ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

ΜΑΛΑΙΝΑ ΑΝΟΥΣΑΚΗ

Μαλαίνα Ανουσάκη
Η Μαλαίνα Ανουσάκη ήταν ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1916 και πέθανε στις 2 Απριλίου του 2000Έπαιξε και στο θέατρο και τον κινηματογράφο.
Η Ποριώτισσα, ηθοποιός Μαλαίνα Ανουσάκη – Χριστοπούλου, μητέρα της επίσης ηθοποιού- βουλευτού, Ελένης Ανουσάκη, είχε γεννηθεί στον Πόρο. Σύζυγός της ήταν ο ηθοποιός Βαγγέλης Ανουσάκης.
Η Μαλαίνα Ανουσάκη πρωτοεμφανίστηκε το 1936 με το θίασο Κατερίνας, στο έργο Θεοδ. Συναδινού «Ο γυρισμός της ωραίας Ελένης». Συνεργάστηκε με τους θιάσους Κοτοπούλη, Νέα Σκηνή, Αργυρόπουλου, Μουσούρη, Μιράντας Μυράτ, Γ. Παππά, το θέατρο Τέχνης και άλλους.
Κατά τη μεταξική δικτατορία φυλακίστηκε στις Φυλακές Αβέρωφ, ενώ συχνά αντιμετώπιζε την ανεργία λόγω των πολιτικών της φρονημάτων.
Παρ όλα αυτά έπαιξε όλα τα είδη του θεάτρου, από τραγωδία έως και φαρσοκωμωδία. Το 1948 φυλακίστηκε στις γυναικείες φυλακές Αβέρωφ πάλι για τις πολιτικές της πεποιθήσεις - ήταν οργανωμένη στο ΚΚΕ. Μετά την αποφυλάκισή της το 1951, συνεχίζει στο Θέατρο Τέχνης με το θίασο Κοτοπούλη και το 1955 ιδρύει το δικό της θίασο, το «Αρχαίο Αττικό Θέατρο». Στον κινηματογράφο συμμετείχε σε περίπου 80 παραγωγές που συχνότατα βλέπουμε στη μικρή οθόνη, και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές. Από τις ταινίες της «Η μοίρα μιας γυναίκας», «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μορφή σου», «Ηλέκτρα», «Ιωάννης ο Βίαιος», «Μάνα

μου παραστράτησα», «Αλύγιστη ζωή», «Μάνα κάνε κουράγιο», «Καταραμένη ώρα», "Εξόρμηση", "Δύο κόσμοι", "Το παιδί του δρόμου", " Στην Πόλη αγαπηθήκαμε", " Ο Γολγοθάς μιας αθώας", "Αγωνία για τον έρωτα", "Καινούργια μέρα χάραξε", "Αδυναμίες", " Επίσημη αγαπημένη", " Παιδί μου αγάπη μου", "Μενούσης", "ΟΧΙ", "Οι γενναίοι του Βορρά", "Καλάβρυτα 21", " Όταν ήμουν 16 χρονών", "Πληγωμένες καρδιές" και πολλές άλλες. Έχει το Ρεκόρ συμμετοχής για ελληνίδα γυναίκα ηθοποιό σε 102 ελληνικές ταινίες και 2 συμπαραγωγές.
Φιλμογραφία
Άρπα Colla - Arpa Colla (1982) [κυρία Αντωνάκου]
Ταξίδι του μέλιτος (1979)
Ιωάννης ο βίαιος (1973) [Χαλικιά]
Σουλιώτες (1972)
Στην Πόλη αγαπηθήκαμε (1972)
Γράμμος (1971)
Οι μαυρόλυκοι του βουνού και του κάμπου (1971)
Σ`αγαπώ (1971)
Καλάβρυτα 1821 (1970)
Οι γενναίοι του Βορρά (1970) [ηγουμένη]

Ο μεγάλος ένοχος (1970)[Σεβαστή]
Όταν ήμουν 16 χρονών (1970)
Υπολοχαγός Νατάσα (1970) [τσιγγάνα]
Αγωνία για τον έρωτα (1969)
Αδυναμίες (1969)
Επίσημη αγαπημένη (1969) [Ματίνα]
Η ώρα της αλήθειας (1969)
Καινούργια μέρα χάραξε (1969)
Μενούσης, Ο λεβέντης της Ηπείρου (1969)
Όχι (1969) [Μάρθα Νικολάου]
Παιδί μου, αγάπη μου (1969)
Αφροδίτη το κορίτσι που πόνεσε (1968) [Ανθή]
Βαριά κατάρα ο διχασμός (1968

