ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΒΑΝΔΩΡΟΣ

Νίκος Βανδώρος
Γεννήθηκε το 1924  στην Αθήνα και σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1958 στον θίασο Χατζίσκου. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του θεάτρου και υπήρξε Πρόεδρος του Σωματείου Καλλιτεχνών Επτανήσου. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά θεατρικά έργα, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση ενώ έχει τιμηθεί και με μετάλλιο από το ΣΕΗ. Ασχολήθηκε ακόμη με την συγγραφή θεατρικών έργων. Πατέρας του ηθοποιού Θεόφιλου Βανδώρου. 
Φιλμογραφία
Ο χαρτοπαίχτης (1990) [κος Παλτόγλου]
Καπετάν Μεϊντάνος (1987)
Ο αδέξιος εραστής (1985)
Παγίδα στην Ελλάδα (1982) [Καθηγητής Ζάτας]
Ο ζιγκολό της Αθήνας (1982)
Η πολιτσμάνα (1981) [Γαζής]
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980)
Πορεία προς τη δόξα (1980) [(πρόεδρος)]
Ρένα... να η ευκαιρία (1980) [Ρήγας]
Τα παιδιά της πιάτσας (1979)
Από που πάνε για τη χαβούζα (1978) [(εκφωνητής)]
Το σημάδι (1977)
Γυμνοί στο χιόνι (1974)
Η Αλίκη της σύγχρονης γενιάς (1973)
Κολασμένες ψυχές στα δίχτυα της ηδονής (1973)
Μιρέλλα, η σάρκα της ηδονής (1973) [Μουρούζης]
Αναζήτησις... (1972) [Χρυσός]
Στον ίλιγγο της αμαρτίας (1972)
Επιχείρησις Κραιπε ο τάφος του Γ`Ράιχ (1972)
Ένας υπέροχος άνθρωπος (1971)
Δυο έξυπνα κορόιδα (1971)
Η θυσία του Αβραάμ (1971) 

Φλογισμένη σάρκα (1971)
Κάτω οι άντρες (1971)
Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη (1971)
Η χαραυγή της νίκης (1971)
Αγάπησα έναν αλήτη (1971)
Χρυσαυγή (1971)
Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970)
Εσένα μόνο αγαπώ (1970)
Η λιτανεία των ηρώων (1970)
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)
Για την τιμή και για τον έρωτα (1969)
Ο θαυματοποιός (1969)
Ο μοναχικός ναύτης και το κορίτσι (1968)
Θύελλα στο σπίτι των ανέμων (1968)(αστυνομικός που ερεύνησε το θάνατο του Άλκη Βελή)

Το κορίτσι με τα βουρκωμένα μάτια (1966) 

Τζένη Τζένη (1965)
Συντρίμμια της ζωής (1963)
Οι κατεργάρηδες (1963)
Είμαι αθώος (1960)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην ταινια Αναζητησις λεγοταν Χρυσος.Επισης ειναι πατερας του ηθοποιου Θεοφιλου Βανδωρου.

Ανώνυμος είπε...

Επαιξε και στην εκπληκτικη ταινια "Μια ζωη την εχουμε" και μαλιστα αν διαβαζω σωστα το ρεπερτοριο του ετσι οπως το παρουσιαζετε ηταν και η πρωτη κινηματογραφικη του εμφανιση αλλα δυστυχως δεν την εχετε μεσα σε αυτο.