ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

ΕΛΕΝΗ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

Ελένη Προκοπίου
Η Ελένη Προκοπίου είναι Ελληνίδα ηθοποιός, χορεύτρια και χορογράφος.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937 (άλλη πηγή αναγράφει το 1942). Έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της σε κινηματογραφικές ταινίες του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου. Σπούδασε χορό στη σχολή χορού της Λουκίας Σακελλαροπούλου. Από το 1960, που έκανε ντεμπούτο στον κινηματογράφο με το έργο "Το ραντεβού της Κυριακής", μέχρι το 1972, έλαβε μέρος σε συνολικά 24 ταινίες.
Σε πολλές από αυτές είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, κυρίως όταν ο ρόλος της απαιτούσε και χορό, αφού υπήρξε χορεύτρια και είχε η ίδια την επιμέλεια των χορογραφιών της σε κάποιες ταινίες. Αποτέλεσε χορευτικό ντουέτο με τον Βαγγέλη Σειληνό, τόσο στο Θέατρο όσο και στον Κινηματογράφο. Από το 1960 μέχρι το 1965 το εν λόγω ντουέτο (Σειληνός – Προκοπίου) συμμετείχε στα χορευτικά των περισσότερων επιθεωρησιακών θεάτρων της πρωτεύουσας. Επίσης και με τον Γιώργο Πάντζα αποτέλεσε κινηματογραφικό ζευγάρι, μαζί άλλωστε έπαιξαν σε 5 ταινίες. Σύζυγος της είναι ο επιχειρηματίας Συρίγος που είχε κατάστημα επίπλων στην Νέα Ιωνία με τον οποίο απέκτησε μια κόρη την Ειρήνη. Στις ταινίες όπου πρωταγωνιστούσε έδινε και τα έπιπλα.
Φιλμογραφία
Τα ομορφόπαιδα!.. (1971) [Σόφη Γρηγοριάδου]
Δάκρυα για έναν Αλήτη (1971) [Άννα]
Ο Παραγιός μου ο Ραλλίστας (1971)
Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας (1971) [Ελένη]
Ο Σταύρος είναι Πονηρός (1970) [Ντέζη Φωκά]
Η παριζιάνα (1969)
Ένας ιππότης με... τσαρούχια (1968) [Μαργαρίτα]
Ο μπούφος (1968) [Τζίλυ (Ευθαλία) Ραλάτου]
Ορκίζομαι, Είμαι Αθώα (1968) [Μαρίνα]
Μίνι φούστα και καράτε (1967) [Ρένα]
Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας (1967) [Ελευθερία]
Αγάπη που δεν Σβήνει ο Χρόνος (1966)
Παράνομοι πόθοι (1966)
5.000 ψέμματα (1966)
Το Συρτάκι της Αμαρτίας (1966)
Οι κυρίες της αυλής (1966) [Νίτσα]
Ραντεβού στον αέρα (1966) [Μαίρη Σταθάτου]
Και οι... 14 ήταν υπέροχοι! (1965) [Λιλή Σιδέρη]
Το πρόσωπο της ημέρας (1965) [Λόλα Πολίτη]
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964) [Γκιουλινάρ]
Το σημάδι της Αφροδίτης / Μικρές Αφροδίτες (1963) [Άρτη]
Η Αθήνα τη νύχτα (1962)
Προδομένη αγάπη (1962)
Το ραντεβού της Κυριακής (1960)

1 σχόλιο:

Γιασεμί είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.