ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1974).
ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

ΝΙΚΗ ΛΙΝΑΡΔΟΥ

Νίκη Λινάρδου
 Γνωστή στα πρώτα της βήματα και με το ψευδώνυμο "Μπέμπα Κούλα". Γεννήθηκε  τον Ιούνιο του 1935 (άλλη πηγή αναγράφει το 1939). Ήταν η δεύτερη σύζυγος του σκηνοθέτη - σεναριογράφου των επιτυχιών, Αλέκο Σακελλάριο. Ο γάμος τους διήρκησε 10 έτη. Κατόπιν παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη της τηλεόρασης Θ. Χρυσοβέργη με τον οποίο έμεινε μαζί για 8 χρόνια. Έχει παίξει σε αρκετές χαρακτηριστικές ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου, σε δεύτερους αλλά και πρώτους ρόλους. Χαρακτηριστικά δείγματα γραφής: Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο και Λατέρνα Φτώχεια και Γαρύφαλλο στο ρόλο της γύφτισσας, Τα Κίτρινα Γάντια, Όταν Λείπει η Γάτα (καμαριέρα), Πολυτεχνίτης κι Ερημοσπίτης (οικ. βοηθός), Θα σε Κάνω Βασίλισσα (εδώ σε ρόλο πρωταγωνιστικό), Υπάρχει και Φιλότιμο (κόρη του Μαυρογιαλούρου), Καλώς Ήλθε το Δολλάριο (πόρνη της Τρούμπας) και Ρωμιός Έχει Φιλότιμο (δεσμός του Λάμπρου Κωνσταντάρα που την κάνει ά λα Γαλλικά με τον Αργεντίνο). Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το έκανε το 1955, στην κλασική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου, Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο, σε έναν μικρό ρόλο, σαν γύφτισσα. Πέθανε στις 25 Σεπτεμβρίου 2012.  
Φιλμογραφία
Ο Ρωμηός έχει φιλότιμο (1968) [Φωφώ]
Καλώς ήλθε το δολλάριο (1967) [Λίζα / Ελένη]
Η αδελφή μου θέλει ξύλο (1966) [Μαριάννα Ντόκου]
Όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι (1966) [Πολυξένη Γεωργιάδου - Δρογκά]
Φίφης ο ακτύπητος (1966) [Καίτη] 
Υπάρχει και φιλότιμο (1965) [Αλίκη Μαυρογιαλούρου]
Θα σε κάνω βασίλισσα (1964) [Ελένη Τσιλιβίκη]
Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του (1964) [Μαρίνα Δελαπόρτα] Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963) [Μαρία]
Το "τεμπελόσκυλο" (1963) [Ρένα]
Το τυχερό πανταλόνι (1963) [Μαρίκα Αηδονοπούλου]
Όταν λείπη η γάτα! (1962) [Έλλη]
Ο καλός μας άγγελος (1961) [Λίνα]
Το παιδί του μεθύστακα (1961)
Χαμένα όνειρα (1961) [Φωφώ]
Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960) [Τούλα (Αικατερίνη) Λουλουτζή]
Τα κίτρινα γάντια (1960) [Αννούλα]
Το αγόρι που αγαπώ (1960)
 Ο Ηλίας του 16ου (1959) [Έλλη]
Ο θησαυρός του μακαρίτη (1959) [Αγγέλα]
Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα (1959) [Μαίρη] Αστέρω (1959)
Το ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο (1959) [Ξανθοπούλου]
Η κυρά μας η μαμμή (1958) [Βούλα]
Μια ζωή την έχουμε! (1958) [υπάλληλος κοσμηματοπωλείου]
Λατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο (1957) [τσιγγάνα]
Της νύχτας τα καμώματα (1957) [Κατίνα]
Η άγνωστος (1956)
Η καφετζού (1956) [Μαρικάκι]
Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο (1955) [τσιγγάνα που άλλαξε φουστάνι]

3 σχόλια:

SV1GSU είπε...

Δυστυχώς "έφυγε" σήμερα από τη ζωή. Περισσότερα εδώ

SV1GSU είπε...

Δείτε και εδώ μεταξύ άλλων, και συνέντευξη της Λινάρδου, που μιλάει για το Σακελλάριο.

Ανώνυμος είπε...

Η Νίκη...μια κυρία...ένας υπέροχος άνθρωπος. Εφυγε μέσα σε 20 μέρες..Ας είναι αναπαυμένη.