ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

ΕΛΛΗ ΞΑΝΘΑΚΗ

Έλλη Ξανθάκη (Ξανθοπούλου)
(1912-1969) Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Από το 1932 έως το 1962, έλαβε μέρος σε 5 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Πήρε μέρος σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές. 
Φιλμογραφία
Ο δοσίλογος (1970)
Γυμνοί στο δρόμο (1969)
Η θυσία μιας γυναίκας (1969)
Ο Νταβέλης (1969)
Δεν έχω χρόνο να διαβώ (1968)
Γοργοπόταμος (1968) [Έλλη]
Η λυγερή (1968)[ηγουμένη]
Κατηγορούμενη απολογήσου (1968)[Όλγα Δελή, μητέρα Ανδρέα]
Πήρε ο άνεμος τα όνειρά μου (1968)
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μορφή σου (1968)
Κιέριον (1968)
Χαϊδάρι ώρα 03:30 - Αποδράσατε (1967)
Οι βοσκοί της συμφοράς (1967) [Κατίνα Ζέκου]
Χάιδω (1967)
Ο προδότης (1967)
Δρόσω, η αρχοντοπούλα (1967)
Μεγάλη μου αγάπη (1966) 
Ο γυρισμός του στρατιώτη (1966)
Οι κολασμένοι (1966)
Διχασμός (1965) [μητέρα του Γιωργή]  
Δύσκολοι δρόμοι (1965)
Εγκατάλειψη (1965)
Παντρεύουν την αγάπη μου (1965)
Τσακισμένη απ`την ορφάνια (1965) [Κα Σταυροπούλου
Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965)[μητέρα Αλέκου]
Ο κράχτης (1964)
Οι κολασμένοι (1964)
Ένα παιδί χωρίς όνομα (1964)
Η αστεφανωτη (1964) [μητέρα Μάρθας]
Ο καθώς πρέπει (1963)
Λαφίνα (1962)
Ο γερο-Δήμος (1962)
Ο λουστράκος (1962) [γειτόνισσα]
Φλογέρα και Αίμα (1961)
Μυρτιά (1961) [μάνα Δημήτρη-Χρυσαυγής]
Στην πόρτα της κολάσεως (1960)
Ζάλογγο το κάστρο της λευτεριάς (1959)
Τα αρραβωνιάσματα (1950) [Λεμονιά Λεμπέση]

Δεν υπάρχουν σχόλια: