ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Θανάσης Παπαδόπουλος
Ο Θανάσης Παπαδόπουλος είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στη Θήβα το 1938. Τον ξέρουμε όλοι από τη ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη όπου υποδυόταν ένα μαθητή που γιαουρτώνει τον καθηγητή του που τον''έχει στο μάτι'',αλλά συλλαμβάνεται από την Αστυνομία και τον κουρεύουν με τη ψιλή. Στη συνέχεια τον διαπομπεύουν στους δρόμους. Έπαιξε σε αρκετές ταινίες δεύτερους ρόλους, αλλά τη δεκαετία του ΄80 έγινε''σταρ'' διότι δεν υπήρχε βιντεοταινία που να μη συμμετάσχει. Λόγω της συμμετοχής του στις βιντεοταινίες , φυσιολογικά πρέπει να είναι ο ηθοποιός με τις περισσότερες συμμετοχές σε ελληνικές ταινίες (μαζί του οι, Νάσος Κεδράκας, Λαυρέντης Διανέλλος και Περικλής Χριστοφορίδης).
Φιλμογραφία
Γυναικείες συνωμοσίες (2007)
Προσπαθώ αλλά... τίποτα (ο χασοδίκης) (1989) [Στέφανος]
Η μεγάλη απόφραξη (1988) [κλειδαράς]
Τσιμπήστε μας κι αφήστε μας (1988)
Για ψύλλου πήδημα (1987) [Στέλιος Βαρτάσης]
Λόρδαν ο βάρβαρος (1987) [βασιλιάς Φτου]
Πόντιος είμαι ό,τι θέλω κάνω (1987) [Μηνάς] 

Αδελφή μου αγάπη μου (1987)
Τρελλά κανάλια (1987) [Δήμος]
Έλα τώρα... που λείπει ο άνδρας μου (1986) [(αστυνόμος)]
Μάθε παιδί μου μπάσκετ (1986) [(προπονητής)]
Οι "Πόντιοι" (1986)
Μερικοί το προτιμούν ηλεκτρονικό (1986)
Οι γκόμενες του Τσάρλυ (1986) [Μάικ Μπάλας]
Ο προφήτης με την πυρηνική κεφαλή (1985) [Παύλος]
Λαλάκης ο εισαγόμενος (1984) [Μιχάλης]
Εθνική παπάδων (1984)
Μήτσος... ο ρεζίλης / Ο γλυκοψεύτης (1984) [Σπίνος / Κατίνα]
Αν ήταν το βιολί πουλί (1984)
Πέστα χρυσόστομε (1983) [Παναγής]
Δώστε την τσόντα στο λαό (1983)
Σερίφης ο 'μηχανοφάγος' (1983)
Παπαδίστικη κομπανία (1983)
Και ο πρώτος ματάκιας (1982) [Νεκτάριος]
Εγώ και το πουλί μου (1982)
Κέρατο στο κέρατο (1982)
Καμικάζι τσαντάκιας (1982)
Το ξένο είναι πιο γλυκό (1981)
Το μεγάλο ρουθούνι (1981)
Άγριες κότες (1981)
Τροχονόμος... Βαρβάρα (1981) [Χρήστος]
Καθένας με την τρέλλα του... (1980)
Ρένα... να η ευκαιρία (1980) [(πολίτης-οπαδός)]
Ο προεστός του χωριού (1973)

Αντάρτες των πόλεων (1972) [Παπαδημητρακόπουλος]
Ο κύριος σταθμάρχης (1972) [Λοΐσιος] 

Ο μάγκας με το τρίκυκλο (1972) [Διαμαντής]
Αέρα,αέρα,αέρα (1972)
Ένας υπέροχος άνθρωπος (1971)
Μαντώ Μαυρογένους (1971)
Ο αγαθιάρης και η ατσίδα (1971)
Ο Μανωλιός στην Ευρώπη (1971) [Φαίδων]
Βαβυλωνία (1970) [(βοηθός λοκαντιέρη)]
Ο αετός των σκλαβωμένων (1970) [Τζιτζιφάκης]
Το παιδί της μαμάς (1970)
Τρελά κορίτσια απίθανα αγόρια (1970)
Ο άνθρωπος της καρπαζιάς (1969) [Παντελής]
ΟΧΙ (1969)
Το... θύμα (1969) [Ντίνος]
Φοβάται ο Γιάννης το θεριό... (1969) [Περικλής "Σαλταπήδας"]
Δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι (1969)
Οι ζαβολιές (1969)
Για μια τρύπια δραχμή (1968)
Ο πιο καλός ο μαθητής (1968)
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968) [Μιχάλης]
Ο σατράπης (1968) [Ιούλιος Ντούρος]
Το πιο λαμπρό μπουζούκι (1968) 

Οι άντρες δεν λυγίζουν ποτέ (1968)
Βίβα Ρένα (1967) [Δημήτρης]
Η χαρτορίχτρα (1967)
Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι (1967) [Ανδρέας Πετρόχειλος]
Τα δύο πόδια σ' ένα... παπούτσι! (1967)
Ο αδελφός μου ο τρελλάρας / Ο αδελφός μου ο λόρδος (1966)
Οι κυρίες της αυλής (1966) [μέλος συγκροτήματος]
Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965)
Τηλεφωνήσατε στο 100 (1964)

Η βαλίτσα με το πτώμα (1963)[Πέτρος]
Νόμος 4000 (1962) [Νίκος Ευαγγέλου]
Η Λίζα και η άλλη (1961) [Λάμπης]
Κατήφορος (1961)

Οικογένεια Παπαδόπουλου (1960)[μαθητής]
Για σένα την αγάπη μου (1960)[χορευτής]
Λύγκος ο λεβέντης (1959)
Το μυστικό της κατηγορούμενης (1958)

1 σχόλιο:

liuf&alex productions είπε...

επαιξε ''ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΄' 1960 ρολος μαθητης Νικολοπουλος ΘΑΝΟΣ