ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1974).
ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΝΕΖΕΡ

Χριστόφορος Νέζερ
Ο Χριστόφορος Νέζερ ήταν Έλληνας ηθοποιός, αδερφός της Μαρίκας Νέζερ και εξάδελφος του επίσης ηθοποιού και συνονόματού του Χριστόφορου Νέζερ. Γεννήθηκε το 1903 και πέθανε στην Αθήνα το 1995.
Καταγόταν από την
βαυαρική οικογένεια Νέζερ, που είχε έρθει στην Ελλάδα με τον Όθωνα.Έλαβε μέρος σε αρκετές ταινίες του σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Φιλμογραφία
Το βλέμμα του Οδυσσέα (1995)
Το σπίτι στην εξοχή (1994)
Αυτόπτης μάρτυς (1993)
Γυναίκες δηλητήριο (1993)[Γιώργος]
Το μετέωρο βήμα του πελαργού (1991) [πρόεδρος της Βουλής]
Τοπίο στην ομίχλη (1988)

Γενέθλια πόλη (1987)...[Τάσος]
Ο μελισσοκόμος (1986)
Λούφα και Παραλλαγή (1984)  [απόστρατος]
Μεγαλέξανδρος (1980)
Ελευθέριος Βενιζέλος (1980)
Η καγκελόπορτα (1978)
Οι κυνηγοί (1977)  [πολιτικός]
Ο θίασος (1975)
Ο κατάδικος (1975)
Τα χρώματα της ίριδος (1974)

Μέρες του '36 (1972) [διευθυντής φυλακών]
Γράμμος (1971)

Δεν υπάρχουν σχόλια: