ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ


Γιώργος Καμπανέλλης
Ο Γιώργος Καμπανέλλης ήταν Έλληνας ηθοποιός. Αδερφός του σεναριογράφου Ιάκωβου Καμπανέλλη, διακρίθηκε σε ρόλους ζεν πρεμιέ στον κινηματογράφο. Γεννήθηκε στη Νάξο το 1930. Σκηνοθέτησε μαζί με τον αδερφό του την ταινία ''Το κανόνι και το αηδόνι'' το 1968. Απεβίωσε στην Αθήνα στις 3 Ιανουαρίου 2010 από καρκίνο και κηδεύτηκε στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου. Το 1953 εμφανίστηκε σε έναν από τους πρώτους του ρόλους στην ταινία ''Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται''. Στη δεκαετία του 1960 έπαιξε σε πολλές ταινίες μελό, όπως ''Κλάψε φτωχή μου καρδιά'' (1962), ''Με πότισες φαρμάκι'' (1965) και ''Τώρα που φεύγω από τη ζωή'' (1966).
Φιλμογραφία
Στη θύελλα της μεγάλης αγάπης (1972)
Η άγνωστη της νύχτας (1970) [Αλέξης]
Τα παιδιά του λιμανιού (1969) [Αλέξης]
Καταραμένη αγάπη (1968) [Δημήτρης]
Το κανόνι και τ` αηδόνι (1968)
Αργυρώ, η προδομένη τσελιγκοπούλα (1968) [Κωνσταντής]
Ας με κρίνουν οι γυναίκες (1968) [Χάρης Γκελής]
Δοκιμασία (1966) [Νίκος Μακρής]
Θέλω να ζήσω στον ήλιο (1966) [Δημήτρης Θεοφίλου]
Κάνε τον πόνο μου χαρά (1966) [Κώστας Διαμαντάρας]
Το σπίτι των ανέμων (1966) [Πέτρος]
Τώρα που φεύγω απ' τη ζωή (1966) [Γιώργος Βαρέντης]
Εξιλέωση (1965) [Πάνος Τσάρας]
Δεν μπορούν να μας χωρίσουν (1965) [Νίκος]
Η φωνή μιας αθώας (1965) [Πέτρος Αντωνιάδης]
Κλαίω και σ`αναζητώ (1965)
Μια γυναίκα χωρίς ντροπή (1965)
Προδομένη (1965) [Φώτης]
Στοργή (1965) [Δημήτρης Χατζηγεωργίου]
Με ιδρώτα και δάκρυα (1965) [Παύλος]
Με πότισες φαρμάκι (1965)
Πάρε το δάκρυ μου (1965) [Κωνσταντής Λάμπρου]
Η ζωή μου ανήκει σε σένα (1965) [Νικόλας Μπάρμπας]
Ευχή και κατάρα (1964)
Σε ποιον να πω τον πόνο μου (1964) [Γιώργος]
Τα δάκρυά μου είναι καυτά (1964)
Η αστεφανωτη (1964)
Αμαρτίες γονέων (1963) [Βαγγέλης]
Θεέ μου δωσ`μου το φως μου (1963) [Πέτρος]
Κουράστηκα να σ`αποκτήσω (1963)
Όλα, και τη ζωή μου ακόμα (1963)
Σταυραετοί (1963)
Τερέζα (1963) [Γιώργος]
Ορφανή σε ξένα χέρια (1962) [Δημήτρης Νόταρης]
Αγάπη γραμμένη με αίμα (1962) [Σήφης]
Κλάψε φτωχή μου καρδιά (1962)
Το κορίτσι του Λόχου (1962)
Μάνα κάνε κουράγιο (1962) [Αλέκος Δέλιος]
Εσκότωσα για το παιδί μου (1962) [Γιώργος Κάραλης]
Ο Γολγοθάς μιας αθώας (1961) [Πέτρος]
Καπετάνιος για κλάματα (1961) [Μάνος Σαρρής]
Καραγκούνα (1961) [Δημητρός]
Μας κλεψανε τη Γκολφω (1961)
Μην κλάψεις για μένα (1961)
Το δράμα μιας αμαρτωλής (1961) [Αλέκος Ζαμάνης]
Ποιος θα κρίνει την κοινωνία (1961)
Κορίτσια της Αθήνας (1961) [Τάκης]
Αγαπούλα μου (1960) [Σπύρος Αλεξανδρίδης]
Η φτωχούλα και το βασιλόπουλο (1960) [Μάριος]
Κασσιανή (1960) [Ακύλλας]
Μετά την αμαρτία (1960) [Σπύρος]
Θυσιάστηκα για το παιδί μου (1960) [Παύλος]
Ραντεβού στη Βενετία (1960) [Τάσος Καββαδίας]
Στην Κύπρο, άρχισε η αγάπη μας (1960)
Το γεφύρι του πεπρωμένου (1960) [Ανδρέας]
Ο θείος από τον Καναδά (1959) [Γιώργος]
Τρεις μάγκες στο παρθεναγωγείο (1959)
Ψιτ... κορίτσια! (1959) [Γιώργος]
Δύο αγάπες δύο κόσμοι (1958) [Παύλος Μαρής]
Ο λεφτάς (1958) [Νάσος Μέντικας]
Το νησί της σιωπής (1958) [Στάθης Χτενάς]
Κυριακάτικοι ήρωες / Οι άσσοι του γηπέδου (1956) [δημοσιογράφος]
Τσιγγάνικο Αίμα (1956)
Φτώχεια έρως και κομπίνα (1956)
Γλέντι - λεφτά κι αγάπη (1955) [Άγγελος]
Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται (1953) [Γιάννης Κολαούζος]
Το κλειδί της ευτυχίας (1953) [Παναγής]
Όνειρα κοριτσιών (1953)
Ζαίρα (1952)
Ο πύργος των ιπποτών (1952) [Τζόνι Καπούλης]
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: