ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΕΣΤΟΥΝΗΣ

Μανώλης Δεστούνης
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Δεκεμβρίου 1937. Κατάγεται από την Κεφαλλονιά. Είναι απόφοιτος της Εμπορικής Σχολής Αθηνών. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη (αποφοίτησε το 1965), στο "British Drama School" του Λονδίνου και στη σχολή χορού Ραλλούς Μάνου. Πρωτοεμφανίζεται το 1964 με τον θίασο "Άρμα Θεάτρου". Ακολουθούν συνεργασίες με γνωστούς θιάσους όπως του Δημ. Μυράτ, του Μίμη Φωτόπουλου, της Σοφίας Βέμπο κ.ά. Το 1966 κάνει τα πρώτα του βήματα και στον κινηματογράφο με την ταινία "Ένα καράβι Παπαδόπουλοι". Αξιοσημείωτη είναι η πορεία και στην τηλεόραση με συμμετοχές σε θεατρικά έργα και σειρές. Πραγματοποίησε κατά διαστήματα δικές του θεατρικές παραγωγές και υπήρξε συνθιασάρχης σε διάφορα θεατρικά σχήματα. Σκηνοθέτησε πέντε κινηματογραφικές ταινίες. Ανέπτυξε επίσης δραστηριότητα στο χώρο της μουσικής, ως συνθέτης, τραγουδιστής και στιχουργός. Στενός συγγενής του παλιού ηθοποιού του "Εθνικού Θεάτρου" Ηλία Δεστούνη.
Φιλμογραφία
Αύριο θα ξέρουμε (1997)
Η Αριάδνη μένει στη Λέρο (1993)
Άντε γεια (1991)
Ο Παράδεισος ανοίγει με αντικλείδι (1987)
Μια γυναικάρα στα μπουζούκια (1985
Άλλος για τον Παράδεισο (1984) [Ιερεμίας Αγιόκλιμας]
Δώστε την τσόντα στον λαό (1983)

Μια παπαδιά στα μπουζούκια (1983)
Χάρρυ Κλυνν αλαλούμ (1982) [Θανάσης]
Κορόιδο Ρωμιέ!.. (1981) [(δημοσιογράφος)]
Μονά... ζυγά δικά μου... (1979)
Ο άνθρωπος λαχείο (1979)
Ο φαλακρός μαθητής (1979) [(προϊστάμενος)]
Τα παιδιά της πιάτσας (1979) [Βρασίδας]
Αιμιλία η διεστραμένη (1974) [Πάρης]
Αγάπη μου παλιόγρια (1972) [Λάκης]
Με Φόβο και Πάθος (1972)
Υπέροχες νύφες, κορόιδα γαμπροί (1972) [Μπόμπος]
Πιο τρελοί και απ` τους τρελούς (1972)
Η κόμισσα της Κέρκυρας (1972) [Γεράσιμος] 
Ναι μεν, αλλά... (1972) ["Χάρος"]
Ο άνθρωπος ρολόι (1972) [Φρίξος]
Θύμιος εναντίον Τσίτσιου (1971)
Ο δρόμος των ηρώων (1971)
Ο αγαθιάρης και η ατσίδα (1971)
Ο καμαριέρης της μπουζουξούς (1971) [Μποντάλογλου]
Δυο έξυπνα κορόιδα (1971) [Μάρκος]
Ο παραγιός μου ο ραλίστας (1971)
Αρχιψεύταρος (1971) [(ταχυδρόμος)]
Εθελοντής στον έρωτα (1971) [(μετρ)]
Ένας υπέροχος άνθρωπος (1971)
Εφοπλιστής με το ζόρι (1971) [Παύλος]
Η ζαβολιάρα (1971)
Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση (1971)
Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήσει (1971) [υπάλληλος ΔΕΗ, Σωτήρης] 
Αριστοτέλης ο επιπόλαιος (1970) [(ψυχίατρος)]
Δυο τρελοί και ο ατσίδας (1970) [Τάσος]
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)
Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970) [πλούσιος νεαρός στο μπαρ]
Εσένα μόνο αγαπώ (1970) [(δημοσιογράφος)]
Ζητούνται γαμπροί με προίκα (1970) 
Η τύχη μου τρελάθηκε... (1970) [Φαμέλης]
Ο ξεροκέφαλος (1970) [κονφερασιέ]
Ένας άνδρας με συνείδηση (1969) [ναύτης]

Ξύπνα κορόιδο... (1969) [Παπαξύγκης]
Η αρχόντισσα της κουζίνας (1969)
Προκόπης, ο απρόκοπος (1969)
Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο (1969)
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968) [(ναυτεργάτης)]
Στα σύνορα της προδοσίας (1968)
Αχ!... και να`μουν άντρας (1966)
Ένα καράβι Παπαδόπουλοι (1966)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τον ξέρω είναι συγγενείς μου

Ανώνυμος είπε...

ασχετο το σχολιο.επίσης δε σε κάνει η συγγενεια να "ξερεισ" εναν άνθρωπο.

Kwnstantinos Kerefidis είπε...

Καλησπερα.Να προσθεσω οτι ο Μανωλης Δεστουνης επαιζε και στην παιδικη σειρα της ΕΡΤ "ΚΛΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΛΛΗ".