ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΝΕΟΓΕΝΗΣ

Νεογένης (Νεογέννης) Νίκος
Γεννήθηκε το 1912 και πέθανε το 1971. Ηθοποιός, συγγραφέας και συνθέτης. Γεννήθηκε στο Κάιρο. Πρωτοεμφανίστηκε ως μουσικός.  Το 1934 ίδρυσε το Θίασο των Νέων στην Αλεξάνδρεια και το 1936 τον πρώτο ελληνικό μουσικό θίασο στην Αίγυπτο στο θέατρο Λούνα Παρκ της Αλεξάνδρειας. Παρουσίασε μουσικά και θεατρικά προγράμματα από το τοπικό ραδιόφωνο. Ήρθε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με γνωστούς θιάσους. Μέλος του Σ.Ε.Η από το 1962.
Φιλμογραφία
Ο αχαίρευτος (1970)
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)

Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969)
Ο πρόσφυγας (1969)
Η Σμυρνιά (1969)
Γιατί με πρόδωσες (1969)
Ο τρελός τάχει 400 (1968)
Ωραία Αιγιώτισσα (1968)
Η επιστροφή της Μήδειας (1968)
Τρελλός παλαβός και Βέγγος (1968)
Κολωνάκι διαγωγή μηδέν (1967)
Ο κόσμος τρελάθηκε... (1967) [ξενοδόχος]
Τρούμπα 67 (1967)
Ο γεροντοκόρος (1967)
Ο μπαμπάς μου ο τεντυμπόυς (1966)
Ραντεβού στον αέρα (1966)

Σύντομο διάλειμμα (Θωμάς Μελισσής, μεγαλοεκδότης εφημερίδων] 
Ο ζεστός μήνας Αύγουστος (1966)[γιατρός]
Είναι ένας... τρελός τρελός Βέγγος (1965) [Πέτρος]
Όχι,.. κύριε Τζόνσον (1965)
Το πρόσωπο της ημέρας (1965)
Κόσμος και κοσμάκης (1964)

Ένα έξυπνο μούτρο (1964)
Η χαρτοπαίχτρα (1964)

Ο ατσίδας (1962)[καλεσμένος]
Δέκα μέρες στο Παρίσι (1962)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρωσω την ταινια 'Ενα εξυπνο εξυπνο μουτρο' (1964)

Δον Κιχώτης είπε...

"κοκοβιος και σπαρος στα διχτυα της αραχνης"