ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΤΣΙΟΣ


Γιώργος Μούτσιος
Ο Γιώργος Μούτσιος ήταν ηθοποιός και τραγουδιστής. Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1932. Σπούδασε μουσική και τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου. Μόλις αποστρατεύτηκε έφυγε για τη Βιέννη, όπου έκανε ανώτερες σπουδές φωνητικής στη Μουσική Ακαδημία και θέατρο και σκηνοθεσία στο Reinhardt Seminar. Ως μαθητής ακόμη είχε συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο και αργότερα με τη Λυρική Σκηνή (όπερα και οπερέτα). Με τη Εθνικό Θέατρο πήρε μέρος στο Φεστιβάλ των Εθνών στο Παρίσι. Στο ίδιο φεστιβάλ με το Θέατρο Τέχνης συμμετείχε στις "Όρνιθες", όπως επίσης και στο Φεστιβάλ Σέξπιρ στο Λονδίνο. Είχε πολλές συμμετοχές στο Φεστιβάλ Αθηνών, όπως "Carmina Burana" με την φιλαρμόνικα Ουγγάρικα. Είχε τραγουδήσει με τον Pablo Casals στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τον Igor Stravinsky, τον Ανδρέα Παρίδη, τον Μάνο Χατζιδάκι κ.ά. Έλαβε μέρος στην παράσταση "Όρνιθες" του Μορίς Μπεζάρ και στη Βασιλική Όπερα των Βρυξελλών και τραγούδησε σε διάφορες συναυλίες στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης. Στο ελεύθερο θέατρο συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους θιάσους ως ηθοποιός αλλά και ως θιασάρχης. Το βάπτισμα του πυρός στα κινηματογραφικά δρώμενα, το πήρε το 1952 με την ταινία η Αγνή του Λιμανιού. Επιλογές από τη δισκογραφία του: "Το καταραμένο φίδι" (1964), "Ελένη" (1965), "Όρνιθες" (1966), "Τραγούδια αγάπης" (1969), "Τρωικός πόλεμος" (1975), "Βίκτωρ, Βικτώρια" (1984), "Συναυλίες στον κεντρικό Ορφέα" (1985). Σύζυγός του ήταν η ηθοποιός Δέσποινα Νικολαίδου.  Πέθανε στις 17 Ιουλίου του 2012.
Φιλμογραφία
Η εποχή των ασεβών (2000) [Φαίδωνας Μητσάκης]
Κόκκινος δράκος (1998) [Κόλλιας]
Τρεις εποχές (1996)
Κόκκινο τριαντάφυλλο σου έκοψα (1993) [γιατρός]
Αθώος η ένοχος (1989)
Η μάνα της φόνισσας (1989) [δικηγόρος πολιτικής αγωγής]
Η εκδίκηση του πατέρα (1989) [Τζιμ Ουίλσον]
Ο αλήτης και ο μπάτσος (1989) [Αντώνης]
Αντάρτες των πόλεων (1972) [ταγματάρχης Καρλ Άσμπεργκ]
Ισιδώρα (1975)
Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη (1972) [Χουσεΐν]
Με φόβο και πάθος (1972) [Θεμιστοκλής Βιάσκος]
Ο αντιφασίστας (1972) [Μαξ Χίμλερ]
Εσχάτη προδοσία (1971) [Δαμιανός]
Μάρα η τσιγγάνα (1971)
Ο δρόμος των ηρώων (1971)
Εσένα μόνο αγαπώ (1970) [Τζόνι]
Γύρω μας γκρεμίστηκαν όλα (1970)
Ακόμα μια φορά... πριν ξεψυχήσω (1970) [Άρης Φαρκάς]
Ο αετός των σκλαβωμένων (1970) [Τζιοβάνι Ενρίτσι]
Ώρες αγάπης, ώρες πολέμου (1970) [Γιάννης Ρεμής]
Ο Ντιρλαντάς (1970)
Αδυναμίες (1969) [Δημήτρης]
Για την τιμή και για τον έρωτα (1969)
Ζήσε για την αγάπη μας (1968) [Στέφανος]
Αθήνα η κλοπή της οδού Σταδίου (1968) [Αλέκος]
Η επιστροφη της Μηδειας (1968)
Η λυγερή (1968)
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968) [Λάκης Αναστόπουλος]
Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί (1967) [Τζέρι Αργυρός]
Ο γεροντοκόρος (1967) [Μάκης Αμάραντος ("αραξοβόλης")] Πατέρα κάτσε φρόνιμα (1967) [Τζίμης]
Τρούμπα 67 (1967) [Σπύρος]
Άνθρωπος για όλες τις δουλειές.. (1966) [Τόνι Γιαννόπουλος]
Αχ!.. και νάμουν άντρας (1966) [Ανδρέας Μπελαλής]
Η Κλεοπάτρα ήταν Αντώνης / Η Κλεοπάτρα εν δράσει (1966) [Δημήτρης]Λουίζα (1966)
Λουίζα (1966)[εφοπλιστής Πέτρος Νικολάου]
Το συρτάκι της αμαρτίας (1966) [Κώστας]
Η τιμωρία (1965)
Αδίστακτοι (1965) [Μιχάλης]
Ανεμοστρόβιλος (1964) [Στέφανος]
Θα σε κάνω βασίλισσα (1964) [Μπιλ Σάρας]
Κραυγή (1964) [Αλέκος Πετράτος]
Ο κράχτης (1964) [Αλέξης Μαράκης]
Η μάχη των Θερμοπυλών (1962) [Grellas]
Η ζωή μου αρχίζει με σένα (1958)
Θανασάκης ο πολιτευόμενος (1954) [πιλότος SAS]
Η αγνή του λιμανιού (1952)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.ishow.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: