ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ http://90lepta.com/, ΤΟ http://retrodb.gr/, ΤΟ http://www.cine.gr/, ΤΟ http://www.sansimera.gr/, ΤΟ http://www.musipedia.gr/ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ, Roula Ekonomou ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΛΚΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΣ

Άλκης (Χρήστος) Γιαννακάς
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1941. Κατά πολλούς ο πιο όμορφος ηθοποιός στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.
Φιλμογραφία
Παγίδα στην Ελλάδα (1982) [Άλεξ]
Αέρα,αέρα,αέρα (1972)
Η Ιδιωτική μου Ζωή - Her Private Life (1971) [Στάθης]
Μαντώ Μαυρογένους (1971) [Σάλας]
Καταναλωτική Κοινωνία (1971)
Κάθε Ναυάγιο και μια Κόλαση (1971) [Άλκης Βαλμάς] Η ταξιτζού (1970)
Μια γυναίκα στην αντίσταση (1970) [ανθυπολοχαγός Γιώργος Κωλέττης]
Οι γενναίοι του Βορρά (1970) [Ιάσων Παραμανίδης]
Ζαβολιές (1969) [Αλέξης]
Ο Νταβελης (1969)
Στα Σύνορα της Προδοσίας (1968)
Ο Παρθένος (1966) [Μιχαλιός]
Τα Μυστικα της αμαρτωλης Αθηνας (1966)
Και οι... 14 ήταν υπέροχοι! (1965)
Το Ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965) [Αλέκος]

Αδικημένη (1964) [Άλκης]
Μονεμβασιά (1964) [Νίκος Ρώμας]
Η σωφερίνα (1964) [Πάκης Π]
Ο παράς και ο φουκαράς (1964) [Δημήτρης Δελακοβίας]

Τα Παλιόπαιδα (1963) [Δημήτρης]
Ένας ντελικανής (1963) [Μανουήλης Ποντίκης]
Ενας Ηρως με Παντούφλες (1958) [ηλεκτρολόγος Δ.Ε.Η.]

Σειρές στις οποίες έχει παίξει
Εν τούτω νίκα 1973 ΥΕΝΕΔ
Νύχτα 1980 ΕΡΤ
ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.cine.gr ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: