ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΡΚΟΥΛΗΣ

Ανδρέας Μπάρκουλης
Ο Ανδρέας Μπάρκουλης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 24 Ιουλίου του 1936 (άλλη πηγή αναφέρει 4 Αυγούστου του 1936). Από μικρός συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας με το θίασο του Σπύρου Μουσούρη – Κρινιώς Παπά. Τελείωσε τις σπουδές του στην υποκριτική στη Σχολή του Κ. Μιχαηλίδη, από την οποία και αποφοίτησε με τον χαρακτηρισμό ''εξαιρετικό ταλέντο''. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1956. Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο έγινε το 1957, στην ταινία του Κώστα Ανδρίτσου «Μαρία η Πενταγιώτισσα» στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Το θελκτικό παρουσιαστικό του και η ευγενής φυσιογνωμία του σε συνδυασμό με τη φυσική του γοητεία, γρήγορα τον καθιέρωσαν ως τον πιο δημοφιλή πρωταγωνιστή του Ελληνικού Κινηματογράφου εκείνης της ε ποχής, πρωταγωνιστώντας και συμμετέχοντας σε περισσότερες από 110 ταινίες. Από αυτές ξεχωρίζουν: «Ο Μιμίκος και η Μαίρη» (1958), «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» (1958), «Διακοπές στην Αίγινα» (1958), «Η Μουσίτσα» (1959), «Το Δόλωμα» (1964), «Τζένη Τζένη» (1965), «Ησαΐα μη Χορεύεις» (1969), «Μια τρελή τρελή Σαραντάρα» (1970) κ.α. Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση ήταν στην ταινία του Δημήτρη Κολλάτου «Αλέξανδρος και Αϊσέ» το 2001. Ο Ανδρέας Μπάρκουλης υπήρξε εκ των γοητευτικότερων πρωταγωνιστών της χρυσής εποχής του Ελληνικού κινηματογράφου, ο σταρ για χάρη του οποίου δημιουργήθηκε το θρυλικό σλόγκαν ‘’κορίτσια ο Μπάρκουλης’’ και η φωτογραφία του δέσποζε σε κάθε σχολική κοριτσίστικη τσάντα τη δεκαετία του 1960.
Παντρεύτηκε την ηθοποιό Αλέκα Στρατηγού. Εδώ και αρκετά χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας αλλά και επιβίωσης, ενώ είχε ξαναπαντρευτεί κι είχε έναν γιο. Πέθανε στις 23 Αυγούστου 2016.
Φιλμογραφία
Αλεξανδρος και Αϊσε (2001)
Μ' αγαπάς; (1988) [Γιώργος Παπάζογλου]
Η ερωμένη (1981) [Άρης Πλάτωνας]
Η βαλίτσα του παπά (1978) [Άλκης]
Κρουαζιέρα του τρόμου (1978) [Χάρης]
Το σπίτι στους βράχους (1974) [Ανδρέας]
Ένα ελεύθερο κορίτσι (1973) [Αλέξης Λισμάνης]
Τα παιδιά των λουλουδιών (1973) [αρχηγός]
Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα (1972) [Γραικός]
Πιο θερμή και από τον ήλιο (1972) [Γιώργος Σταύρου]
Έρωτας και προδοσία (1972) [Αλέξης Μουρούζης]
Ο εχθρός του λαού (1972) [Βλαχόπουλος]
Οι απάνθρωποι (1972) [Κουρτ]
Οι εκβιασταί (1972) [Σερέτης]
Ένας υπέροχος άνθρωπος (1971) [Νίκος]
Η ιδιωτική μου ζωή (1971) [ανακριτής]
Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971) [Άγγελος Φλωράς]
Η εφοπλιστίνα (1971) [Τζακ]
Υπερήφανοι αετοί (1971)
Η πρόκληση (1970) [Ανδρέας]
Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές (1970) [αφηγητής]
Ένας τρελός γλεντζές (1970) [Ντίνος Καλιαμπέσης]
Η ζούγκλα των πόλεων (1970) [Στέφανος Ρόκος]

Η θεία μου η χίπισσα (1970) [Στέφανος Κριεζής]
Κρίμα... το μπόι σου (1970) [Δημήτρης Ροδανάς]
Μια τρελή... τρελή... σαραντάρα (1970) [Τάκης]
Μια ζωή χωρίς αγάπη (1970) [Άγγελος]
Ο προδότης πρέπει να πεθάνει (1970)
Γυμνοί στο δρόμο (1969) [φίλος Ξένιας]
Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969) [Ιάσων Ζούμπερης]
Ησαΐα... μη χορεύεις (1969) [Χάρης Πετρόπουλος]
Όταν η πόλις πεθαίνη (1969) [Άρης Ραγκούσης]
Το στραβόξυλο (1969) [Κώστας]
Η ζούγκλα των πόλεων (1969)
Ο Αγιος Νεκτάριος (1969) [Τάσος Μαντάς]
Η Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα (1968)
Στα σύνορα της προδοσίας (1968) [Κώστας Δήμου]
Όλγα αγάπη μου (1968) [Αλέκος Αλεξάνδρου]
Πολύ αργά για δάκρυα (1968) [Αλέξης Βρετός]
Το μαύρο στάχυ (1968)
Μπροστά στην αγχόνη (1968) [Αλέκος Λίβας]
Βίβα Ρένα (1967) [Αντόνιο]
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967) [Φράνκο Πιτσιόλι]
Μιας πεντάρας νιάτα (1967) [Δημήτρης Βαλάσκος]
Ο σπαγγοραμένος (1967) [Γιώργος]
Ο ξυπόλυτος πρίγκηψ (1966) [Μασούτ ελ Ρασίντ]

