ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΜΙΜΗΣ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ

Μίμης Χρυσομάλλης
Ο Δημήτρης ("Μίμης") Χρυσομάλλης (1938 - 12 Νοεμβρίου 2004) ήταν Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα του, σαν "παιδί-θαύμα", τραγουδώντας στα "Ταλέντα του Γιώργου Οικονομίδη". Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, ηθοποιός με ευρεία ερμηνευτική γκάμα, "κινήθηκε" με άνεση και αφοσίωση σε πλήθος ρόλων από το παγκόσμιο δραματικό ρεπερτόριο (Σαίξπηρ, Αρχαίο Ελληνικό Δράμα, επιθεώρηση, πρόζα κ.ά.). Έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό από την συμμετοχή του σε πολλές κινηματογραφικές επιτυχίες (Το βαρύ πεπόνι, άρπα κόλα, Safe Sex, Βαριετέ, Ένας και Ένας, Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο κ.ά.) καθώς και σε τηλεοπτικές σειρές (Το τελευταίο αντίο, Σαν αδελφές, Λίστα Γάμου κ.ά.). Επίσης τραγούδησε στον μικρό ήρωα, του Λουκιανού Κηλαϊδόνη. Ήταν παντρεμένος με την σεναριογράφο παιδικών σειρών Μαρία Κατζουράκη και απέκτησε ένα γιο το 1976. Πέθανε από ανακοπή καρδιάς στις 12 Νοεμβρίου 2004. 
Φιλμογραφία 
Οξυγόνο (2003)
Το κλάμα βγήκε απ`τον Παράδεισο (2001) [Παρνασσός]
Ένας & ένας (2000) [ψυχίατρος]
Safe sex (1999) [Γιώργος]
Βαριετέ - Varietes (1985) [Άγγελος]
Άρπα-Colla (1982) [Γιώργος Μακρόπουλος]
Ο καιρός των Ελλήνων (1981)
Το βαρύ... πεπόνι (1977) [Μίμης]
Υποβρύχιον: Παπανικολής (1971) [ναύτης]
Μια γυναίκα στην αντίσταση (1970) 
Συννεφιασμένοι ορίζοντες (1968) [Γρηγόρης]
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σύζυγος του Μίμη ήταν η Μαρία Κατζουράκη μέχρι το τέλος της ζωής του. Δεν πήραν ποτέ διαζύγιο. Ο γιος τους Δημήτρης σήμερα είναι 41 και έχει ένα γιο. Η ζωή συνεχίζεται.