ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΑΝΟΣ ΤΖΕΝΕΡΑΛΗΣ

Τζενέραλης Θάνος
Γεννήθηκε το 1910.
Σοβαρός με επιβλητική φυσιογνωμία ο Θανάσης ή Θάνος Τζενεράλης, ξεκίνησε από βαθύφωνος του λυρικού θεάτρου, αλλά πολύ σύντομα έδωσε ένα σπουδαίο «παρών» στο ελεύθερο θέατρο και στον ελληνικό κινηματογράφο.
Σπούδασε στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών και ξεκίνησε την καριέρα του το 1940 στη Λυρική Σκηνή, όπου και παρέμεινε ως το 1950. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το ελεύθερο θέατρο, με σημαντικότερη συνεργασία το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας (Κ.Θ.Β.Ε.), στο οποίο είχε πολυετή θητεία.
Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1949 στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Τελευταία Αποστολή» για να συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Φίνο σε εκλεκτές ταινίες που έγραψαν ιστορία. Στο σύνολο της καριέρας του έπαιξε σε 31 κινηματογραφικές  ταινίες εκ των οποίων οι 12 της Φίνος Φιλμ, στις οποίες και ανέδειξε το ταλέντο του. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν συμπρωταγωνιστής στις περισσότερες ταινίες του Μεγάλου ηθοποιού, Βασίλη Λογοθετίδη.
Οι πλέον χαρακτηριστικοί ρόλοι του ήταν στις ταινίες της Φίνος Φιλμ «Έλα στο Θείο» (1950), «Μια Ζωή την Έχουμε» (1958), «Ηλίας του 16ου» (1959), «Μανταλένα» (1960). Εξαιρετικές ήταν οι ερμηνείες του στις ταινίες «Σάντα Τσικίτα», (1953) και «Δεσποινίς ετών 39» (1954) της Μήλας Φιλμ, καθώς και στην «Κάλπικη Λίρα» της Ανζερβός το 1955.
Μετά τη συμμετοχή του στην ταινία «Μανταλένα» το 1960, εμφανίστηκε ξανά στον κινηματογράφο το 1975 στην ταινία του Τάκη Κανελλόπουλου «Το Χρονικό μιας Κυριακής».  Από τότε και μέχρι το τέλος της ζωής του αποσύρθηκε εντελώς από τα κοινά.
Έμενε στην Βουλιαγμένη και είχε μια κόρη. Πέθανε στις 5 Μαρτίου 1989 ξεχασμένος αφού ο ίδιος το ήθελε. Κηδεύτηκε χωρίς τη παρουσία ομότεχνού του, στο Α΄Νεκροταφείο.
Φιλμογραφία
Το χρονικό μιας Κυριακής (1975)
Φτωχαδάκια και λεφτάδες (1961) [Ντίνος Ντεκρίσης]
Μανταλένα (1960)[πρόεδρος κοινότητας]
Ο Ηλίας του 16ου (1959) [αξιωματικός υπηρεσίας]
Μια ζωή την έχουμε (1958)[πελάτης τράπεζας]
Ένας ήρωας με παντούφλες (1958)[γιατρός]
Μια λατέρνα, μια ζωή (1958)[γιατρός]
Ο λεφτάς (1958)[δικηγόρος]
Η μοίρα γράφει την ιστορία (1957)[γυναικολόγος]
Της νύχτας τα καμώματα (1957)[Βρασίδας]
Η θυσία της μάνας (1956)[γιατρός]
Η άγνωστος (1956)[γιατρός]
Κάλπικη λίρα (1955)[Τζορτζ Φιλ (Γιώργος Φιλιππόπουλος,
ελληνοαμερικάνος]
Γλέντι, λεφτά κι αγάπη (1955)[Μετοχόπουλο
Δεσποινίς ετών 39 (1954)[Σταμάτης]
Οι παπατζήδες (1954)
Ανοιχτή θάλασσα (1954)[Ντάφης,αξιωματικός Χωροφυλακής]
Σάντα Τσικίτα (1953)[Μάνος Παναγάκος]
Οι ουρανοί είναι δικοί μας (1953)
Ο καπετάν Σοροκάδας (1953)
Το σοφεράκι (1953)[αστυνομικός]
Η αγνή του λιμανιού (1952)
Το στραβόξυλο (1952)
Ο άλλος (1952)
Άγγελος με χειροπέδες (1952)[γιατρός]

Ο γρουσούζης (1952)[Νικολάκης]
Ο φαταούλας (1952)[ιατρός Καρλίδης]

Εκείνες που δεν πρέπει ν`αγαπούν (1951)
Έλα στο θείο (1950)[Ζαφείρης]
Ο μεθύστακας (1950)
Τελευταία αποστολή (1949)

ΑΠΟ ΤΟ http://finosfilm.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: