ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

ΓΚΙΖΕΛΑ ΝΤΑΛΙ

Γκιζέλα Ντάλι
Η Γκιζέλα Ντάλι (27 Αυγούστου 1940 - 10 Σεπτεμβρίου 2010) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Πλάκα Αθηνών(άλλη πηγή αναφέρει την Νάξο κι άλλη τα Μέγαρα) στις 27 Αυγούστου του 1940 άλλη πηγή αναφέρει το 1937). Το πραγματικό της όνομα ήταν Αδαμαντία - Διαμάντω - όπως έλεγε και η ίδια, Μαυροειδή. Σπούδασε στη σχολή χορού Ανωμερίτου, στη σχολή «Καλών Τεχνών» και στη δραματική σχολή «Εθνικού Ωδείου». 
Γνωστή έγινε στις δεκαετιες του '60 και '70 κυρίως από τον κινηματογράφο.
Αποσύρθηκε νωρίς από τον καλλιτεχνικό χώρο (1976). 
Από εκεί και ύστερα έζησε στη Νάξο -την πατρίδα της από τη μεριά της μητέρας της- όπου ανέπτυξε και πολιτιστική δραστηριότητα. 
Υπήρξε σύζυγός της ο σκηνοθέτης Ντίμης Δαδήρας.
Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί στο Λυώνα Νάξου χτυπημένη από την επάρατη νόσο. Πέθανε στο Κέντρο Υγείας του νησιού - όπου είχε μεταφερθεί - στις 10 Σεπτεμβρίου 2010.
Φιλμογραφία 
Τεστοστερόνη (2004)
Η σπηλιά της αμαρτίας (1976)
Αιμιλία η διεστραμμένη (1974) [Αιμιλία]
Δαίμονες της βίας και του σεξ (1973) [Μαίρη]
Μιρέλα, η σάρκα της ηδονής (1973) [Μιρέλλα]
Καυτή εκδίκηση (1972)
Κυνηγημένοι εραστές - Image of Love (1972) [Ελίζα]
Ο κύκλος της ανωμαλίας (1971) [Άννα Λεβίδη]
Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές (1970) [Γιολάντα Καρολίδου]
Έρωτας δίχως σύνορα (1970)
Όσο υπάρχει έρωτας (1970)
Δάφνις και Χλόη (1969) [Λυκαίνιο]
Ο παρθένος (1966) [Μαριάννα]
Ου κλέψεις (1965) [Μέγκλα]
Φτωχός εκατομμυριούχος (1965) [Λίζα]
Νυχτοπερπατήματα (1964)
Όταν η μοίρα προστάζει (1964)
Τρία κορίτσια από την Αμέρικα (1964) [Μάρτζι Στούρου] Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963)
Τον βρήκανε τον Παναή (1963)
Διεστραμμένοι (1963) [Τέρυ]
Ένας βλάκας με πατέντα (1963)
Σκάνδαλα στο νησί του έρωτα (1963) [Μίνα Βαλμά ("Βεργή")]
Το γέλιο βγήκε απ' τον παράδεισο (1963) [Γκιζέλα Ντάλι]
Αμαρτωλές (1962)[Άννα]
Η ελληνίδα και ο έρωτας (1962) [Εύα]
Οι αετονύχηδες / Μη βαράτε όλοι μαζί
(1962)
Οι επικίνδυνοι (1962) [Σόφη]
Του Κουτρούλη ο γάμος (1962) [Πένυ Κλωναρά]
Οι τρεις σωματοφύλακες (1962) [Λουίζα]
Το καρπουζάκι (1962)
Η Μπέτυ παντρεύεται (1961)[Μπέτυ]
Ραντεβού στη Βενετία (1960) [Ντιάνα Μαρκάτου]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/
ΑΠΟ ΤΟ http://www.ishow.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: