ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΘΗΝΑ ΜΕΡΤΥΡΗ

Αθηνά Μερτύρη
Η Αθηνά Μερτύρη (και Μερτήρη, Αλεξανδρούπολη 1931 - 24 Νοεμβρίου 2007) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Έπαιξε μικρούς ρόλους σε κωμωδίες. Σε συνέντευξή της είχε αναφέρει ότι την ανακάλυψε η Γεωργία Βασιλειάδου. Πολύ γνωστός είναι ο ρόλος της ως άσχημης με υποψήφιο παρτενέρ τον Θανάση Βέγγο, όπως στην ταινία του 1963 "Τύφλα να'χει ο Μάρλον Μπράντο", όπου η ίδια απαγγέλλει στον...ποιητή Βέγγο ανεβασμένη σε δέντρο . Την τελευταία δεκαετία έπαιξε και σε θεατρικές παραστάσεις. Το 1999 έκανε την τελευταία της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία "Safe sex", στης οποίας το τραγούδι τίτλων επίσης τραγούδησε. H κόρη της, Βαρβάρα, είναι επίσης ηθοποιός. Πέθανε στις 24 Νοέμβρη του 2007 από ανακοπή καρδιάς στην αφάνεια αφού η ίδια δεν ήθελε να μαθευτεί ο θανατός της δημόσια..
Φιλμογραφία
Safe sex (1999) [τραγουδίστρια Νταίζη Μορένου] 
Ζωή (1995)
Η ζωή με τον Άλκη (1988)
Ο ψευδομάρτυρας (1987) [Παναγιώτα]
Γρανίτα από μπανάνα και μπόλικη τρέλα! (1986) [Αποστόλου]
Κορίτσια στο βούρκο (1986) [Κατίνα Σεβάστογλου]
Η γυναικάρα με τα πράσινα (1985)
Ψηλός λιγνός και ψεύταρος (1985)
Λαλάκης ο εισαγόμενος (1984) [(ηγουμένη)]
Μάντεψε τι κάνω... τα βράδυα (Ο ανοιχτομάτης) (1984)

Ένας πρωτάρης στο κολέγιο (1984)
Μήτσος... ο ρεζίλης / Ο γλυκοψεύτης (1984)
Ρεμπέτικο (1983) [(μαμή)]
Στα σαγόνια της εφορίας (1983)
Δώστε την Τσόντα στον Λαό (1983)
Μια φορά και έναν καιρό (1982)
Και ο πρώτος ματάκιας (1982)
Απίθανοι, αλλιώτικοι κι ωραίοι... (1982)
Πάμε για... καφέ;! (1981)
Για μια χούφτα τουρίστριες (1971) [Ξανθίππη]
Η περιπτερού (1970)
Γαμπρός από τη Γαστούνη (1969)
Έμπαινε Κίτσο (1968)
Ο ναύτης του Αιγαίου (1968)
Για την καρδιά της ωραίας Ελένης (1967)
Μανωλάκης ο τέντυ μπόυ (1967)
Πράκτωρ Κίτσος καλεί Γαστούνη (1967)
Ο παπατρέχας (1966)
Ούτε μιλάει, ούτε λαλάει (1966)
Φως... νερό... τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις (1966)
Φτωχό μου σπουργιτάκι (1965) [γειτόνισσα]
Παίξε μπουζούκι μου γλυκό (1965)
Ο καταφερτζής (1964) [(σύζυγος Τζόνι)]
Σχολή για σωφερίνες / Ο Βέγγος σωφεράντζα (1964)
Τύφλα νά΄χει ο Μάρλον Μπράντο (1963) [Ερατώ]
Μην είδατε τον Παναή; / Καταζητείται ο Βέγγος (1962) [Λουίζα]
Ο μαγκούφης (1962)
Δουλειές με φούντες (1959) [ξαδέλφη Θωμά]

Όσο υπάρχουν γυναίκες (1959) [πελάτισσες παρέα με την Ταυγέτη στο ταξί του Γαρίδα]
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: