ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ

Γιώργος Πάντζας
Ο Γιώργος Πάντζας είναι Έλληνας ηθοποιός και πολιτικός. Γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1937. Ήταν το μοναδικό παιδί των γονιών του. Ο πατέρας του, Σπύρος, ήταν ποιητής, αλλά πέρασε λόγω των πολιτικών του φρονημάτων 17 χρόνια εξόριστος. Λόγω της απουσίας του πατέρά του μεγάλωσε στην Καισαριανή με το θείο του, γυμνασιάρχη Αναγνωστόπουλο.
Βγήκε από νωρίς στη βιοπάλη εργαζόμενος σε ένα κατάστημα υφασμάτων. Παράλληλα φοίτησε στο 7ο Νυχτερινό Γυμνάσιο Παγκρατίου, από το οποίο αποφοίτησε το 1955. Πέρασε με άριστα στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, συνεχίζοντας πάντοτε να εργάζεται. Φοίτησε επίσης στην Ανώτερη Σχολή Κινηματογράφου.
Με τη σύζυγό του Στέλλα έχει αποκτήσει δύο παιδιά, την Καίτη και τον επίσης ηθοποιό, Σπύρο.
Η πρώτη κινηματογραφική ταινία που συμμετείχε ήταν το Παιδί του δρόμου. Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση ήταν το 1958 στη θεατρική παράσταση Βασίλισσα Αμαλία με πρωταγωνιστές το Μάνο Κατράκη και τη Μαίρη Αρώνη. Συμμετείχε στο θίασο του Λάμπρου Κωνσταντάρα, ενώ συνεργάστηκε και με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ασχολήθηκε επίσης με την επιθεώρηση. 
Η πρώτη του ενασχόληση με τα κοινά ήταν με την ΕΔΑ το 1951. Αργότερα συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη του οποίου ήταν υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής το 1986. Το 1994 όμως αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκε στο ΔΗΚΚΙ, με το οποίο κατέβηκε υποψήφιος στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 και του 2009 ήταν υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια εκλογική περιφέρεια.
Το 2002 και το 2006 ήταν υποψήφιος νομάρχης Ανατολικής Αττικής με τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία.  Είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούνιο του 2012.
Φιλμογραφία
Πάμε για... καφέ;! (1981) [Οδυσσέας Εξάψαλμος / Ντιντής Πειναλέων]
Τα παιδιά της πιάτσας (1981)
Το ξένο είναι πιο γλυκό (1981) [Στάθης Δεληπάνος]
Καθένας με την τρέλλα του... (1980)
Γεύση από Ελλάδα (1980)
Αρχιψεύταρος (1971) [Αχιλλέας Κούρκουτος]
Μαριχουάνα stop! (1971) [Γιώργος Κεχαγιάς]
Ο ακτύπητος κτυπήθηκε (1970) [Νίκος Φιρφιρής]
Οι τρεις ψεύτες (1970)
3 τρελοί για δέσιμο (1969) [Σπύρος "Τρεχαντήρης" Καραφωτιάς]
Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του (1969) [Θοδωρος]
Ξύπνα καημένε Περικλή (1969) [Τωνης Δημητρακας]
Ο μπούφος (1968) [Ηλίας Μπουντούνας]
Μίνι φούστα και καράτε (1967) [Πέτρος Πετρίδης]
Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας (1967) [Ζαχαρίας]
Ο αδελφός μου ο τρελλάρας / Ο αδελφός μου ο λόρδος (1966) [Μίλτος Μπατάρας]
Και οι... 14 ήταν υπέροχοι! (1965) [Μένης]
Κάνε με πρωθυπουργό (1965) [Μηνάς]
Φτωχός εκατομμυριούχος (1965) [Πέτρος]
Η σωφερίνα (1964) [Τάκης Μαραγκάκης]
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964) [Ανδρέας Βασιλόπουλος]
Αυτό το κάτι άλλο! (1963) [Τέλης Σπαρτάλης]
Μικροί και μεγάλοι εν δράσει... (1963) [Γιώργος Παπασταύρου]
Τρελοί πολυτελείας (1963) [Φαίδων Ζαράγκης]
Ο γαμπρός μου, ο δικηγόρος! (1962) [Μικές Λογαράς]
Οργή (1962)
Τα Χριστούγεννα του αλήτη (1962) [Πέτρος Μαρόπουλος]
Η Λίζα και η άλλη (1961) [Θάνος Κωστόπουλος]
Κατηγορούμενος... ο έρως (1961) [Κώστας Χατζηπαύλου]
Λάθος στον έρωτα (1961) [Γιώργος (Λαμπρινός)]
Ερωτικά παιχνίδια (1960) [Αλέκος Μαρκίδης]
Για την αγάπη της βοσκοπούλας (1959)
Το παιδί του δρόμου (1957)
Το κορίτσι της φτωχογειτονιάς (1957) [Τώνης Μαράτος]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: