ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.retrodb.gr, ΤΟ www.cine.gr, ΤΟ www.sansimera.gr ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΖΟΛΥ ΓΑΡΜΠΗ

Τζόλυ Γαρμπή
Η Τζόλυ Γαρμπή ήταν ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου. Ήταν για 60 χρόνια σύζυγος του επίσης ηθοποιού Θόδωρου Μορίδη. Γεννήθηκε το 1913 στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής και πέθανε τον Δεκέμβριο του 2002. Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή στα ΜΜΕ μετά από 10 μέρες και πέθανε ξεχασμένη. Κηδεύτηκε στον Μαραθώνα. Με τον Μορίδη δεν άφησαν απογόνους και τα τελευταία χρόνια ζούσαν απομονωμένοι απο τα φώτα της δημοσιότητας στο εξοχικό τους στο Μάτι της Αττικής. Και οι δύο πέθαναν σε γηροκομείο λησμονημένοι.
Φιλμογραφία
Χάρρυ Κλυνν Αλαλούμ (1982) [Θυμόκλεια]
Τελευταία Πτήση (1978)
Η μεγάλη απόφαση (1977)
Βοσκοί (1975) [Βλαχοπούλου]
Μια Μάνα Κατηγορείται (1972)
Δάκρυα για έναν Αλήτη (1971)
Ένας άνδρας με συνείδηση (1969) [Θεανώ]
Κουρέλι της Ζωής (1969)
Γιατί με Πρόδωσες (1969)
Μαριώ η Κατατρεγμένη Βοσκοπούλα (1969)

Η νεράιδα και το παληκάρι (1969) [Δέσποινα]
Φτωχογειτονιά αγάπη μου (1969) [Φωτεινή]
Η αγάπη μας (1968) [Χαρίκλεια]
Αργυρώ Η Προδομένη Τσελιγκοπούλα (1968)
Η αρχόντισα κι ο αλήτης (1968) [Ανδρονίκη]
Οι βοσκοί της συμφοράς (1967) [Βλαχοπούλου]
Η κοροϊδάρα (1967) [Ουρανία Μπίρκα]
Για την Καρδια της ωραιας Ελενης (1967) [Βαρβάρα]
Καλώς ήλθε το δολλάριο (1967) [κ. Αγγελούτσου]
Η Χαρτορίχτρα (1967)
Ευτυχώς... τρελάθηκα! (1966) [Αντιγόνη Ζουμπούλη]
Η Κλεοπάτρα ήταν Αντώνης / Η Κλεοπάτρα εν δράσει (1966) [Αμαλία]
Ο εξυπνάκιας (1966) [Τασία Πανά]
Ο ζεστός Μήνας Αύγουστος (1966)
Κατάρα με Δέρνει Βαρειά (1965)
Η σωφερίνα (1964) [Ευτέρπη Καραβαγγέλη]
Θύελλα σε παιδική καρδιά (1964) [(μητέρα Μαρίας)]
Ο παράς και ο φουκαράς (1964) [Δελακοβία]
Αυτό το κάτι άλλο! (1963) [Τζούλια Χατζηιουλίου]
Αθώα η Ενοχη (1963)
Χτυποκάρδια στο θρανίο (1963) [Τασία]
Ενας Βλάκας με Πατέντα (1963) [Φανερωμένη]
Δέκα μέρες στο Παρίσι (1962)
Μερικοί το προτιμούν κρύο... (1962) [κ. Αγγέλου]
Ο ατσίδας (1962) [Αρετή Κουρούζου]
Ευτυχώς τρελάθηκα (1962) [Αντιγόνη Ζουμπούλη]

Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) [Ουρανία Μπαρατέλα]
Το ταξίδι (1962) [(γειτόνισσα)]
Βοήθεια... με παντρεύουνε! / Οικογένεια Παπαδόπουλου (1961) [Σωτηρία (Σωσώ) Παπαδοπούλου]
Ο Ατσίδας (1961) [Αρετή Κουρούζου]
Η Λίζα και η άλλη (1961) [Κατερίνα]
Ο σκληρός άντρας (1961) [Ανδρομάχη]
Χαμένα όνειρα (1961) [Σταμάτα]
Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960) [Παρασκευούλα]
Αντίο Ζωή (1960)
Το κλωτσοσκούφι (1960) [Ελένη]
Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος (1960) [Κατερίνα]
Να πεθερός, να μάλαμα! (1959) [Λουκία Ντελή]
Ο Γιάννος κι η Παγώνα (1959) [Μάρω]
Μια ζωή την έχουμε! (1958)
Μηδέν Πέντε (1958)
Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα (1958) [Μακρυγιάννη]
Ο Φανούρης και το σόι του (1957) [Δήμητρα Σκαρβέτσου]
Θανασάκης ο πολιτευόμενος (1954) [Κατίνα Καπλάνη]
Ο Δρόμος με τις Ακακίες (1954)
Κοινωνική Σαπίλα (1932)

Σειρές που έχει παίξει
Άγγελος κατά λάθος 1990 ΑΝΤ1
Βίβα Κατερίνα 1973 ΥΕΝΕΔ
Βανίλια Σοκολάτα 1994 MEGA
Βασίλισσα Αμαλία 1975 ΕΙΡΤ
Εκάτη 1979 ΕΡΤ
Η θεατρίνα 1977 ΕΡΤ
Κρουσταλλένια 1981 ΥΕΝΕΔ
Κόντρα στον άνεμο 1980 ΕΡΤ

Μεθοριακός σταθμός 1974 ΥΕΝΕΔ
Μια μέσα, μια έξω 1988 ΕΤ2
Μονάχους Μονάχους 1998 MEGA
Ο Μανώλης ο Ντελμπεντέρης 1991 ΕΤ2
Ο επισκέπτης της ομίχλης 1991 MEGA
Ο κόσμος και ο Κοσμάς 1973 ΕΙΡΤ
Ο φόβος 1994 ΕΤ1
Οι δίκαιοι 1974 ΥΕΝΕΔ
Πατήρ υιός και πνεύμα 1989 MEGA
Πολίτης Κλυνν 1995 ΑΝΤ1
Ρωμαίος και Ιουλιέτα 1975 ΥΕΝΕΔ
Στον ψυχίατρο 1992 ΑΝΤ1
Ταξίδι 1976 ΥΕΝΕΔ
Το χρήμα στο λαιμό σας 1997 ΕΤ1
Τρεις κι ο κούκος 1986 ΕΡΤ

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.cine.gr ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: