ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.retrodb.gr, ΤΟ www.cine.gr, ΤΟ www.sansimera.gr ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

ΕΛΕΝΗ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

Ελένη Προκοπίου
Η Ελένη Προκοπίου είναι Ελληνίδα ηθοποιός, χορεύτρια και χορογράφος.
Γεννήθηκε στην 
Αθήνα το 1937 (άλλη πηγή αναγράφει το 1942). Έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της σε κινηματογραφικές ταινίες του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου
. Από το 1960, που έκανε ντεμπούτο στον κινηματογράφο με το έργο "Το ραντεβού της Κυριακής", μέχρι το 1972, έλαβε μέρος σε συνολικά 24 ταινίες.
Σε πολλές από αυτές είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, κυρίως όταν ο ρόλος της απαιτούσε και χορό, αφού υπήρξε χορεύτρια και είχε η ίδια την επιμέλεια των χορογραφιών της σε κάποιες ταινίες. Αποτέλεσε χορευτικό ντουέτο με τον 
Βαγγέλη Σειληνό, τόσο στο Θέατρο όσο και στον Κινηματογράφο. Από το 1960 μέχρι το 1965 το εν λόγω ντουέτο (Σειληνός – Προκοπίου) συμμετείχε στα χορευτικά των περισσότερων επιθεωρησιακών θεάτρων της πρωτεύουσας. Επίσης και με τον Γιώργο Πάντζα
 αποτέλεσε κινηματογραφικό ζευγάρι, μαζί άλλωστε έπαιξαν σε 5 ταινίες. Σύζυγος της είναι ο Συρίγος που έχει κατάστημα επίπλων στην Νέα Ιωνία με τον οποίο απέκτησε μια κόρη. Στις ταινίες όπου πρωταγωνιστούσε έδινε και τα έπιπλα.
Φιλμογραφία
Τα ομορφόπαιδα!.. (1971) [Σόφη Γρηγοριάδου]
Δάκρυα για έναν Αλήτη (1971) [Άννα]
Ο Παραγιός μου ο Ραλλίστας (1971)
Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας (1971) [Ελένη]
Ο Σταύρος είναι Πονηρός (1970) [Ντέζη Φωκά]
Η παριζιάνα (1969)
Ένας ιππότης με... τσαρούχια (1968) [Μαργαρίτα]
Ο μπούφος (1968) [Τζίλυ (Ευθαλία) Ραλάτου]
Ορκίζομαι, Είμαι Αθώα (1968) [Μαρίνα]
Μίνι φούστα και καράτε (1967) [Ρένα]
Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας (1967) [Ελευθερία]
Αγάπη που δεν Σβήνει ο Χρόνος (1966)
Παράνομοι πόθοι (1966)
5.000 ψέμματα (1966)
Το Συρτάκι της Αμαρτίας (1966)
Οι κυρίες της αυλής (1966) [Νίτσα]
Ραντεβού στον αέρα (1966) [Μαίρη Σταθάτου]
Και οι... 14 ήταν υπέροχοι! (1965) [Λιλή Σιδέρη]
Το πρόσωπο της ημέρας (1965) [Λόλα Πολίτη]
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964) [Γκιουλινάρ]
Το σημάδι της Αφροδίτης / Μικρές Αφροδίτες (1963) [Άρτη]
ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.cine.gr ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

1 σχόλιο:

Γιασεμί είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.