φίλος Θύμιου]
Ο γόης (1969) [ιδιοκτήτης μπιλιαρδάδικου]

Ο μεγάλος διχασμός (1968)
Ο σπαγγοραμένος (1967) [Σταύρος]
Κοκοβιός και σπάρος στα Δίχτυα της Αράχνης (1967)
Ο πόνος του μπεκρή (1966) [Θεμιστοκλής]
Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966) [ταξιτζής]
Η βουλευτίνα (1966)
Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965)
Η Εύα δεν... αμάρτησε (1965) [Ανδρέας]
Άγγελοι χωρίς φτερά (1965)
Τζένη Τζένη (1965)
Φωνάζει ο κλέφτης (1965) [Αναστάσης]
Η σοφερίνα (1964)
Λόλα (1964)
Ο Γιάννης τά' κανε θάλασσα (1964)
Οι προικοθήρες (1964)

Κόκκινα φανάρια (1963) [(πελάτης Ελένης)]
Ο αδελφός Άννα (1963)
Ο τρελάρας (1963) [Ανέστης Κοκκινάκης]
Έξυπνοι και κορόιδα (1962) 

Κατηγορούμενος ο έρως (1962)
Ο Δήμος από τα Τρίκαλα (1962) [συνταξιδιώτης Δήμου]
Οι αετονύχηδες / Μη βαράτε όλοι μαζί (1962)
Οι 900 της Μαρίνας (1960) [Στάθης]

Ένας ήρως με παντούφλες (1958)[παρευρισκόμενος στη τελετή-ρωτάει για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος]
Κυριακάτικοι ήρωες / Οι άσσοι του γηπέδου (1956) [γιατρός εθνικής ομάδας]
Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο (1955)[στο πανηγύρι]

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"ενας αφραγκος Ωνασης", ασθενης ακτινολογου