ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΝΕΟΓΕΝΗΣ

Νεογένης (Νεογέννης) Νίκος
Γεννήθηκε το 1912 και πέθανε το 1971. Ηθοποιός, συγγραφέας και συνθέτης. Γεννήθηκε στο Κάιρο. Πρωτοεμφανίστηκε ως μουσικός.  Το 1934 ίδρυσε το Θίασο των Νέων στην Αλεξάνδρεια και το 1936 τον πρώτο ελληνικό μουσικό θίασο στην Αίγυπτο στο θέατρο Λούνα Παρκ της Αλεξάνδρειας. Παρουσίασε μουσικά και θεατρικά προγράμματα από το τοπικό ραδιόφωνο. Ήρθε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με γνωστούς θιάσους. Μέλος του Σ.Ε.Η από το 1962.
Φιλμογραφία
Ο αχαίρευτος (1970)
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)

Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969)
Ο πρόσφυγας (1969)
Η Σμυρνιά (1969)
Γιατί με πρόδωσες (1969)
Ο τρελός τάχει 400 (1968)
Ωραία Αιγιώτισσα (1968)
Η επιστροφή της Μήδειας (1968)
Τρελλός παλαβός και Βέγγος (1968)
Κολωνάκι διαγωγή μηδέν (1967)
Ο κόσμος τρελάθηκε... (1967) [ξενοδόχος]
Τρούμπα 67 (1967)
Ο γεροντοκόρος (1967)
Ο μπαμπάς μου ο τεντυμπόυς (1966)
Ραντεβού στον αέρα (1966)
Ο ζεστός μήνας Αύγουστος (1966)
Είναι ένας... τρελός τρελός Βέγγος (1965) [Πέτρος]
Όχι,.. κύριε Τζόνσον (1965)
Το πρόσωπο της ημέρας (1965)
Κόσμος και κοσμάκης (1964)

Ένα έξυπνο μούτρο (1964)
Η χαρτοπαίχτρα (1964)
Δέκα μέρες στο Παρίσι (1962)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρωσω την ταινια 'Ενα εξυπνο εξυπνο μουτρο' (1964)

Σινεφίλ είπε...

Σύντομο διάλειμμα (1966) (Θωμάς Μελισσής, μεγαλοεκδότης εφημερίδων)