ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ, Ή ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.retrodb.gr, ΤΟ www.cine.gr, ΤΟ www.sansimera.gr ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ Panos t ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΝΕΖΕΡ

Χριστόφορος Νέζερ
Ο Χριστόφορος Νέζερ ήταν Έλληνας ηθοποιός, αδερφός της Μαρίκας Νέζερ και εξάδελφος του επίσης ηθοποιού και συνονόματού του Χριστόφορου Νέζερ. Γεννήθηκε το 1903 και πέθανε στην Αθήνα το 1995.
Καταγόταν από την
βαυαρική οικογένεια Νέζερ, που είχε έρθει στην Ελλάδα με τον Όθωνα.Έλαβε μέρος σε αρκετές ταινίες του σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Φιλμογραφία
Το βλέμμα του Οδυσσέα (1995)
Το σπίτι στην εξοχή (1994)
Αυτόπτης μάρτυς (1993)
Γυναίκες δηλητήριο (1993)...Γιώργος
Το μετέωρο βήμα του πελαργού (1991) ..... πρόεδρος της Βουλής
Τοπίο στην ομίχλη (1988)

Γενέθλια πόλη (1987)...Τάσος
Ο μελισσοκόμος (1986)
Λούφα και Παραλλαγή (1984) ..... απόστρατος
Μεγαλέξανδρος (1980)
Ελευθέριος Βενιζέλος (1980)
Η καγκελόπορτα (1978)Οι κυνηγοί (1977) ..... πολιτικός
Ο θίασος (1975)Ο κατάδικος (1975)
Τα χρώματα της ίριδος (1974)

Μέρες του '36 (1972) ..... διευθυντής φυλακών
Γράμμος (1971)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: