ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΤΟΒΑΣ

Θεόδωρος Ντόβας
Γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1931 στο Πήλιο του Βόλου. Ηθοποιός του θεάτρου αλλά και του ραδιοφώνου. Γνωστός από ρόλους στο θέατρο και τον κινηματογράφο, όπου ενσάρκωνε αγωνιστές της ζωής ο Θεόδωρος Ντόβας είχε αναδειχθεί σε έναν ηθοποιό απαραίτητο για το έργο. Αδελφός της μητέρας του δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου Π. Κουτσάφτη είχε αφήσει το δικό του στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο, καθώς συμμετείχε σε πληθώρα ταινιών, κοινωνικού, πολιτικού και ιστορικού περιεχομένου.Τη δεκαετία του ’50 βρέθηκε στην Αθήνα, όπου και ασχολήθηκε με το θέατρο και τον κινηματογράφο.
Πέθανε στις 31 Οκτωβρίου 2016.
Φιλμογραφία
Ενοίκων δαίμων (1988)
Αρχοντες (1978)
Υπόθεση Πολκ (1978)
Ένα τανκς στο... κρεββάτι μου (1975) [Λεωνίδας]
Η δίκη των δικαστών (1974)
Θανάσης ο πιο γρήγορος τρελλός / Δικτάτωρ καλεί Θανάση (1973)
Ο φαντασμένος (1973) [Θανάσης]
Το εμπόριο της αμαρτίας (1972)
Η αμαρτία της ομορφιάς (1972)
Λυσιστράτη (1972)
Η λεωφόρος του μίσους (1971)
Εν ονόματι του νόμου (1970)
Η ζούγκλα των πόλεων (1970)
Ο αετός των σκλαβωμένων (1970)
Υπολοχαγός Νατάσα (1970)
Το... θύμα (1969) [κυρ Σωτήρης]
Η αρχόντισα κι ο αλήτης (1968)
Ο Μικές παντρεύεται (1968)
Η λεωφόρος του μίσους (1968)
Το παρελθόν μιας γυναίκας (1968)
Αγάπη και αίμα (1968)
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω (1967)
Πυρετός στην άσφαλτο (1967)
Ο τετραπέρατος (1966)
Ήρωες (1966)
Το μπλόκο (1965)
Κραυγή (1964)
Το κάθαρμα (1963)

4 σχόλια:

Elena Lila Mploumplou είπε...

Ενα τανκς στο κρεβατι μου - Πετρος

Ανώνυμος είπε...

Θεατρικά έργα που έπαιξε;;;;

MARO B. είπε...

"Εφυγε" χθες 31/10/2016

George Pittas είπε...

Εξαιρετικός "σιδεράς" στο Παραμύθι Χωρίς Όνομα, του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με το Ανοιχτό Θέατρο του Γιώργου Μιχαηλίδη- κάπου προς το τέλος της δικτατορίας. Αν τα θυμάμαι καλά.