ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΗΣ

Δημήτρης Κουκής ή Κούκης
Ο Δημήτρης Κουκής ήταν Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και καρατερίστας του κινηματογράφου. Γεννήθηκε το 1926 στην Μεσσηνία και απεβίωσε στις 8 Ιουλίου 1996. Σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Κωστή Μιχαηλίδη. Πρωτοεμφανίστηκε το 1954 με το "Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο" Μάνου Κατράκη και ακολούθησαν συνεργασίες του με πολλούς θιάσους. Το 1949 έκανε το ντεμπούτο του και στον κινηματογράφο με την ταινία" Διαγωγή Μηδέν". Έπαιξε σε κωμωδίες, όπως στο "Είναι ένας τρελός, τρελός Βέγγος", στο ρόλο του μπάτλερ, ο οποίος προσπαθούσε να μάθει αριστοκρατική συμπεριφορά στον Θανάση Βέγγο αλλά και να τον τρελάνει, σε συνεργασία με άλλους υπηρέτες, καθώς επίσης και σε δραματικές ταινίες. Δεν σταμάτησε εκεί διοχετεύοντας το ταλέντο του και στην τηλεόραση. Υπήρξε θεατρικός συγγραφέας και έκανε παραγωγή ταινιών μικρού μήκους. Διετέλεσε μέλος του Σ.Ε.Η. Πέθανε σε ηλικία 70 ετών, στις 8 Ιουλίου του 1996 και ετάφη στο Γ΄Νεκροταφείο της Νίκαιας. Η ανιψιά του, Ελένη, ήταν δημοσιογράφος στην "Ελευθεροτυπία" και σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.
Φιλμογραφία
Ο αδέξιος εραστής (1985)
Αντίστροφη μέτρηση (1984)
Ρόζα (1982)
Ταξίδι στην πρωτεύουσα (1982)
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980)
Το χαμόγελο της Πυθίας (1979)
1922 (1978)
Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας (1972)
Ορατότης μηδέν (1970)

Σε ικετεύω αγάπη μου (1970)
Ξύπνα Βασίλη (1969)
Αγωνία (1969)
Θυμήσου, αγάπη μου... (1969)
Ορατότης μηδέν (1969)
Η ζωή ενός ανθρώπου (1968)
Τρελός παλαβός και Βέγγος (1968) [Λεωνίδας-αδελφός]
Αντίο για πάντα (1967)
Αν μιλούσε το παρελθόν μου (1967)
Τρελός παλαβός και Βέγγος (1967)
Είναι ένας... τρελός τρελός Βέγγος (1965) [Λεωνίδας]
Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965)

Το λάθος (1965) (ιατρός Γιώργος Κοτρίδης) 
Αν έχεις τύχη... (1964)
Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964) [αστυνόμος]
Ο κράχτης (1964)
Ο τρελάρας (1963)[ενοικιάζει αυτοκίνητα]

Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλλίκαρα (1960)
Ο Μιμίκος και η Μαίρη (1958) [Τζον]
Η δούκισσα της Πλακεντίας (1956)
Ρωμέικη καρδιά (1953)

Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται (1953)ως Δημήτρης Αβιάτης[Αλέξης Βρανάς]
Ο πύργος των ιπποτών (1952) 

Διαγωγή... μηδέν! (1949)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επαιξε και στην ταινια Ο μπαμπας εκπαιδευεται.Λεγοταν Αλεξ Βρανας.