ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ, Ή ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.retrodb.gr, ΤΟ www.cine.gr, ΤΟ www.sansimera.gr ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ Panos t ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΟΜΙΚΟΥ

Δήμητρα Νομικού
Γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη.
Φιλμογραφία
Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ (1981) [γραμματέας]
Ένα γελαστό απόγευμα (1979) [μητέρα Βασίλη]
Οι φανταρίνες (1979)
Οι  εραστές του ονείρου (1974)
Αγάπη μου παληόγρια (1972)
Απ' τ' αλώνια στα σαλόνια (1972)
Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη (1972)
Ο θείος μου ο Ιπποκράτης (1972) [Καραγκιαούρη]
Θύμιος εναντίον Τσίτσιου (1971)
Δύο μοντέρνοι γλετζέδες (1971) [Ντιάνα]
Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971)
Ο φαφλατάς (1971)
Τα ομορφόπαιδα!.. (1971)
Της ζήλειας τα καμώματα (1971)
Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση (1971) 
Αριστοτέλης ο επιπόλαιος (1970)
Αριστοτέλης ο επιπόλαιος (1970)
Κρίμα... το μπόι σου (1970)
Φουκαράδες και λεφτάδες (1966)
Σειρές στις οποίες έχει παίξει
7 θανάσιμες πεθερές : Η Ναυπλιώτισσα πεθερά 2007-08 MEGA
Άνθρωποι και ανθρωπάκια 1982 ΥΕΝΕΔ
Αυλές και ρετιρέ 1982 ΥΕΝΕΔ
Βαριετέ
Η γειτονιά μας 1972 ΥΕΝΕΔ
Ο φιλαράκος μας 1981 ΥΕΝΕΔ
Το κανάλι των παρανόμων 1989 ΕΤ2
Χρόνια πολλά γλυκιά μου 1988 ΕΤ2
ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.cine.gr ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

1 σχόλιο:

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΕΛΟΥ είπε...

ΘΕΑΤΡΟ

• Ματωμένος Γάμος (ΛΟΡΚΑ), Δ.Θ. Πειραιά
• Σαλώμη (ΟΥΑΪΛΝΤ), Δ.Θ. Πειραιά
• Αντιγόνη (ΣΟΦΟΚΛΗΣ), Περιοδεία
• Η μικρή μας πόλη (WILDER), Διθύραμβος
• Ο κουνενές (ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ), Gloria
• Έτσι είναι ο κόσμος (ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ), Περιοδεία
• Μαριτάνα (ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ), Περιοδεία
• Οι εραστές του ονείρου (ΔΑΛΙΑΝΙΔΗΣ), Βέμπω
• Φόνος στη Λιθουανία, Δ.Θ. Πειραιά
• Χαμάμ γυναικών, Broadway
• Γιουσουρούμ (ΚΑΜΠΑΝΗΣ – ΜΑΥΚΡΙΔΗΣ), Rex
• Άνθρωποι και ανθρωπάκια (ΤΣΙΦΟΡΟΣ), Χατζηχρήστου
• Η Ρένα, ο κοντος και το σόι του (ΚΑΜΠΑΝΗΣ – ΜΑΚΡΙΔΗΣ), Rex
• H Πεντάμορφη και το Τέρας (ΚΟΚΤΩ), Broadway
• Παίζουμε τους παντρεμένους (ΚΑΜΠΑΝΗΣ – ΜΑΚΡΙΔΗΣ), Αυλαία
• Ο άνθρωπος που γύρισε από το γύψο (ΚΑΜΠΑΝΗΣ – ΜΑΚΡΙΔΗΣ) με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, Cineac
• Όσα παίρνει ο άνεμος (ΟΥΑΪΛΝΤ), Μινώα
• Η κυρία Προέδρου, Florida
• Γκόλ στον έρωτα. Λουζιτάνια
• Για όλα φταίει το λαμπατέρ, Περιοδεία
• Σουζη Βονγκ στο θέατρο REX με την Αλίκη Βουγιουκλάκη






ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

• Πού το πάμε, πού μας πανε, Μετροπόλιταν
• Ο θαυμαστός κόσμος της Εμμανουελλας, Λουζιτάνια
• Στη χώρα των θαυμάτων, Μετροπόλιταν
• Όλοι κουνιώμαστε, Αθήναιον
• Ο Καραγκιόζης στη Βουλή, Μετροπόλιταν
• Κάθε τρύπα και πετρέλαιο, Μετροπόλιταν
• Ο λαός ενίκησε, Μετροπόλιταν
• Απ’ το πουλί στη Βουλή, Χατζηχρήστου
• Έρχονται δεν έρχονται, Ακροπόλ
• Για σένα,για μένα,για όλους, Καλουτά
• Ήπιον κλύσμα, Αθήναιον
• Η Ελλάς ξαναψηφίζει, Μετροπόλιταν
• Τα πράσινα καμάκια, Χατζηχρήστου


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

• Αριστοτέλης ο επιπόλαιος, 1970
• Κρίμα το μπόι σου, 1970
• Φουκαράδες και λεφτάδες, 1970
• Δυο μοντέρνοι γλετζέδες, 1971
• Ζητείται επειγόντως γαμπρός, 1971
• Θύμιος εναντίων Τσίτσιου, 1971
• Ο θείος μου ο Ιπποκράτης, 1971
• Ο φαφλατάς, 1971
• Τα ομορφόπαιδα, 1971
• Της ζήλιας τα καμώματα, 1971
• Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη, 1972
• Αγάπη μου παλιόγρια, 1972
• Απ’ τ’ αλώνια στα σαλόνια, 1972
• Δυο μοντέρνοι γλετζέδες, 1973
• Εραστές του ονείρου, 1974
• Οι φανταρίνες, 1978
• Ένα γελαστό απόγευμα, 1979
• Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ, 1981


ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ

• Ο κύριος συνήγορος, ΥΕΝΕΔ, 1971
• Η γειτονιά μας, ΥΕΝΕΔ, 1972
• Βαριετέ, ΥΕΝΕΔ, 1973
• Ο θυρωρός, ΥΕΝΕΔ, 1973
• Το ταξίδι, ΥΕΝΕΔ, 1973-1974
• Τα παιδιά του Ζεβεδαίου, ΥΕΝΕΔ, 1974
• Εκείνες και εγώ, ΥΕΝΕΔ, 1975
• Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα, ΕΡΤ, 1980
• Ο φιλαράκος μας, ΕΡΤ, 1981
• Άνθρωποι και ανθρωπάκια, ΕΡΤ, 1982
• Αυλές και ρετιρέ, ΕΡΤ, 1982
• Χρόνια πολλά γλυκειά μου,ΕΤ2,1988
• Το κανάλι των παρανόμων,ΕΤ2, 1989
• Η σειρήνα και ο μπάτσος, ΑΝΤ1, 2002
• Τα φιλαράκια, ΑΝΤ1, 2003
• Η ώρα η καλή, MEGA, 2005
• 7 θανάσιμες πεθερές: Η Ναυπλιώτισσα πεθερά, MEGA,2008
• Κοκορόμυαλη του Πρετεντερη


ΒΙΝΤΕΟΤΑΙΝΙΕΣ

• Φάκελος πορνεία, 1984
• Τα λιονταράκια του έρωτα, 1985
• Τα ναρκωτικά, 1985
• Έλα τώρα που λείπει οάντρας μου, 1986
• Ένας κόκορας στη γειτονιά σας, 1986
• Γεράσιμος ο τσαχπίνης, 1986
• Δυναστεία αλά ελληνικά, 1986
• Η καρδιοκλέφτρα, 1986
• Κόμπρα του σούπερ-μαρκετ, 1986
• Μαντάμ Ορτάνς, 1986
• Ο ανέραστος, 1986
• Τρελοί, παλαβοί και ανάποδοι, 1986
• Απρόσκλητος εραστής, 1987
• Η σκανδαλιάρα και ο απλοχέρης, 1987
• Μια νύχτα στο Τμήμα Ηθών, 1987
• Ο νίντζα από τα... Τρίκορφα, 1987
• Ο σεξοβόμβος, 1987
• Ταμτάκος ο ηλεκτρολόγος, 1987
• Της σοφίτας το κάγκελο, 1987
• Χαμός στην οδό Κερατάδων, 1987
• Πολιτσμάνα του σματά η μάνα, 1987
• Εραστής για κλάματα, 1988
• Η Ψαρού, 1989


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

• Ερωτευτείτε Παρακαλώ (ΤΣΙΦΟΡΟΣ)
• Μαύρη κωμωδία (ΣΑΦΕΡ)
• Οι κουραμπιέδες (ΧΑΣΑΠΟΓΛΟΥ)