ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

ΝΙΚΗ ΤΣΙΓΚΑΛΟΥ

Νίκη Τσιγκάλου-Ράπτη
Η Νίκη Τσιγκάλου - Ράπτη γεννήθηκε στο χωριό Άθυτος της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, όπου και έζησε τα παιδικά της χρόνια. Τα εφηβικά και τα νεανικά τα πέρασε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ολοκλήρωσε τις σπουδές της.
Είναι ηθοποιός και ασχολείται με το γράψιμο. Έχει βραβευτεί το 1993 απ' το υπουργείο Πολιτισμού για ένα παιδικό θεατρικό της έργο κι έχει πάρει διακρίσεις και σε άλλα θεατρικά της. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί στη «Φιλολογική Πρωτοχρονιά», τη «Νέμεση» και τη «Ραδιοτηλεόραση», καθώς και σχόλιά της στον Τύπο.
Εχει εκδώσει ένα μυθιστόρημά της με τίτλο «Η θηλιά». Το βιβλίο «Με σημαδεμένα χαρτιά» είναι το δεύτερο που εξέδωσε.

Φιλμογραφία
Ισιδώρα (1975)
Αιχμάλωτοι του μίσους (1972)

Ερωτική συμφωνία (1972)
Η κρεββατομουρμούρα (1971)[Κικίτσα]
Ερωτομανείς (1971) [Στέλλα]
Conflict of emotions / Αδιέξοδο (1970) [Στέλλα] 
Οι γενναίοι του Βορρά (1970) [Αθηνά Παραμανίδου]
Ο Νταβέλης (1969)
Ο φακίρης Σταμάτης Κόκορας (1969) [Καίτη]
Ο δραπέτης (1967) [Φωτούλα]
Σύντομο διάλειμμα (1966)[ηθοποιός]
Έρωτας στην καυτή άμμο (1966) [Φωτούλα]
Το μπλόκο (1965)
Ξαναγύρισε κοντά μου (1965)[Λιάνα Λαζανίδη]

Τα δάκρυά μου είναι καυτά (1964)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.rizospastis.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχει επίσης έναν μικρό ρόλο στην ταινία ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΤΑ.