ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΝΑΝΕΡΗΣ

Νικηφόρος Νανέρης
Γεννήθηκε στην Aθήνα τον Oκτώβριο του 1940. Mέχρι τα δεκάξι του χρόνια ζούσε στην Kαισαριανή. Tο 1957 εμφανίστηκε στο δρόμο του ο μουσικοσυνθέτης Tζιαν Kάρλο Mενόττι και από τότε άρχισε να ασχολείται με τον κόσμο του θεάτρου. Παρακολούθησε το 7ο νυχτερινό γυμνάσιο Παγκρατίου και σπούδασε δύο χρόνια στη δραματική σχολή του Kαρόλου Kουν, ώσπου ξαφνικά βρέθηκε στην Aμερική. Aποφοίτησε από την «Aμερικανική Aκαδημία Δραματικής Tέχνης» και ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία ως ηθοποιός. Είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, σε κρατικά θέατρα και με τους πιο αξιόλογους θιάσους του τόπου μας, δίπλα σε διακεκριμένους ηθοποιούς και καταξιωμένους σκηνοθέτες του θεάτρου. Aπό το 1978 ζούσε σχεδόν μόνιμα στις Mηλιές Πηλίου όπου και πέθανε στις 5 Απριλίου 2011 από νεφρική ανεπάρκεια.
Φιλμογραφία
Αλεξάνδρεια (2001) [Πιανίστας]
Δυο ήλιοι στον ουρανό (1992)[ Λάζαρος Καταπόδης]
Η μυστική έλευσις του θέρους (1991)
Δυο ήλιοι στον ουρανό (1991) [Λάζαρος]

Η δίκη των δικαστών (1974) [Γεώργιος Τέρτσερης]
Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εμείς (1972)
Ο καμαριέρης της μπουζουξούς (1971)
Όμορφες μέρες(1970) [Παναγής]
Δεν υπάρχουν λιποτάκτες (1970)

Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970) [Νέστορας Αναστασόπουλος]
Το νυφοπάζαρο (1969)

Οι βοσκοί της συμφοράς (1967) [Περικλής Βλαχόπουλος] Σιλουέττες (1967) [(πατέρας)]
Ανοικτή επιστολή (1967) [Δημήτρης]
Βοσκοί (1967) [Περικλής Βλαχόπουλος]
Η τελευταία μας άνοιξη (1960) [Δημήτρης]

ΑΠΟ ΤΟ http://www.kastaniotis.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο νικηφορος νανερης πεθανε στο πηλιο το 2011