ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.retrodb.gr, ΤΟ www.cine.gr, ΤΟ www.sansimera.gr ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΛΕΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

Αλέκα Στρατηγού
Η Αλέκα Στρατηγού (1926 - 1 Ιανουαρίου 1989) ήταν ηθοποιός. Έπαιξε στο θέατρο αλλά και σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες, με τη χαρακτηριστική φωνή της και έπαιζε συνήθως ρόλους υπηρέτριας. Ήταν σύζυγος του Ανδρέα Μπάρκουλη, κόρη του Βασίλη και της Αμαλίας Στρατηγού και αδελφή του Στέφανου, της Στέλλας και της Ρένας Στρατηγού. Πέθανε την 1η Ιανουαρίου 1989 και κηδεύτηκε στο Περιστέρι.
Φιλμογραφία
Ο Θανάσης και το καταραμένο φίδι (1982) [Βίκυ]
Ο άνθρωπος ρολόι (1972) [Ευτέρπη]
Μάρα η τσιγγάνα (1971)
Μια Νταντά και Τέζα όλοι (1971)
Κάτω οι άντρες (1971)
Τα ομορφόπαιδα!.. (1971) [Βαγγελιώ]
Η περιπτερού (1970)
Η Σκλάβα (1970)
Ενας Κίτσος στα Μπουζούκια (1970) [Καίτη]

Γαμπρός από τη Γαστούνη (1969)
Η Σμυρνιά (1969)
Γοργοπόταμος (1968) [Στέλλα]
Η Θυρωρίνα (1968)
Η κοινωνία μας αδίκησε (1967)
Ουδείς Αναμάρτητος (1967)
Πράκτωρ Κίτσος Καλεί Γαστούνη (1967) [Θέκλα Περδίκη]
Μπετόβεν και μπουζούκι (1965) [Γαρουφαλιά]
Ρημαγμένο Σπίτι (1965)
Το Ρομάντζο μιας Καμαριέρας (1965)
Φτωχός εκατομμυριούχος (1965) [Ζωή]
Ο Γιάννης τάκανε θάλασσα (1964)
Ενας Ζόρικος Δεκανέας (1964)
Νυχτοπερπατήματα (1964)
Η Γέφυρα της Ευτυχίας (1964) [Φλώρα]
Οι προικοθήρες (1964) [Τασία]
Οι ανειδίκευτοι / Ευτυχώς χωρίς δουλειά (1963) [Ελπινίκη Κατσιποδίου]
Τα Παιδιά της Μανταλένας (1963)
Ο γαμπρός μου, ο δικηγόρος! (1962) [Τασία]

Πρέπει να Ζήσης Τίμια (1962)
Ο Γερο-Δήμος (1962)
Φλογέρα και Αίμα (1961)
Χωρίς Μητέρα (1961) [Δώρα]
Αγαπούλα μου (1960)
Ερωτικά παιχνίδια (1960) [Πιπίτσα]
Η κυρία δήμαρχος (1960) [Μαίρη]
Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960) [Ελένη Σαλίγκαρου]
Μετά την Αμαρτία (1960)
Ο Θύμιος τα`χει 400 (1960)
Το Νησι της Αγαπης (1960)
Τσακιτζης (1960)
Δουλειές με φούντες (1959) [Πόπη]
Διακοπές στην Κολοπετινίτσα (1959)
Ένας βλάκας και μισός (1959) [Ανθή]
Ερωτικά Σκάνδαλα (1959)
Κρυστάλλω (1959)
Η μουσίτσα (1959) [Αύρα]
Ο θείος από τον Καναδά (1959) [Ζωίτσα]
Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα (1959) [Μπούκουρα]
Το Αγοροκόριτσο (1959)

Οι δοσατζήδες (1959) [Σοφία]
Διακοπές στην Αίγινα (1958) [Ελένη]
Μακρυά απ' τον κόσμο (1958)
Ο Μιμίκος και η Μαίρη (1958) [Ρόζα]
Το κορίτσι της αμαρτίας (1958) [Λόλα]
Το τρελλοκόριτσο (1958)
Τσαρούχι Πιστόλι Παπιγιόν (1957)
Τσιγγάνικο Αίμα (1956)
Εκείνες που δεν Πρέπει ν`Αγαπούν (1951)

Σειρές που έχει πάιξει
Εικοσιτετράωρο ενός παλιατζή 1972 ΕΙΡΤ
Λούνα Παρκ 1974 ΕΙΡΤ
Το περίπτερο 1971 ΥΕΝΕΔ

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.cine.gr ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

1 σχόλιο:

DREAMER είπε...

Ηταν μεγαλη ηθοποιος και αυτη! Δεν της εδιναν μεγαλους ρολους αλλα επαιζε παντα με μεγαλη επιτυχια!!

Κριμα η καημενη που πεθανε τοσο νεα