Κοινωνία ώρα μηδέν (1966) [Φώτης Δημητρίου]
Και οι... 14 ήταν υπέροχοι! (1965) [Δημήτρης]
Τζένη Τζένη (1965) [Νίκος Μαντάς]
Ενωμένοι στη ζωή και στο θάνατο (1964) [Δρόσος]
Αλύγιστη στη ζωή (1964) [Ακης]
Σχολή για σωφερίνες / Ο Βέγγος σωφεράντζα (1964) [Ντίνος]
Το δόλωμα (1964) [Γιώργος]
Τρία κορίτσια από την Αμέρικα (1964) [Νίκος Νικολαΐδης]
Έτσι ήταν η ζωή μου (1963) [Κυριάκος Βάγιας]
Η καρδιά της μάνας (1963) [Κώστας]
Μάνα γιατί με γέννησες (1963) [Κυριάκος Βάγιας]
Λίγο πριν ξημερώσει (1963) [Νίκος]
Τον βρήκανε τον Παναή (1963)
Φυγή (1963)
Μην είδατε τον Παναή; / Καταζητείται ο Βέγγος (1962) [Φάνης Παντελόπουλος]
Αγάπη γραμμένη με αίμα (1962)
Αγνή κι ατιμασμένη (1962)
Έγκλημα στην Ομόνοια (1962)
Εξομολόγησις μιας μητέρας (1962)
Η ελληνίδα και ο έρωτας (1962)
Η υπέροχη οπτασία (1962)
Κλάψε φτωχή μου καρδιά (1962) [Πετρος]
Ο γερο-Δήμος (1962) [Λιάκος]
Ο διάβολος και η ουρά του (1962)
Όταν ξυπνά το παρελθόν (1962) [Στέφανος Γαίτης]
Πεζοδρόμιο (1962) [Γιώργος]
Ήρθες αργά (1961) [Δημήτρης Περωτής]

Καραγκούνα (1961) [Γιώργης] 

Μάνα μου, παραστράτησα (1961) [Πέτρος]
Ματωμένα στέφανα (1961) [Δήμος]
Μην κλάψεις για μένα (1961)
Στο κατώφλι της αμαρτίας (1961)
Τα νιάτα θέλουν έρωτα (1961) [Μιχάλης Μαρκέζης]
Ένας Δον Ζουάν για κλάματα (1960) [Γιώργος Αποστολίδης]
Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλλίκαρα (1960) [Πάρης Σεμερίτης]
Κασσιανή (1960) [Θεόφιλος]
Στρατιώτες δίχως στολή (1960) [Σπύρος]
Λύτρωσέ με αγάπη μου (1960) [Άλκης]
Μετά την αμαρτία (1960) [Γιώργος]
Σταχτοπούτα (1960) [Πέτρος]
Το αγόρι π`αγαπώ (1960) [Δημήτρης Ραζής]
Το κορίτσι του δρόμου (1960)
Το νησί της αγάπης (1960)
Τσακιτζής (1960)
Χριστίνα (1960) [Δημήτρης Χρυσόπουλος]
Ανθισμένη αμυγδαλιά (1959) [Γιώργος Δροσίνης]
Έγκλημα στο Κολωνάκι (1959) [Δημήτρης Φλωράς]
Ένας βλάκας και μισός (1959) [Τώνης Καραμήτσος]
Η λίμνη των στεναγμών / Η κυρα Φροσύνη και ο Αλή πασάς (1959) [Μουχτάρ πασάς]
Η μουσίτσα (1959) [Δημήτρης]
Ναυάγια της ζωής (1959) [Νίκος]
Μπουμπουλίνα (1959)
Ο Γιάννος κι η Παγώνα (1959) [Γιάννος]
Όταν το μίσος κυβερνά (1959) [Ανδρέας Δημόπουλος]
Το παραστράτημα μιας αθώας (1959) [Δημήτρης]
Ψιτ... κορίτσια! (1959) [Σάκης]
Ο Θύμιος τά΄κανε θάλασσα (1959) [Λάκης Βρανάς]
Διακοπές στην Αίγινα (1958) [Γιάννης]
Είμαι παιδί σου μανούλα (Όλα για το παιδί της) (1958) [Κώστας]
Έρωτας στους αμμολόφους (1958) [ξένος]
Οι καβγατζήδες (1958)
Όλα για το παιδί της (1958) [Κώστας]
Μακρυά απ' τον κόσμο (1958) [Ευγένιος Χαρμής]
Μια ιταλίδα στην Ελλάδα (1958) [Νίκος Μακρυγιάννης]
Ο Μιμίκος και η Μαίρη (1958) [Μιχαήλ Μιμίκος]
Το κορίτσι της αμαρτίας (1958) [Γιώργος]

Το τρελλοκόριτσο (1958) [Κώστας]
Τα τρία παιδιά Βολιώτικα (1957)
Μαρία Πενταγιώτισσα (1957) [Δημήτρης Τουρκάκης]


Δεν υπάρχουν σχόλια: