ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΝΕΛΟΥ

Μπονέλου Μαρία
Η Μαρία Μπονέλου, γοητευτική και έμπειρη ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, αγαπημένη σύντροφος – για 40 και πλέον χρόνια – του μεγάλου ηθοποιού Σωτήρη Μουστάκα, έδωσε ένα αξιόλογο παρόν στο θέατρο και στον κινηματογράφο από το 1962 ως το 2000.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 και σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Ηρώδειο το 1962, στο έργο «Βασιλεύς Ροδολίνος» του Ι.Α Τρωίλου με το Εθνικό Θέατρο. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τους θιάσους: Δημήτρη Ππαπμιχαήλ, Αλίκης Βουγιουκλάκης, Λάμπρου Κωνσταντάρα, Στέφανου Ληναίου, Σμαρούλας Γιούλη, Κώστα Βουτσά, Γιώργου Κωνσταντίνου, Ζωής Λάσκαρη κ.α., σε έργα πρόζας που τα περισσότερα έγιναν επιτυχίες. Ωστόσο, καθιερώθηκε στην επιθεώρηση, ιδιαίτερα μάλιστα σε παραστάσεις, που μαζί με τον Σωτήρη Μουστάκα, σκόρπισαν άφθονο γέλιο.
Στον κινηματογράφο συμμετείχε σε πολλές ταινίες με χαρακτηριστικούς ρόλους. Με τη Φίνος Φιλμ ξεκίνησε τη συνεργασία της το 1963 και μέχρι το 1971 έπαιξε σε επτά ταινίες με πιο χαρακτηριστικές εμφανίσεις της στις: «Ένας Ιππότης για τη Βασούλα», «Αμόκ», κ.α.
Το 2000, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στην επιθεώρηση «Μιλένιουμ 2000» στο θέατρο Περοκέ, ξεκίνησαν προβλήματα χρόνιας ασθένειας, με αποτέλεσμα να σταματήσει τις επαγγελματικές της εμφανίσεις. Στις 30  Αύγουστο του 2007, μόλις τρεις μήνες μετά το χαμό του αγαπημένου της Σωτήρη Μουστάκα, έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη στο Χαλάνδρι.
Κόρη της Μαρίας Μπονέλου και του Σωτήρη Μουστάκα είναι η ηθοποιός Αλεξία Μουστάκα.  
Φιλμογραφία
Εγώ... και το πουλί μου (1982) [Μάγια]
Η νονά (1981) [Λίντα]
Γεύση από Ελλάδα (1980)
Καθένας με την τρέλα του... (1980)
Μια ελληνίδα στο χαρέμι (1971) [Μπέτυ]
Ο αχαΐρευτος (1970) [Λίτσα Βαρδατρίχα]
Η ωραία του κουρέα (1969) [Ρίτα Ψαλίδα]
Ξύπνα κορόιδο... (1969) [Λία Μπαρολέ] 

Τα δυο πόδια σ`ένα... παπούτσι! (1969) [Αλέκα]
Εκείνοι που ξέρουν ν' αγαπούν (1968)
Ένας ιππότης για τη Βασούλα (1968) [Πηνελόπη Γιακουμάτου]
Θα τα κάψω τα λεφτά μου (1968)
Κάτι κουρασμένα παλικάρια (1967) [Μαρίνα Αλεξοπούλου] Κολωνάκι διαγωγή μηδέν (1967) [Τρακαντάρου]
Ο κόσμος τρελλάθηκε... (1967) [Μίνα]
Ο σπαγγοραμένος (1967) [Λίντα]
Τα δύο πόδια σ' ένα... παπούτσι! (1967) [Αλέκα]
Η βίλα των οργίων (1964) [Τσιμισκή]
Αμόκ (1963)
Χτυποκάρδια στο θρανίο (1963)
Έξω οι κλέφτες (1961)

ΑΠΟ ΤΟ http://finosfilm.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: