ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

ΠΑΜΦΙΛΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΥ

Παμφίλη Σαντοριναίου
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1908. Κόρη του ηθοποιού Βασίλη Αργυρόπουλου (όχι του γνωστού κωμικού). Υπήρξε σύζυγος του ηθοποιού Κώστα Σαντοριναίου. Πέθανε το 1994.
Φιλμογραφία
Στην Πόλη αγαπηθήκαμε (1972)
Μια μάνα κατηγορείται (1972)
Νατάσα (1970)
Τα αδέλφια ορκίστηκαν εκδίκηση (1970)
Καινούργια μέρα χάραξε (1969)
Για μια τρύπια δραχμή (1968)
Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)
Η επιστροφή της Μήδειας (1968)
Ανάμεσα σε δυο γυναίκες (1967)
Πειραιάς ώρα 07.30 (1967)
Από τα Ιεροσόλυμα με αγάπη (1967) 
Φως... νερό... τηλέφωνο, οικόπεδα με δόσεις (1966)
Η αρτίστα (1966)
Γλυκιά, γλυκιά μου αγάπη (1965)
Κάθε λιμάνι και καημός (1964)
Προδομένη αγάπη (1962) [θεία Μαρία]
Αγνή κι ατιμασμένη (1962)
Η μεγάλη θυσία (1962)
Κατηγορούμενος... ο έρως (1961)
Ματωμένα στέφανα (1961)
Το σπίτι της ηδονής (1961)
Μάνα μου, παραστράτησα (1961) [Μάρθα]
Κασσιανή (1960)
Το χαμίνι (1960)
Μια του κλέφτη... (1960) [κυρία στο πινάκλ]
Μαλάμω (1960)
Ραντεβού στη Βενετία (1960) [Ιουλία]
Δουλειές με φούντες (1959)
Το αγοροκόριτσο (1959)
Το τρελλοκόριτσο (1958) 
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση (1958)
Χαρούμενοι αλήτες (1958) [γιαγιά]
3 τρελοί ντετέκτιβς (1957)
Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες (1956) [Καλλιόπη]
Κατρακύλισμα (1955)
Το οργανάκι του Αττίκ (1955)
Οι κολασμένοι (1953)

1 σχόλιο:

Κλινοσοφιστής είπε...

Καλὴ ήθοποιός. Δὲν ἄκουσα νὰ μιλοῦν ποτὲ γι' αὐτὴν ἀλλὰ δὲν ἔχει σημασία. Ἦταν καλή.