ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

ΤΖΕΝΗ ΡΟΥΣΣΕΑ

Τζένη Ρουσσέα - Σοφιανοπούλου
Γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1933 στη Ζάκυνθο.Τελείωσε τη δραματική σχολή του Βασιλικού (Εθνικού) θεάτρου. Το μεγαλύτερο μέρος της θεατρικής καριέρας της το πέρασε ανάμεσα στο θέατρο ΜΟΥΣΟΥΡΗ και στο θέατρο ΒΕΡΓΗ. Ξεκίνησε από το θέατρο Μουσούρη με τις παραστάσεις "Άννα Φρανκ" και "Σκηνές του δρόμου".Συνέχισε στο Θέατρο Βεργή με τις παραστάσεις "Χωρίς οργή", "Καπετάνιος με τις δύο γυναίκες", "Παράξενο ιντερμέτζο".Επέστρεψε στο θέατρο Μουσούρη με τις παραστάσεις " Τρεις αδερφές", "Υπόθεση διαζυγίου", "Κόκκινα τριαντάφυλλα για σένα", "Κυρία προέδρου", "Τσάο". Στον ίδιο χώρο από το 1973 συνέχισε με δικές της παραγωγές μεταξύ των οποίων "Διαβολεμένη μυλωνού", "Κασόνα", "Καλοκαίρι και καταχνιά", Τ. Γουίλιαμς, "Τριαντάφυλλο στο στήθος", Τ. Γουίλιαμς, "Μουσική για μια αναχώρηση", Κ.Μητροπούλου, "Ερρίκος IV", Πιραντέλο. Το 1983 συνεργάζεται με το θέατρο Βεργή: "Τρομεροί γονείς" του Κοκτώ, "Παιχνίδια με το χρόνο", Λαμπαδαρίδου, "Ιερά τέρατα" του Κοκτώ. Στο θέατρο ΣΤΑΘΜΟΣ εμφανίζεται με τον "Ιεζαβέλ" του Ανούιγ, στο θέατρο ΕΝΑΣΤΡΟΝ με το "Εγώ ο Ντοστογιέφσκι" και στο θέατρο της ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ στο "Μυστικό της κοντέσσας Βαλέρενας" του Ξενόπουλου. Έλαβε μέρος στις ταινίες με χρονολογική σειρά:"Εγωισμός", "Κατηγορώ τους ανθρώπους", "Ανάμεσα σε δυο γυναίκες", "Πυρετός στην άσφαλτο", "Οι άνδρες δεν λυγίζουν ποτέ", "Έρωτας και προδοσία",
"Ησαία μη χορεύεις","Σπαγγοραμμένος" (κωμωδίες). Στα σίριαλ "Άγνωστος πόλεμος", "Φως του αυγερινού", "Πωλείται αγάπη".Επέστρεψε στον κινηματογράφο με την ταινία "Μελισσοκόμος" του Θ.Αγγελόπουλου 1986. Το 2002 έπαιξε στο "Παρά λίγο παρά πόντο παρά τρίχα" της Σ.Θεοδωράκη. Το 2005 συμμετέχει στην ταινία "Η Γυναίκα είναι Σκληρός Άνθρωπος" του Αντώνη Καφετζόπουλου. Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία της παλιάς εταιρείας ''ΒΙΟΧΑΛΚΩ'' Σωτήρη Σοφιανόπουλο όπου έγιναν τα γυρίσματα της σειράς του ALPHA ''ΔΕΚΑ''με τον οποίο απέκτησε μια κόρη την Έλλη το 1970.
Φιλμογραφία
Στο βάθος κήπος (2009) [Στέλλα]
Η γυναίκα είναι... σκληρός άνθρωπος (2005) [Ασπασία Μανιάτη]
Οι θεατρίνες (2003) [μητέρα]
Παρά λίγο παρά πόντο παρά τρίχα (2002) [Όλγα]
Το βλέμμα του Οδυσσέα (1995)
Ο μελισσοκόμος (1986)[σύζυγος Σπύρου]
Έρωτας και προδοσία (1972)[Χριστίνα Βελλή]
Εσχάτη προδοσία (1971) [Νάντια Βάρσου]
Ένας τρελλός γλεντζές (1970) [Ντιάνα Αυγερινού]
Η οργή του αδικημένου (1969) [Γιάννα Κορτέση]
Πληγωμένα νιάτα(1969)
Ησαΐα... μη χορεύεις (1969) [Αγνή (Σοφία Μακρή)]
Ο μπούφος (1968) [Λίνα Μπουντούνα]
Το κορίτσι του λούνα παρκ (1968) [Λαμπρινού]
Οι άντρες δεν λυγίζουν ποτέ (1968)[Λίζα]
Ο σπαγγοραμένος (1967) [Βαγγελίτσα (Έβελιν)]
Πυρετός στην άσφαλτο (1967) [Έλλη Μέρκου]
Ανάμεσα σε δυο γυναίκες (1967) [Έλσα Γεωργιάδη]
Οι εχθροί (1965)
Κατηγορώ τους ανθρώπους (1965) [Βέρα Γιαννά]
Εγωισμός (1964) [Αλίκη]
Ένας μεγάλος έρωτας (1964)
Στο κατώφλι της αμαρτίας (1961)
Είμαι παιδί σου μανούλα (Όλα για το παιδί της) (1958)
Πρέπει να τα παντρέψουμε (1953)
Κόκκινος βράχος (1948)

2 σχόλια:

Γιασεμί είπε...

Απο τον γαμο της με τον Σωτηρη Σοφιανοπουλο εχει μια κορη.

Δημήτρης Κραουνάκης είπε...

Η Τζένη Ρουσσέα ήταν παντρεμένη -όπως λέτε - με τον Σωτήρη Σοφιανόπουλο ιδιοκτήτη της ΧΡΩΠΕΙ.

Στο κείμενο που σας προτείνω μπορείτε να δείτε την θεατρική πορεία της ξεχωριστής αυτής πρωταγωνίστριας του θεάτρου μέσα από κείμενα μου και 80 φωτογραφίες..

http://www.iskiosiskiou.com/search/label/%CE%A4%CE%B6%CE%AD%CE%BD%CE%B7%20%CE%A1%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AD%CE%B1