ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΑΛΕΚΑ ΜΑΚΡΗ

Αλέκα Μακρή
Μοναχοπαίδι, με πατέρα ανώτερο ιδιωτικό υπάλληλο και μητέρα επιτυχημένη επιχειρηματία, γέννημα θρέμμα του Παγκρατίου, στη γειτονιά του Κούνδουρου, του Σεφέρη, του Χατζιδάκη, του Γιώργου Φούντα, του Τσαρούχη, του Γιώργου Πάντζα, της Νόρας Βαλσάμη και του Κώστα Βάρναλη… Μεγαλωμένη δίπλα στο Καλλιμάρμαρο, απ΄ όπου επηρεάστηκε, ώστε η άθληση να παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή της. Στις σχολικές επιδείξεις και αγώνες πρωταγωνιστούσε. Πολύ καλή δρομέας των 100 μ. Με πολλά δάφνινα στεφάνια… Σήμερα κάνει σκι στην θάλασσα, στο βουνό, παίζει τένις, και κάνει ιππασία (για κάποια χρόνια μάλιστα είχε και δικό της άλογο), είναι ιστιοπλόος … Παρακολουθεί στην τηλεόραση αγώνες στίβου, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις και … φόρμουλα 1. Ταξιδεύει και προσπαθεί να ανακαλύψει τους λαούς πίσω από την τουριστική βιτρίνα. Ο πρώτος της ρόλος ήταν η ¨Σμαραγδίτσα¨ στο ¨Ένας Ντελικανής¨, ρόλο που κέρδισε ανάμεσα σε 300 περίπου μικρά κοριτσάκια. Όταν η ταινία πήγε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, δεν της επέτρεψαν να μπει στην αίθουσα προβολής γιατί ήταν…¨ακατάλληλη¨ για ανηλίκους. Ευτυχώς έδωσε ειδική άδεια ο Διοικητής της Αστυνομίας, ο οποίος παρακολουθούσε την προβολή!!! Ακολούθησε το ¨Μπροστά στην αγχόνη¨, η ¨Οικογένεια Χωραφά¨, και το ¨Νυφοπάζαρο¨. Σαν καθαρόαιμο παιδί της μεσαίας αστικής τάξης, έχει κάνει μαθήματα κιθάρας, μπαλέτο, Αγγλικών, Γαλλικών και Γερμανικών. Φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο Ωδείο Αθηνών και στη σχολή χορού της Κate Holden. Πρωταγωνίστησε στα σήριαλ ¨Κάπου υπάρχει η αγάπη μου¨, ΄΄Το χωριό εκπαιδεύεται΄΄, ΄΄Οι εντιμότατοι΄΄, Η δικαστίνα΄΄, ΄΄Αν μ΄ αγαπάς΄΄, ΄΄Ζωή ξανά΄΄ και ΄΄Αστυνόμος Μπέκας΄΄. Στο θέατρο, στο μιούζικαλ ΄΄Ένας Έλληνας σήμερα΄΄, στο ΄΄Καλκούτα΄΄, στο ΄΄50 χρόνια δάκρυα΄΄, και στο ΄΄Χαμάμ Γυναικών΄΄. Κάποια στιγμή που δεν γίνονταν παραγωγές, έμαθε τυφλό σύστημα γραφομηχανής, χρησιμοποίησε τις γνώσεις της στις ξένες γλώσσες και έγινε για περίπου 2,5 χρόνια… ιδιωτική υπάλληλος. Δούλεψε ακόμα και στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, στη Γραμματεία του εφοπλιστή Γιάννη Λάτση. Σήμερα είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο και μία κόρη. Μπορεί πάντα να έριχνε το μεγαλύτερο βάρος στην οικογένεια και την ανατροφή των παιδιών της.
Φιλμογραφία
7 χρόνια γάμου (1972) [Μάρω]
Υβ! Υβ! (1972) [Άντζελα]
Δουλικό αμέσου δράσεως (1972)
Νυφοπάζαρο (1969)
Μπροστά στην αγχόνη (1968)
Οικογένεια Χωραφά (1968) [Ροζίνα]
Ένας ντελικανής (1963) [Σμαραγδίτσα]

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να κάνω γνωστά λιγα πράγματα τα οποία καλό θα ήταν να τα συμπεριλάβετε στη βιογραφία της Κας ΑΛΕΚΑ ΜΑΚΡΗ :

Μοναχοπαίδι, με πατέρα ανώτερο ιδιωτικό υπάλληλο και μητέρα επιτυχημένη επιχειρηματία, γέννημα θρέμμα του Παγκρατίου, στη γειτονιά του Κούνδουρου, του Σεφέρη, του Χατζιδάκη, του Γιώργου Φούντα, του Τσαρούχη, του Γιώργου Πάντζα, της Νόρας Βαλσάμη και του Κώστα Βάρναλη…
Μεγαλωμένη δίπλα στο Καλλιμάρμαρο, απ΄ όπου επηρεάστηκε, ώστε η άθληση να παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή της. Στις σχολικές επιδείξεις και αγώνες πρωταγωνιστούσε.
Πολύ καλή δρομέας των 100 μ. Με πολλά δάφνινα στεφάνια…
Σήμερα κάνει σκι στην θάλασσα, στο βουνό, παίζει τένις, και κάνει ιππασία (για κάποια χρόνια μάλιστα είχε και δικό της άλογο), είναι ιστιοπλόος …
Παρακολουθεί στην τηλεόραση αγώνες στίβου, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις και … φόρμουλα 1.
Ταξιδεύει και προσπαθεί να ανακαλύψει τους λαούς πίσω από την τουριστική βιτρίνα.
Ο πρώτος της ρόλος ήταν η ¨Σμαραγδίτσα¨ στο ¨Ένας Ντελικανής¨, ρόλο που κέρδισε ανάμεσα σε 300 περίπου μικρά κοριτσάκια. Όταν η ταινία πήγε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, δεν της επέτρεψαν να μπει στην αίθουσα προβολής γιατί ήταν…¨ακατάλληλη¨ για ανηλίκους. Ευτυχώς έδωσε ειδική άδεια ο Διοικητής της Αστυνομίας, ο οποίος παρακολουθούσε την προβολή!!!
Ακολούθησε το ¨Μπροστά στην αγχόνη¨, η ¨Οικογένεια Χωραφά¨, και το ¨Νυφοπάζαρο¨.
Σαν καθαρόαιμο παιδί της μεσαίας αστικής τάξης, έχει κάνει μαθήματα κιθάρας, μπαλέτο, Αγγλικών, Γαλλικών και Γερμανικών.
Φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο Ωδείο Αθηνών και στη σχολή χορού της Κate Holden.
Πρωταγωνίστησε στα σήριαλ ¨Κάπου υπάρχει η αγάπη μου¨, ΄΄Το χωριό εκπαιδεύεται΄΄, ΄΄Οι εντιμότατοι΄΄, Η δικαστίνα΄΄, ΄΄Αν μ΄ αγαπάς΄΄, ΄΄Ζωή ξανά΄΄ και ΄΄Αστυνόμος Μπέκας΄΄.
Στο θέατρο, στο μιούζικαλ ΄΄Ένας Έλληνας σήμερα΄΄, στο ΄΄Καλκούτα΄΄, στο ΄΄50 χρόνια δάκρυα΄΄, και στο ΄΄Χαμάμ Γυναικών΄΄.
Κάποια στιγμή που δεν γίνονταν παραγωγές, έμαθε τυφλό σύστημα γραφομηχανής, χρησιμοποίησε τις γνώσεις της στις ξένες γλώσσες και έγινε για περίπου 2,5 χρόνια… ιδιωτική υπάλληλος. Δούλεψε ακόμα και στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, στη Γραμματεία του εφοπλιστή Γιάννη Λάτση.
Σήμερα είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο και μία κόρη.
Μπορεί πάντα να έριχνε το μεγαλύτερο βάρος στην οικογένεια και την ανατροφή των παιδιών της, όμως έχει παίξει με μικρούς ή πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πολλές ταινίες, όπως:

1963 Ένας Ντελικανής
1968 Οικογένεια Χωραφά
1968 Μπροστά στην αγχόνη
1969 Το Νυφοπάζαρο
1972 7 Χρόνια Γάμου
1972 Δουλικό Αμέσου Δράσεως
1972 ΥΒ! ΥΒ! Ο Μανωλιός παίζει μπάλα
1986 Μερικές τον προτιμούν ηλεκτρονικό
1986 Χριστίνα ο μεγάλος έρωτας
1986 Τρελοί κομπιναδόροι απίθανα κορίτσια
1986 Πρόβα...γάμου
1986 Το πουλί μου πεθαίνει τραγουδώντας
1986 Κλέψτε μας κι αφήστε μας
1986 H Μεγάλη των κερατάδων σχολή
1987 Οι εργένηδες
1987 Η κωμωδία του έρωτα
1988 Ένα κορίτσι σαν τον άνεμο
1989 Ένας αξιοπρεπής κερατάς
1989 Σκοτεινοί πράκτορες "Φ.Π.Α."

ΘΕΑΤΡΟ

1972 50 χρόνια δάκρυα
1975 Ένας Έλληνας σήμερα
1983 Χαμάμ Γυναικών
1986 Oh! Calcutta


ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ

1972 Κάπου υπάρχει η αγάπη μου (ET)
1989 Το χωριό εκπαιδεύεται (ΕΤ2)
1990 Οι Εντιμότατοι (EΡΤ)
1991 Η Δικαστίνα (ΑΝΤ1)
2006 Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα (Alpha)
2006 Αν μ΄ αγαπάς (Alpha)
2007 Ζωή ξανά (Alpha)
2012 Οικογενειακές Ιστορίες (Alpha)

George stouraitis είπε...

Συνήθως όταν έχουμε 50 χρόνια να δούμε ένα δημόσιο πρόσωπο συνήθως του καλλιτεχνικού χώρου, έχουμε την περιέργεια να δούμε πώς θα ήταν σήμερα εμφανισιακά..... χωρίς παρεξηγήσεις