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μορφή σου (1968)
Καταραμένη ώρα (1968) [Μάρθα]
Ο μεγάλος διχασμός (1968)
Αντίο για πάντα (1967) [ηγουμένη]
Η κοινωνία μας αδίκησε (1967)
Ματωμένη γη (1967)
Νόμος της ζωής (1967)
Ο μεθύστακας του λιμανιού (1967)
Στο κατώφλι της μοίρας (1967)
Χώμα και αίμα (1967)
Αδικία (1966)
Δοκιμασία (1966) [Χατζηγιάννη]
Η παραστρατημένη (1966)
Κάνε τον πόνο μου χαρά (1966) [μητέρα Μαρίας]
Κάποια μάνα αναστενάζει (1966)
Κούνια που σε κούναγε (1966) [Αγλαία]
Οι ασυνείδητοι (1966)
Το κορίτσι με τα βουρκωμένα μάτια (1966)
Αφήστε με να ζήσω (1965)
Γλυκιά, γλυκιά μου Αγάπη (1965) [Έφη]
Δεν μπορούν να μας χωρίσουν (1965) [μητέρα Νίκου]
Διψασμένη γι` αγάπη (1965)
Εξιλέωσις (1965) [Φανή Τσάρα]
Η έξοδος του Μεσολογγίου (1965)
Η φωνή μιας αθώας (1965)
Θα ζήσω για σένα (1965)
Κατάρα με δέρνει βαριά (1965)
Με ιδρώτα και δάκρυα (1965)
Με πόνο και με δάκρυα (1965)
Σπαραγμός (1965) [Τζένη]
Το φυλαχτό της μάνας (1965)
Φτωχολογιά (1965)
Αλύγιστη στη ζωή (1964)
Ζωή γεμάτη πόνο (1964) [Ευδοκία]
Κάθε καημός και δάκρυ (1964) [Δέσπω]
Μας ενώνει ο πόνος (1964)
Ο ζητιάνος μιας αγάπης (1964)
Ορφανή στους πέντε δρόμους (1964)
Συγχώρεσε με αγάπη μου (1964)
Το κορίτσι της Κυριακής (1964)
Με λύγισε η φτώχεια (1964)[Ζακλίν]
Το κορίτσι του πόνου (1964
Χωρίς γονείς και αδέλφια (1964)

Αγάπησα και πόνεσα (1963) [μητέρα Γιάγκου]
Αμαρτίες γονέων (1963)
Αστέρια στο βούρκο (1963)
Για λίγη στοργή (1963) [Μαρία]
Η καρδιά της μάνας (1963)
Η μικρή ζητιάνα (1963)
Ίλιγγος (1963) [μητέρα Γιώργου]
Πληγωμένες καρδιές (1963)
Το μεγάλο αμάρτημα (1963)
Αγάπη γραμμένη με αίμα (1962)
Αγνή κι ατιμασμένη (1962)
Η ωραία της Ρούμελης (
1962)

Μάνα κάνε κουράγιο (1962) [Κατίνα]
Μη βαράτε όλοι μαζί (1962)
Οι επικίνδυνοι (1962)
Ορφανή σε ξένα χέρια (1962) [μητέρα Μαρίνας]
Παγίδα (1962)

Πονεμένη μητέρα (1962)

Διαμάντω (1961) [μητέρα της Διαμάντω]
Καραγκούνα (1961)
Μάνα μου παραστράτησα (1961) [μητέρα Μαρίνας]
Μας κλέψανε τη Γκόλφω (1961)
Η Μπέτυ παντρεύεται (1961)[κυρά Σάσα, μητέρα Ευδοκίας]
Ο Γολγοθάς μιας αθώας (1961) [μητέρα Μαρίνας]
Το δράμα μιας αμαρτωλής (1961) [Κατίνα]
Η ζωή μου αρχίζει με σένα (1958)
Το παιδί του δρόμου (1957) [Μαρία]
Το κορίτσι της φτωχογειτονιάς (1957)

Δυο κόσμοι (1949)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.koutouzis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: