ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

ΑΝ ΛΟΜΠΕΡΓΚ


Αν Λόμπεργκ (Ann Lonberg)
Η Ανν Λόμπεργκ γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1949 στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας. Το 1967 ήρθε στην Ελλάδα για τουρισμό και γνώρισε τον σκηνοθέτη Β. Γεωργιάδη. Εκείνος αναζητούσε μία ξένη για την επόμενη ταινία του και αμέσως της έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Με την πρώτη της ταινία, «Κορίτσια στον Ήλιο (1968)», έγινε πολύ δημοφιλής και έτσι έμεινε στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 1969. Πήρε μέρος σε 3 ακόμα ταινίες μεγάλου μήκους, όπως το «Ραντεβού με μία άγνωστη (1968)» του ίδιου σκηνοθέτη, καθώς και σε 3 ταινίες τουριστικού περιεχομένου όπως «Η Γοργόνα της Ελλάδος (1969). Στο θέατρο εμφανίστηκε στην παράσταση «Ένα, Δύο, Τρία» το 1968. Παρέμεινε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως φωτομοντέλο, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα χορού και φωνητικής. Στη συνέχεια πήγε στο Παρίσι το 1969 όπου ξεκίνησε τη νέα σταδιοδρομία της ως τραγουδίστρια. Τη δεκαετία του ΄90 δούλευε στη Γαλλία ως παραγωγός τηλεοπτικών προγραμμάτων.
Φιλμογραφίa
Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι (1988) [Ελβετός φωτογράφος]
Συνομωσία στη Μεσόγειο (1975) [Σαμάνθα]
Ο ειρηνοποιός (1975) [Όλγα]
Ομφαλός (1975)
Ελληνικό καλοκαίρι (1971)

Η γοργόνα της Ελλάδας (1969)
Το νησί της Αφροδίτης (1969) [Κέιτ Πάτερσον]
Ραντεβού με μια άγνωστη (1968)
Κορίτσια στον ήλιο (1968) [Άναμπελ Στόουν]

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

yperoxi kopela....

Ανώνυμος είπε...

αξεπεραστη υπεροχη μοναδικη για μενα η πιο ωραια γυναικα που περασε απ τον παλιο ελληνικο κινηματογραφο των 60s 70s.

Innocencio77 είπε...

..Σαν το παλιο καλο κρασι...
οσο οριμαζει τοσο καλυτερο γινεται!
μακαρι να υπηρχε και συνεχεια εκεινης της ταινιας με τους ιδιους πρωταγωνιστες σημερα..θα ηταν κατι το απιθανο σιγουρα.

Ανώνυμος είπε...

ποσο μου αρεσε αυτο το πακετοοοοο!!!!