ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ, Ή ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.retrodb.gr, ΤΟ www.cine.gr, ΤΟ www.sansimera.gr ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΖΟΛΥ ΓΑΡΜΠΗ

Τζόλυ Γαρμπή
Η Τζόλυ Γαρμπή ήταν ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου. Ήταν για 60 χρόνια σύζυγος του επίσης ηθοποιού Θόδωρου Μορίδη. Γεννήθηκε το 1912 στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής και πέθανε στις 9 Δεκεμβρίου του 2002. Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή στα ΜΜΕ μετά από 10 μέρες και πέθανε ξεχασμένη. Κηδεύτηκε στον Μαραθώνα. Με τον Μορίδη δεν άφησαν απογόνους και τα τελευταία χρόνια ζούσαν απομονωμένοι απο τα φώτα της δημοσιότητας στο εξοχικό τους στο Μάτι της Αττικής. Και οι δύο πέθαναν σε γηροκομείο λησμονημένοι.
Φιλμογραφία
Χάρρυ Κλυνν Αλαλούμ (1982) [Θυμόκλεια]
Τελευταία Πτήση (1978)
Η μεγάλη απόφαση (1977)
Βοσκοί (1975) [Βλαχοπούλου]
Μια Μάνα Κατηγορείται (1972)
Δάκρυα για έναν Αλήτη (1971)
Ένας άνδρας με συνείδηση (1969) [Θεανώ]
Κουρέλι της Ζωής (1969)
Γιατί με Πρόδωσες (1969)
Μαριώ η Κατατρεγμένη Βοσκοπούλα (1969)

Η νεράιδα και το παληκάρι (1969) [Δέσποινα]
Φτωχογειτονιά αγάπη μου (1969) [Φωτεινή]
Η αγάπη μας (1968) [Χαρίκλεια]
Αργυρώ Η Προδομένη Τσελιγκοπούλα (1968)
Η αρχόντισα κι ο αλήτης (1968) [Ανδρονίκη]
Οι βοσκοί της συμφοράς (1967) [Βλαχοπούλου]
Η κοροϊδάρα (1967) [Ουρανία Μπίρκα]
Για την Καρδια της ωραιας Ελενης (1967) [Βαρβάρα]
Καλώς ήλθε το δολλάριο (1967) [κ. Αγγελούτσου]
Η Χαρτορίχτρα (1967)
Ευτυχώς... τρελάθηκα! (1966) [Αντιγόνη Ζουμπούλη]
Η Κλεοπάτρα ήταν Αντώνης / Η Κλεοπάτρα εν δράσει (1966) [Αμαλία]
Ο εξυπνάκιας (1966) [Τασία Πανά]
Ο ζεστός Μήνας Αύγουστος (1966)
Κατάρα με Δέρνει Βαρειά (1965)
Η σωφερίνα (1964) [Ευτέρπη Καραβαγγέλη]
Θύελλα σε παιδική καρδιά (1964) [(μητέρα Μαρίας)]
Ο παράς και ο φουκαράς (1964) [Δελακοβία]
Αυτό το κάτι άλλο! (1963) [Τζούλια Χατζηιουλίου]
Αθώα η Ενοχη (1963)
Χτυποκάρδια στο θρανίο (1963) [Τασία]
Ενας Βλάκας με Πατέντα (1963) [Φανερωμένη]
Δέκα μέρες στο Παρίσι (1962)
Μερικοί το προτιμούν κρύο... (1962) [κ. Αγγέλου]
Ο ατσίδας (1962) [Αρετή Κουρούζου]
Ευτυχώς τρελάθηκα (1962) [Αντιγόνη Ζουμπούλη]

Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) [Ουρανία Μπαρατέλα]
Το ταξίδι (1962) [(γειτόνισσα)]
Βοήθεια... με παντρεύουνε! / Οικογένεια Παπαδόπουλου (1961) [Σωτηρία (Σωσώ) Παπαδοπούλου]
Ο Ατσίδας (1961) [Αρετή Κουρούζου]
Η Λίζα και η άλλη (1961) [Κατερίνα]
Ο σκληρός άντρας (1961) [Ανδρομάχη]
Χαμένα όνειρα (1961) [Σταμάτα]
Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960) [Παρασκευούλα]
Αντίο Ζωή (1960)
Το κλωτσοσκούφι (1960) [Ελένη]
Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος (1960) [Κατερίνα]
Να πεθερός, να μάλαμα! (1959) [Λουκία Ντελή]
Ο Γιάννος κι η Παγώνα (1959) [Μάρω]
Μια ζωή την έχουμε! (1958)
Μηδέν Πέντε (1958)
Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα (1958) [Μακρυγιάννη]
Ο Φανούρης και το σόι του (1957) [Δήμητρα Σκαρβέτσου]
Θανασάκης ο πολιτευόμενος (1954) [Κατίνα Καπλάνη]
Ο Δρόμος με τις Ακακίες (1954)
Κοινωνική Σαπίλα (1932)


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Τζόλυ Γαρμπή γεννήθηκε το 1912 και πέθανε στις 9 Δεκεμβρίου 2002 σε ηλικία 90 ετών.