ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΟΥΓΚΛΑΚΟΣ

Απόστολος Σουγκλάκος
Ο Απόστολος Σουγκλάκος (Σουβλάκος) (Πειραιάς (Μανιάτικα), 1950 - 5 Σεπτεμβρίου 2006) ήταν Έλληνας παλαιστής του κατς και ηθοποιός. Από πολύ μικρός ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και την πάλη, στην οποία και αφοσιώθηκε. Τη δεκαετία του '80 κυριάρχησε στα ρινγκ, ενώ κατά διαστήματα εμφανίστηκε σε κινηματογραφικές ταινίες και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Περιστασιακά ασχολήθηκε και με τη δισκογραφία.
Υπήρξε ο βασικός εμψυχωτής του Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου στον συναυλιακό χώρο Gagarin 205. "Η μοναδική φορά που στενοχώρησε άνθρωπο, είναι τώρα με τον θάνατό του», δήλωσε ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης για την απώλεια του 57χρονου παλαιστή-ηθοποιού Απόστολου Σουγκλάκου που επί τρεις δεκαετίες στάθηκε από τις αγαπημένες και καλτ μορφές του ελληνικού θεάματος. «Ήταν ένα αυτοδημιούργητο λαϊκό παιδί με χρυσή καρδιά που ποτέ δεν ξεστόμισε κακία για κανέναν και είχε μεγάλο πάθος για την πάλη και τον κινηματογράφο», ανέφερε ο Νίκος Τριανταφυλλίδης για τον Σουγκλάκο, που είχε εμφανιστεί σε δύο ταινίες του («Ράδιο Μόσχα», «Μαύρο γάλα») και ετοιμαζόταν να παίξει στην τρίτη που ετοιμάζει ο σκηνοθέτης με τίτλο «Αισθηματίες» (όπου θα ερμήνευε έναν από τους... αισθηματίες του τίτλου)! Ως γνωστόν ο Απόστολος Σουγκλάκος ήταν ηγετική μορφή του «Καλτ φεστιβάλ» που οργανώνει επί τέσσερα χρόνια ο Νίκος Τριανταφυλλίδης. Τελευταία κινηματογραφική εμφάνισή του ήταν στην ψηφιακή ταινία «Η επιστροφή των καθαρμάτων» του Φωκίωνα Μπόγρη.
Τον Αύγουστο του 2006 υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο στη Ρόδο, όπου
βρισκόταν για επαγγελματικούς λόγους και το διάστημα αυτό ήταν σε κώμα στο νοσοκομείο. Πέθανε έπειτα από δύο εβδομάδες, στις 5 Σεπτεμβρίου του 2006, σε ηλικία 56 ετών.Κηδεύτηκε στο Γ΄Νεκροταφείο και είχε 3 παιδιά.

Φιλμογραφία
Μαύρο γάλα (1999)
Ράδιο Μόσχα (1995) [πορτιέρης]
Ενας αλλά... Λέων (1988)
Ο πρωταθλητής (1987)
Το ρεμάλι της Αθήνας (1987) [Στέφανος]
Τα καθάρματα (1985) [Απόστολος Σουγκλάκος]
Νειάτα στη λάσπη (1984) [(μπράβος Βύρωνα)]
Ρόδα τσάντα & κοπάνα νο3 (1984) [Αποστόλης]
Ρόδα τσάντα & κοπάνα νο2 (1983) [Μιχάλης]
Αχτύπητα... καμάκια! (1983)
Ο Στόχος (1983)
Σερίφης ο 'μηχανοφάγος' (1983)
Χούλιγκανς (κάτω τα χέρια απ' τα νιάτα!) (1983)
Απίθανοι, αλλιώτικοι κι ωραίοι... (1982)
Πανικός στα σχολεία (1982) [μπράβος]
Καμικάζι τσαντάκιας (1982)
Παγίδα στην Ελλάδα (1982) [εγκληματίας]
Ρόδα τσάντα και κοπάνα (1982) [Σπασοκοκκαλίδης]Γκαρσονιέρα για δέκα (1981)
Ένας κοντός θα μας σώσει! (1981)
Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ (1981)
Πάμε για... καφέ;! (1981)
Έξοδος κινδύνου (1980) [επίδοξος βιαστής]
Καθένας με την τρέλλα του...(1980) [αρχηγός συμμορίας "The tsoglans"]
Ρένα... να η ευκαιρία (1980) [μπράβος οργανισμού λαχείων]
Ο παλαβός κόσμος του Θανάση (1979)
Τα παιδιά της πιάτσας (1979) [μπράβος Προκόπη]
Τζακ ο καβαλλάρης (1979) [ως Απόστολος Σουβλάκος]
1922 (1978) [παλαιστής]
Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας (1976)
Διαστροφές (1974)
Ερωτικός παροξυσμός (1973)
Όργια σε τιμή ευκαιρίας (1973)[κατσέρ]
Ευδοκία (1971)
Να`τανε το 13, να `πεφτε σ`εμάς (1970)
Οι γενναίοι του Βορρά (1970) [(Βούλγαρος μαστιγωτής)]
Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969) [μέλος συνεργείου]
Ο άνθρωπος της καρπαζιάς (1969) [μπράβος]
Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο (1969)
Ο τρελός τάχει 400 (1968) ["οπαδός" τρελλού στο πάρκο]
Τα ψίχουλα του κόσμου (1968) [Μαυρομίχαλος / ναύτης που παλεύει]
Θα τα κάψω τα λεφτά μου (1968)
Ο κούκλος (1968)
Το Προ-πό και τα μπουζούκια (1968)[μουσικός]
Ο τυχεράκιας (1968)
Η κοροϊδάρα (1967)
Δημήτρη μου Δημήτρη μου (1967) [εργάτης]
Ο κόσμος τρελλάθηκε... (1967) [μπράβος]
Πατέρα κάτσε φρόνιμα (1967)
Τα ψίχουλα του κόσμου (1967) [ναύτης που παλεύει]
Τρούμπα `67 (1967)
Σαπίλα και αριστοκρατία (1967)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Μίνι φούστα και καράτε (1967)
Η βουλευτίνα (1966) [κλακαδόρος]
Δοκιμασία (1966)[οπαδός στο γήπεδο]
Η 7η μέρα της δημιουργίας (1966)[στο καρτ]
Η αρτίστα (1966)[εργάτης στην οικοδομή]
Ο μπαμπάς μου ο τέντυ μπόις (1966)[ναύτης]
Λεωφόρος του θανάτου (1966)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ο επαναστάτης (1965)
Η Εύα δεν αμάρτησε (1965)[παίζει ποδοσφαιράκι]
Κύπρος στις φλόγες (1964)

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: