ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ, Ή ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.retrodb.gr, ΤΟ www.cine.gr, ΤΟ www.sansimera.gr ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ Panos t ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΙΛΙΑΣ ΛΑΜΠΡΙΔΟΥ

Ιλιάς Λαμπρίδου
Γεννήθηκε στο Μαλακάσι της Καλαμπάκας. Απόφοιτος της Δραματικής σχολής του θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν.
Στο Κ.Θ.Β.Ε. έπαιξε: Με σκηνοθέτη & πρωταγωνιστή το Θάνο Κωτσόπουλο την ΚΟΡΔΕΛΙΑ «Βασιλιάς Ληρ» Σαίξπηρ, την ΑΝΤΙΓΟΝΗ «Φοίνισσες» Ευριπίδη, με σκηνοθέτη το Σπύρο Ευαγγελάτο την ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ «Φάουστ» Γκαίτε, την ΕΡΜΙΑ «Όνειρο καλοκαιριάτικης νύχτας» Σαίξπηρ, την ΙΟΥΛΙΕΤΑ «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» Σαίξπηρ. Με το θίασο του Χρήστου Πολίτη έπαιξε την ΠΑΝΩΡΙΑ «Γύπαρις».
Με το ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ του Σπύρου Ευαγγελάτου έπαιξε: την ΑΡΕΤΟΥΣΑ «Ερωτόκριτος» Β. Κορνάρος, πρώτο γυναικείο ρόλο στα έργα «Επιτρέποντες» Μένανδρος, «Σακκάκι που βελάζει», «Ο Γάμος του Κουτρούλη» & πολλά άλλα. Στο ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ έπαιξε: την ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ «Τρωάδες» Ευριπίδης , την ΛΑΟΥΡΕΝΘΙΑ «Φουέντε όβε Χούνα» Λοπέ ντε Βέγκα , την ΕΥΑΝΘΙΑ «Φιάκας» Συμιτζής στον ομώνυμο ρόλο Κώστας Καρράς & πολλά άλλα. Έχει παίξει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές: Ταξίδι», «Έγκλημα στο Ψυχικό», «Μυθιστόρημα των 4», «Είμαι ο Πρωθυπουργός», «Μαρία η Άσχημη» κ.α. Επίσης πρωταγωνίστησε σε πολλά θεατρικά έργα της σειράς «ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ» της ΕΡΤ.Διδάσκει το μάθημα της Υποκριτικής- αυτοσχεδιασμού στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Θεατρικά Δρώμενα ΙΑΣΜΟΣ» ΒΑΣΙΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ και στο Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος. Επίσης διδάσκει και σκηνοθετεί στη θατρική ομάδα «Φίλων Λάκκας Αναβύσσου».

Φιλμογραφία
Κοντά σου γνώρισα την αγάπη (1969)
Σειρές που έχει παίξει
Αγρίμια 1973 ΥΕΝΕΔ
Αλέξιος Καλλέργης 1984 ΕΡΤ2
Αμόρε μίο 2008 ALPHA
Αξιόπιστοι (Οι) 1982 ΥΕΝΕΔ
Εφιάλτης 1973 ΕΙΡΤ
Λίμνη των στεναγμών 2005 ALTER
Μαρία η άσχημη 2007 MEGA
Μυθιστόρημα των τεσσάρων (Το) 1981 ΥΕΝΕΔ
Πράσινα στάχυα 1976 ΥΕΝΕΔ
Ρομαντικές ιστορίες 1980 ΥΕΝΕΔ
Το έγκλημα του Ψυχικού 1981 ΥΕΝΕΔ

ΑΠΟ ΤΟ www.retrodb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: