ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Γιώργος Οικονόμου
Γεννήθηκε 1935 στο Καπανδρίτι και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, αποφοίτησε όμως από τη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη το 1958. Επίσης σπούδασε κινηματογράφο στη Σχολή Λυκούργου Σταυράκου. Ιδρυτής και θιασάρχης του Καλλιτεχνικού Πρωτοποριακού Ομίλου, παρουσιάζοντας στην επαρχία διάφορα έργα και παιδικό θέατρο. Ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία στο θέατρο και τον κινηματογράφο και με κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Εκτός από θεατρικά έγραψε έργα για παιδιά, ραδιοφωνικές εκπομπές και σενάρια.
Φιλμογραφία
Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά (1999)
Ζωή χαρισάμενη (1993)
Ο αυτάκιας (1988)
Η Αγία κόρη Μαρία (1987)
Αγία Θεοδώρα της Βάκτας (1985)
Ο άσωτος υιός (1985)
Τα χρόνια της θύελλας (1984)
Οι δυο φυγάδες (1984)
Φυλακές ανηλίκων Νο2 (1984)
Η παρεξήγηση (1983)
Σιδηρά κυρία (1983)
Υπόγεια διαδρομή (1983)
Χούλιγκανς (κάτω τα χέρια απ' τα νιάτα!) (1983)
Πανικός στα σχολεία (1982)
Σατανάδες στα σχολεία (1982)
Φυλακές ανηλίκων (1982)
Η στροφή (1982)
Καμικάζι τσαντάκιας (1982)
Και ο πρώτος ματάκιας (1982)
Το κόκκινο τρένο (1982)
Φυλακές ανηλίκων (1982)
Γκαρσονιέρα για δέκα (1981)
Κατάσκοπος Νέλλη (1981)
Ο Κώτσος έξω από το ΝΑΤΟ (1981)
Τα καμάκια (1981)
Έξοδος κινδύνου (1980)
Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι (1980)
Ένα γελαστό απόγευμα (1979)
1922 (1978)
Ιφιγένεια (1977)
Ισιδώρα (1975)
Τα είδωλα (1975)
Παύλος Μελάς (1974)
Σεξομανία (1974)
Θανάσης ο πιο γρήγορος τρελλός / Δικτάτωρ καλεί Θανάση (1973) [(έμπορος ρούχων)]
Ο φαντασμένος (1973)
Πως καταντήσαμε Σωτήρη (1972)
Η κόρη του ήλιου (1971)
Φλογισμένη σάρκα (1971)
Ο αρχιψεύταρος (1971)
Αδέλφια μου,αλήτες,πουλιά (1971)
Οι μαυρόλυκοι του βουνού και του κάμπου (1971)
Γράμμος (1971)[καπετάν Φώτης]
Οι άντρες ξέρουν να αγαπούν (1971)
Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του '21 (1971)
Ο Αστραπόγιαννος (1970)
Σταυραετοί στα Μετέωρα (1970)
Η σκλάβα (1970)
Ο δοσίλογος (1970)
Για την τιμή και για τον έρωτα (1969)
Η γενιά των ηρώων (1969)
Αδούλωτη ράτσα (1969)

Η σφραγίδα του Θεού (1969)
Ο αντάρτης του βάλτου (1969)
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)

Γοργοπόταμος (1968)
Πολύ αργά για δάκρυα (1968)
Η ώρα της οργής (1968)

Αγάπη και αίμα (1968)
Η αρχόντισα κι ο αλήτης (1968)
Η καρδιά ενός αλήτη (1968)
Η ώρα της οργής
(1968)
Ο τυχεράκιας (1968)

Βυζαντινή ραψωδία (1968)
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968)
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
Τρούμπα 67 (1967)
Χάιδω (1967)
Οι κολασμένοι (1966)
Όχι,.. κύριε Τζόνσον (1965)
Ο όρκος του νεκρού αδελφού (1965)
Η ζωή μου ανήκει σε σένα (1965)[Λοχίας]
Διωγμός (1964)
Ο κράχτης (1964)

Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964)[ηθοποιός που δέρνει τον Βέγγο]
Μια εβδομάδα στον παράδεισο (1964)
Προδοσία (1964)
Τα 201 καναρίνια (1964)
Τα δίδυμα (1964)
Ο αδελφός Άννα (1963)
Γαμπρός για κλάματα (1962)
Ο Γεροδήμος (1962)
Έγκλημα στην Ομόνοια (1962)
Οι υπερήφανοι (1962)
Στέγνωσαν τα δάκρυά μας (1961)

Οι παράνομοι (1958)
Ο πειρασμός (1957)[Γιώργης ο σημαδεμένος]
Η αρπαγή της Περσεφόνης (1956)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ http://northatticamemories.blogspot.bg/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: