ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

ΕΛΛΗ ΞΑΝΘΑΚΗ

Έλλη Ξανθάκη (Ξανθοπούλου)
(1912-1969) Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Από το 1932 έως το 1962, έλαβε μέρος σε 5 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Πήρε μέρος σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές. 
Φιλμογραφία
Ο δοσίλογος (1970)
Γυμνοί στο δρόμο (1969)
Η θυσία μιας γυναίκας (1969)
Ο Νταβέλης (1969)
Δεν έχω χρόνο να διαβώ (1968)
Γοργοπόταμος (1968) [Έλλη]
Η λυγερή (1968)[ηγουμένη]
Κατηγορούμενη απολογήσου (1968)[Όλγα Δελή, μητέρα Ανδρέα]
Πήρε ο άνεμος τα όνειρά μου (1968)
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μορφή σου (1968)
Κιέριον (1968)
Χαϊδάρι ώρα 03:30 - Αποδράσατε (1967)
Οι βοσκοί της συμφοράς (1967) [Κατίνα Ζέκου]
Χάιδω (1967)
Ο προδότης (1967)
Δρόσω, η αρχοντοπούλα (1967)
Μεγάλη μου αγάπη (1966) 
Ο γυρισμός του στρατιώτη (1966)
Οι κολασμένοι (1966)
Διχασμός (1965) [μητέρα του Γιωργή]  
Δύσκολοι δρόμοι (1965)
Εγκατάλειψη (1965)
Παντρεύουν την αγάπη μου (1965)
Τσακισμένη απ`την ορφάνια (1965) [Κα Σταυροπούλου
Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965)[μητέρα Αλέκου]
Ο κράχτης (1964)
Οι κολασμένοι (1964)
Ένα παιδί χωρίς όνομα (1964)
Η αστεφανωτη (1964) [μητέρα Μάρθας]
Ο καθώς πρέπει (1963)
Λαφίνα (1962)
Ο γερο-Δήμος (1962)
Ο λουστράκος (1962) [γειτόνισσα]
Φλογέρα και Αίμα (1961)
Μυρτιά (1961) [μάνα Δημήτρη-Χρυσαυγής]
Στην πόρτα της κολάσεως (1960)
Ζάλογγο το κάστρο της λευτεριάς (1959)
Τα αρραβωνιάσματα (1950) [Λεμονιά Λεμπέση]

Δεν υπάρχουν σχόλια: