ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.retrodb.gr, ΤΟ www.cine.gr, ΤΟ www.sansimera.gr ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΟΜΙΚΟΥ

Δήμητρα Νομικού
Γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη.
Φιλμογραφία
Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ (1981) [γραμματέας]
Ένα γελαστό απόγευμα (1979) [μητέρα Βασίλη]
Οι φανταρίνες (1979)
Οι  εραστές του ονείρου (1974)
Αγάπη μου παληόγρια (1972)
Απ' τ' αλώνια στα σαλόνια (1972)
Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη (1972)
Ο θείος μου ο Ιπποκράτης (1972) [Καραγκιαούρη]
Θύμιος εναντίον Τσίτσιου (1971)
Δύο μοντέρνοι γλετζέδες (1971) [Ντιάνα]
Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971)
Ο φαφλατάς (1971)
Τα ομορφόπαιδα!.. (1971)
Της ζήλειας τα καμώματα (1971)
Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση (1971) 
Αριστοτέλης ο επιπόλαιος (1970)
Αριστοτέλης ο επιπόλαιος (1970)
Κρίμα... το μπόι σου (1970)
Φουκαράδες και λεφτάδες (1966)
Σειρές στις οποίες έχει παίξει
7 θανάσιμες πεθερές : Η Ναυπλιώτισσα πεθερά 2007-08 MEGA
Άνθρωποι και ανθρωπάκια 1982 ΥΕΝΕΔ
Αυλές και ρετιρέ 1982 ΥΕΝΕΔ
Βαριετέ
Η γειτονιά μας 1972 ΥΕΝΕΔ
Ο φιλαράκος μας 1981 ΥΕΝΕΔ
Το κανάλι των παρανόμων 1989 ΕΤ2
Χρόνια πολλά γλυκιά μου 1988 ΕΤ2
ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.cine.gr ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

1 σχόλιο:

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΕΛΟΥ είπε...

ΘΕΑΤΡΟ

• Ματωμένος Γάμος (ΛΟΡΚΑ), Δ.Θ. Πειραιά
• Σαλώμη (ΟΥΑΪΛΝΤ), Δ.Θ. Πειραιά
• Αντιγόνη (ΣΟΦΟΚΛΗΣ), Περιοδεία
• Η μικρή μας πόλη (WILDER), Διθύραμβος
• Ο κουνενές (ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ), Gloria
• Έτσι είναι ο κόσμος (ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ), Περιοδεία
• Μαριτάνα (ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ), Περιοδεία
• Οι εραστές του ονείρου (ΔΑΛΙΑΝΙΔΗΣ), Βέμπω
• Φόνος στη Λιθουανία, Δ.Θ. Πειραιά
• Χαμάμ γυναικών, Broadway
• Γιουσουρούμ (ΚΑΜΠΑΝΗΣ – ΜΑΥΚΡΙΔΗΣ), Rex
• Άνθρωποι και ανθρωπάκια (ΤΣΙΦΟΡΟΣ), Χατζηχρήστου
• Η Ρένα, ο κοντος και το σόι του (ΚΑΜΠΑΝΗΣ – ΜΑΚΡΙΔΗΣ), Rex
• H Πεντάμορφη και το Τέρας (ΚΟΚΤΩ), Broadway
• Παίζουμε τους παντρεμένους (ΚΑΜΠΑΝΗΣ – ΜΑΚΡΙΔΗΣ), Αυλαία
• Ο άνθρωπος που γύρισε από το γύψο (ΚΑΜΠΑΝΗΣ – ΜΑΚΡΙΔΗΣ) με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, Cineac
• Όσα παίρνει ο άνεμος (ΟΥΑΪΛΝΤ), Μινώα
• Η κυρία Προέδρου, Florida
• Γκόλ στον έρωτα. Λουζιτάνια
• Για όλα φταίει το λαμπατέρ, Περιοδεία
• Σουζη Βονγκ στο θέατρο REX με την Αλίκη Βουγιουκλάκη






ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

• Πού το πάμε, πού μας πανε, Μετροπόλιταν
• Ο θαυμαστός κόσμος της Εμμανουελλας, Λουζιτάνια
• Στη χώρα των θαυμάτων, Μετροπόλιταν
• Όλοι κουνιώμαστε, Αθήναιον
• Ο Καραγκιόζης στη Βουλή, Μετροπόλιταν
• Κάθε τρύπα και πετρέλαιο, Μετροπόλιταν
• Ο λαός ενίκησε, Μετροπόλιταν
• Απ’ το πουλί στη Βουλή, Χατζηχρήστου
• Έρχονται δεν έρχονται, Ακροπόλ
• Για σένα,για μένα,για όλους, Καλουτά
• Ήπιον κλύσμα, Αθήναιον
• Η Ελλάς ξαναψηφίζει, Μετροπόλιταν
• Τα πράσινα καμάκια, Χατζηχρήστου


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

• Αριστοτέλης ο επιπόλαιος, 1970
• Κρίμα το μπόι σου, 1970
• Φουκαράδες και λεφτάδες, 1970
• Δυο μοντέρνοι γλετζέδες, 1971
• Ζητείται επειγόντως γαμπρός, 1971
• Θύμιος εναντίων Τσίτσιου, 1971
• Ο θείος μου ο Ιπποκράτης, 1971
• Ο φαφλατάς, 1971
• Τα ομορφόπαιδα, 1971
• Της ζήλιας τα καμώματα, 1971
• Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη, 1972
• Αγάπη μου παλιόγρια, 1972
• Απ’ τ’ αλώνια στα σαλόνια, 1972
• Δυο μοντέρνοι γλετζέδες, 1973
• Εραστές του ονείρου, 1974
• Οι φανταρίνες, 1978
• Ένα γελαστό απόγευμα, 1979
• Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ, 1981


ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ

• Ο κύριος συνήγορος, ΥΕΝΕΔ, 1971
• Η γειτονιά μας, ΥΕΝΕΔ, 1972
• Βαριετέ, ΥΕΝΕΔ, 1973
• Ο θυρωρός, ΥΕΝΕΔ, 1973
• Το ταξίδι, ΥΕΝΕΔ, 1973-1974
• Τα παιδιά του Ζεβεδαίου, ΥΕΝΕΔ, 1974
• Εκείνες και εγώ, ΥΕΝΕΔ, 1975
• Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα, ΕΡΤ, 1980
• Ο φιλαράκος μας, ΕΡΤ, 1981
• Άνθρωποι και ανθρωπάκια, ΕΡΤ, 1982
• Αυλές και ρετιρέ, ΕΡΤ, 1982
• Χρόνια πολλά γλυκειά μου,ΕΤ2,1988
• Το κανάλι των παρανόμων,ΕΤ2, 1989
• Η σειρήνα και ο μπάτσος, ΑΝΤ1, 2002
• Τα φιλαράκια, ΑΝΤ1, 2003
• Η ώρα η καλή, MEGA, 2005
• 7 θανάσιμες πεθερές: Η Ναυπλιώτισσα πεθερά, MEGA,2008
• Κοκορόμυαλη του Πρετεντερη


ΒΙΝΤΕΟΤΑΙΝΙΕΣ

• Φάκελος πορνεία, 1984
• Τα λιονταράκια του έρωτα, 1985
• Τα ναρκωτικά, 1985
• Έλα τώρα που λείπει οάντρας μου, 1986
• Ένας κόκορας στη γειτονιά σας, 1986
• Γεράσιμος ο τσαχπίνης, 1986
• Δυναστεία αλά ελληνικά, 1986
• Η καρδιοκλέφτρα, 1986
• Κόμπρα του σούπερ-μαρκετ, 1986
• Μαντάμ Ορτάνς, 1986
• Ο ανέραστος, 1986
• Τρελοί, παλαβοί και ανάποδοι, 1986
• Απρόσκλητος εραστής, 1987
• Η σκανδαλιάρα και ο απλοχέρης, 1987
• Μια νύχτα στο Τμήμα Ηθών, 1987
• Ο νίντζα από τα... Τρίκορφα, 1987
• Ο σεξοβόμβος, 1987
• Ταμτάκος ο ηλεκτρολόγος, 1987
• Της σοφίτας το κάγκελο, 1987
• Χαμός στην οδό Κερατάδων, 1987
• Πολιτσμάνα του σματά η μάνα, 1987
• Εραστής για κλάματα, 1988
• Η Ψαρού, 1989


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

• Ερωτευτείτε Παρακαλώ (ΤΣΙΦΟΡΟΣ)
• Μαύρη κωμωδία (ΣΑΦΕΡ)
• Οι κουραμπιέδες (ΧΑΣΑΠΟΓΛΟΥ)