ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΑΣΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ

Ανδριανός (Αδριανός)Βάσος
Ο Βάσος Ανδριανός (και Αδριανός, Αλεξάνδρεια Αιγύπτου, 1941 - Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 1999) ήταν Έλληνας ηθοποιός, ο οποίος έγινε γνωστός από τον χαρακτηριστικό του ρόλο στην τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ' 70 Μεθοριακός Σταθμός. Το πραγματικό του όνομα ήταν Βασίλης Παπαδόπουλος. Ηταν παντρεμενος με την ηθοποιο Ρενα Βουτσινα.  Εμφανίστηκε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες των δεκαετιών του ' 70 και του ' 80. Από το 1974 ως το 1981 έπαιξε στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά "Μεθοριακός Σταθμός", στο ρόλο του καινοτόμου γεωπόνου με το όνομα Αλέξης. Το 1982 έπαιξε στην θεατρική παράσταση Ένα σκιουράκι στη σουίτα μου. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο ηθοποιός υπέφερε από κατάθλιψη λόγω προβλημάτων υγείας, που είχαν αποτέλεσμα την αδυναμία του να εργαστεί. Σε μια από τις τελευταίες του εμφανίσεις στην τηλεόραση, το 1991, μίλησε στην εκπομπή "Το σήριαλ των σήριαλ" της ΕΤ-1 για την μεγάλη του επιτυχία στον "Μεθοριακό Σταθμό".  Στις 21 Δεκεμβρίου 1999 σκοτώθηκε έπειτα από πτώση από τη βεράντα του τρίτου ορόφου της πολυκατοικίας που διέμενε, στην Κηφισιά. Για τα αίτια του θανάτου του ορισμένοι ανέφεραν ότι ο Ανδριανός αισθάνθηκε ζαλάδα και έπεσε στο κενό, παρασύροντας μια ξαπλώστρα, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για πιθανή αυτοκτονία.
Φιλμογραφία
Άλλος για τον Παράδεισο (1984)
Κέρατο στο κέρατο (1982)
Υποψήφιοι βουλευτές και βουλευτίνες (1980)
Αστερισμός της Παρθένου (1973)
Συμμορία εραστών (1972) [Αλέξης Ρωμανός]
Τι 30... τι 40... τι 50... (1972) [Άλκης Ρενιέρης]
Ο φαφλατάς (1971)
Της ζήλειας τα καμώματα (1971) 
Σ' αγαπώ (1971)
Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας (1971) [Ντίντης Σιμόπουλος]
Η ώρα της αλήθειας (1969)[Πέτρος Μαρόγλου]
Προκόπης ο απρόκοπος (1969) 
Αλτ και σ’ έφαγα εδώ Προκόπης (1969)
Στον ίσκιο του θεού (1969)
Θύελλα στο σπίτι των ανέμων (1968)[Ανδρέας Μαρκίδης]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=194822450879059&set=a.102595320101773.1073741828.100010539152921&type=3&theater
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: