ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1974).
ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

ΝΟΡΑ ΒΑΛΣΑΜΗ

Νόρα Βαλσάμη
Η Νόρα Βαλσάμη (Βαλσαμίδου) είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου στις 24 Ιουνίου του 1948 (άλλη πηγή αναφέρει το 1945). Είναι σύζυγος του σκηνοθέτη Ερρίκου Ανδρέου με τον οποίο έχει αποκτήσει έναν γιο (ονομάζεται κι αυτός Ερρίκος).
Σπούδασε χορό και ρυθμική στην Αίγυπτο. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του 
Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1967. Έκανε την πρώτη της θεατρική εμφάνιση σε μια παραγωγή του 1965, στην κωμωδία του Αριστοφάνη Εκκλησιάζουσες, όταν ακόμη φοιτούσε στη δραματική σχολή. Ένα χρόνο αργότερα έκανε το ντεμπούτο της και στη μεγάλη οθόνη, στην ταινία "Τζένη Τζένη". Τότε ήταν που της παρείχε και το συμβόλαιό της η Φίνος Φίλμς. Μετά από μια πλειάδα ρόλων αποσύρθηκε από τις ταινίες το 1975 και ασχολήθηκε με το θέατρο αποκλειστικά. Ανάμεσα στις θεατρικές παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε είναι "Ο Ματωμένος Γάμος" του Λόρκα, "Ένας Ιδανικός Σύζυγος" του Όσκαρ Ουάιλντ
 κ.ά.
Σήμερα ζει μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας στη Ραφήνα με προβλήματα υγείας.

Φιλμογραφία
Οι βάσεις και η Βασούλα (1974) [Βασούλα]
Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας (1972) [Φωτεινή]
Ένας ξένοιαστος παλαβιάρης (1971) [Ελπίδα]
Ο κατεργάρης (1971) [Εύα Βαρνή]
Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας (1971) [Νόρα]
Εν ονόματι του νόμου (1970) [Μυρτώ Αλεβίζου] 

Η θεία μου η χίπισσα (1970) [Κάθριν]
Ο γόης (1969) [Έλλη Μπελίρη]
Τα Δυο Πόδια σ`ένα... Παπούτσι! (1969) [Μάρω Αγραφιώτου]
Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα (1969) [Χαρά]
Το λεβεντόπαιδο (1969) [Φιλιώ]

Για ποιον χτυπά η... κουδούνα (1968) [Αλίκη Λαμπιρίκου]
Γοργόνες και μάγκες (1968) [Χρύσα]
Ο ψεύτης (1968) [Ρένα Αργυρίου]
Πολύ αργά για δάκρυα (1968) [Νόρα]
Γαμπρός απ' το Λονδίνο (1967) [Μαίρη]
Κάτι κουρασμένα παληκάρια (1967) [Κορίνα Μαλτέζου]
Πυρετός στην άσφαλτο (1967) [Βασιλική Ζήκα]
Τα δύο πόδια σ' ένα... παπούτσι! (1967) [Μάρω Αγραφιώτου]
Η Στεφανία (1966) [Εσθήρ]
Οι κυρίες της αυλής (1966) [Άννα Μπόσικου]
Τζένη Τζένη (1965)
Ο καζανόβας (1963)[κάνει γυμναστική με τον Χατζηχρήστο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

nora valsamh h pio wraia gynaika apo to kinimatografo me agapi maria.