ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

ΑΝΝΑ ΙΑΣΩΝΙΔΟΥ

Άννα Ιασωνίδου
Ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Ήταν υποψήφια Σταρ Ελλάς το 1964 (με το ψευδώνυμο «Βόρειος Ήπειρος») χωρίς να πάρει κάποιο τίτλο (κέρδισε η Κορίνα Τσοπέϋ). Τελείωσε το Αρσάκειο και στη συνέχεια φοίτησε στη Νομική Αθηνών.Όμως την κέρδισε το θέατρο που αγαπούσε από παιδί κι έτσι μπήκε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Αμέσως μόλις αποφοίτησε έπαιξε πρωταγωνίστρια στο θίασο Ντ. Ηλιόπουλου στο "Γκλόρια". Στη συνέχεια έκανε περιοδείες με τον σύζυγό της ηθοποιό Σπύρο Παππά (1928-2010),αδελφό του γνωστού τραγουδοποιού Λάκη Παππά και το θίασο τους σε όλη την Ελλάδα.
Φιλμογραφία
Η Αλίκη της σύγχρονης γενιάς (1973)
Στην Πόλη αγαπηθήκαμε (1972) [Σοφία]
Γύρω μας γκρεμίστηκαν όλα (1970)
Η ζωή μου στα χέρια σου (1970) [Κρινιώ]
Καλάβρυτα 1821 (1970) [Αϊσέ]
Για την τιμή και για τον έρωτα (1969) [Καίτη]
Μενούσης, Ο λεβέντης της Ηπείρου (1969) [Αναστασά]
Ένας κλέφτης με φιλότιμο (1968)
Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)
Ο παλιάτσος (1968) [Φανή]
Άγρια πάθη (1967) [Ρηνιώ]
Αν μιλούσε το παρελθόν μου (1967) [Λίζα]
Ήθελε να γίνει Βασιλιάς (1967) [Φιλίτσα]
Κολωνάκι διαγωγή μηδέν (1967) [Λίζα]
Η μοίρα μας χτύπησε σκληρά (1966)
Ο αδελφός μου ο τρελάρας / Ο αδελφός μου ο λόρδος (1966) [Μάρθα Φαρνέζη]
Αιχμάλωτοι του πεπρωμένου (1966) [Ξανθούλα]
Δεν είμαι ατιμασμένη (1966) [Λιάνα]
Η έξοδος του Μεσολογγίου (1965)
Καημοί στη φτωχογειτονιά (1965)
Κλαίω και σ`αναζητώ (1965) [Λένα]
Ο μεγάλος όρκος (1965)
Ο όρκος του νεκρού αδελφού (1965) [Αρετή]
Όταν σημάνουν οι καμπάνες (1965) [Άννα]
Του χωρισμού ο πόνος (1965) [Μαριάννα]
Φτωχολογιά (1965)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://documents.tips/documents/-563e0c425503464e708b5048.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Τελείωσε το Αρσάκειο και στη συνέχεια φοίτησε στη Νομική Αθηνών.Όμως την κέρδισε το θέατρο που αγαπούσε από παιδί κι έτσι μπήκε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Αμέσως μόλις αποφοίτησε έπαιξε πρωταγωνίστρια στο θίασο Ντ. Ηλιόπουλου στο "Γκλόρια". Στη συνέχεια έκανε περιοδείες με τον σύζυγό της ηθοποιό Σπύρο Παππά (αδελφό του γνωστού τραγουδοποιού Λάκη Παππά) και το θίασο τους σε όλη την Ελλάδα.