ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ

Γιώργος Λουκάκης
Γεννήθηκε στον Πειραιά (Μοσχάτο) το 1924 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Κωστή Μπαστιά. Πρωτοβγήκε στη σκηνή με τους "Ενωμένους Καλλιτέχνες" και στη συνέχεια συμμετείχε σε πολλούς θιάσους κατακτώντας μια αξιόλογη θέση στο θεατρικό χώρο. Ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα και στον κινηματογράφο. Εμφανίστηκε ως πρωταγωνιστής από την πρώτη του κιόλας ταινία. Έλαβε μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και πέθανε το 1995.
Φιλμογραφία
Η αλήτισα (1990) [Χριστόφορος]
Ο χαρτοπαίχτης (1990)
Οι ομοφυλόφιλοι (1988) [Ευθυμίου]
Ένας πιλότος... για πέταμα (1987) [Μπάμπης Ντράβαλος]
Το ρεμάλι της Αθήνας (1987) [Πάνος Γριβέας]
Ράκος Νο 14 και ο πρώτος μπουνάκιας (1986) [προπονητής]
Ο καβαλάρης των F.M. Stereo (1986) [(πατέρας Λίζας)]
Τα παιδιά μας, οι άγγελοι (1985)
Η μανούλα, το μανούλι και ο παίδαρος (1982) [Μίλτος]
Πάτερ Γκομένιος (1982)
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980)
Πορεία προς τη δόξα (1980) [(γιατρός)]
Μονά... ζυγά δικά μου... (1979)
Υπόθεση Πολκ (1978)
The navel / Συνομωσία στη Μεσόγειο (1975) [αστυνόμος]
Ο τρομοκράτης (1975)
Ο γιος μου ο Στέφανος (1974)

Στα δίχτυα της αράχνης (1973) [καθηγητής Αλγεράς]
Ανήλικες αμαρτωλές (1972) [Φλωράς]
Κατηγορώ τη ζωή (1972)
Ο Ιπποκράτης και η δημοκρατία (1972)
Το ξενοδοχείο των διεφθαρμένων (1972)
Ένας υπέροχος άνθρωπος (1971)
Αννιώ η τσελιγγοπούλα της κατάρας (1971)
Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη (1971) [(μπάρμαν)]
Η κραυγή της αλήθειας (1971)
Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970) [Νικολάου]
Εσένα μόνο αγαπώ (1970) [(θεατρώνης)]
Γύρω μας γκρεμίστηκαν όλα (1970)
Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης (1970)
Ζητούνται γαμπροί με προίκα (1970) [Μπάμπης Αηδονούρης]
Η τύχη μου τρελάθηκε... (1970) [Μανώλης]
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)
Σε ικετεύω, αγάπη μου (1970)
Για την τιμή και για τον έρωτα (1969)
Αδούλωτη ράτσα (1969)
Ένας άνδρας με συνείδηση (1969) [Νάσος]
Η γενηά των ηρώων (1969) [Χρήστος Καράγιας]
Γιατί με πρόδωσες (1969)
Ο παραμυθάς (1969)
Στον ίσκιο του Θεού (1969) [κύριος Κοτρότζος]
Η μεγάλη Ανάσταση (1969)
Η αρχόντισσα του λιμανιού (1969)
Η κραυγή μιας αθώας (1969) [Μιχάλης]
Η λεωφόρος της προδοσίας (1969) [(επίλαρχος) Ευάγγελος Μοίρας]
Η σφραγίδα του Θεού (1969) [(αστυνομικός)]
Καινούργια μέρα χάραξε (1969)
Κακός, ψυχρός και ανάποδος (1969) [(πρόεδρος δικαστηρίου στην ταινία)] 

Στον ίλιγγο της ζωής (1969) [Βαγγέλης]
Φίλησέ με πριν φύγεις για πάντα (1969)
Φτωχογειτονιά αγάπη μου (1969) [Χρήστος]

Η ζηλιάρα (1968) [Παντελής Φιλιππίδης]
Ας με κρίνουν οι γυναίκες (1968)
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μορφή σου (1968)
Η καρδιά ενός αλήτη (1968)
Η Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα (1968)
Ζήσε για την αγάπη μας (1968)
Ξεριζωμένη γενιά (1968) [γιατρός]
Ο τρελλός τάχει 400 (1968) [(γιατρός ξενοδοχείου)]
Τα ψίχουλα του κόσμου (1968)
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
Από τα Ιεροσόλυμα με αγάπη (1967)
Δακρυσμένα μάτια (1967)
Πειραιάς, ώρα 7:30 (1967)
Τα ψίχουλα του κόσμου (1967)
Εμείς οι αμαρτωλοί (1966)
Δοσατζού: Επιχείρησις γαμπρός (1966)
Ο άνθρωπος που γύρισε από τον πόνο (1966) [Λέανδρος]
Ο εξυπνάκιας (1966) [Σπυρόπουλος]
Φως... νερό... τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις (1966)
Εξιλέωση (1965) [Παναγόπουλος]
Καρδιά μου πάψε να πονάς (1965) [(γιατρός)]
Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965) [Θόδωρος]
Λολίτες της Αθήνας (1965)
Η χαρτοπαίχτρα (1964) [γιατρός]
Ένας μεγάλος έρωτας (1964)
Νυχτοπερπατήματα (1964)
Πόνεσα πολύ για σένα (1964)
Λίγο πριν ξημερώσει (1963)
Αφοσίωση (1963)

Ο Καζανόβας (1963)
Ο ταυρομάχος προχωρεί!.. (1963)
Ο ταξιτζής (1962)
Το παιδί της πιάτσας (1961) [ψυχίατρος)] 

Ο μισογύνης (1958)
Ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας (1958)
Ο μεγαλοκαρχαρίας (1957)
Το σωφεράκι (1953) ["φιλόσοφος"]
Το κορίτσι της ταβέρνας (1952)
Ωρκίσθηκα εκδίκηση (1952)[Κοσμάς Γεωργίου]
Κατέστρεψα μια νύχτα τη ζωή μου (1951)

Δεν υπάρχουν σχόλια: