ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ

Μιχάλης Γιαννάτος
Ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1941.
Το 1965, ο Μιχάλης Γιαννάτος πήγε στη Δραματική Σχολή του Ντίνου Δημόπουλου. H πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση ήταν στην ταινία «Οι στιγματισμένοι», του Γιώργου Ζερβουλάκου, με βοηθό τον Βαγγέλη Σερντάρη και πρωταγωνιστές τους Φούντα και Κοντού. Μαθητής ακόμα, έπαιξε με τον Κατράκη στο θεατρικό «Καπετάν Μιχάλης». Στο εξωτερικό δεν περνά απαρατήρητος. Το πιστοποιούν και οι 27 ξένες κινηματογραφικές παραγωγές στις οποίες έχει παίξει. Όπως το "Εξπρές του Μεσονυκτίου", "Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι", "Μόναχο", κ.α. Μιλάει πέντε γλώσσες.
Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος τον έχει επιλέξει σε όλες τις ταινίες του. Έπαιξε στην «Πολίτικη κουζίνα» τού Μπουλμέτη, στην ευρωπαϊκή συμπαραγωγή «Ο τελευταίος άρχοντας των Βαλκανίων» και εν ολίγοις σε 27 ταινίες του εξωτερικού, σε συνολικά 100 ταινίες (ελληνικές και ξένες) και κάπου 100 σειρές. Πέθανε από ανακοπή καρδιάς στις 17 Σεπτεμβρίου 2013.

Φιλμογραφία
Ο Ηλίας του 16ου (2008) [Μάνος ο ταβερνιάρης]
Κορόιδο εν τάξει (2006) [Αιμίλιος]
Ο έτσι (2006)
Μόναχο (2005) [ιδιοκτήτης ξενοδοχείου]
Το όνειρο του Ίκαρου (2005) [γέρος γύφτος]
Τριλογία: Το λιβάδι που δακρύζει (2004) [Ζήσης]
Skipper Straad (2003)
Πολιτικη κουζίνα (2003)
Στο χάνι (2003) [Καρά Αλής]
Τριλογία: Το λιβάδι που δακρύζει (2003) [Ζήσης]
Το μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι (2001) [Κοκολιός]
Η φούσκα (2001) [θείος]
Ο ανθός της λίμνης (1999) [Χασάν]
Αμέρικα (1999)

Η αιωνιότητα και μια μέρα (1998) [εισπράκτορας]
Με τον Ορφέα τον Αύγουστο (1995) [Παντελής]
Η Αμερική κάποιου άλλου (1995) [Έλληνας ταξιδιωτικός ατζέντης]
Ο χαμένος θησαυρός του Χουρσίτ Πασά (1995)
Τράνζιτο (1995)

Άντε Γεια (1991)
Ο δραπέτης (1991)
Η εκδίκηση του πατέρα (1989) [Μουσταφά]
Τοπίο στην ομίχλη (1988) [σταθμάρχης Οινόης]
Φάκελος Πολκ στον Αέρα (1988)
Μπορντέλο (1985)
Η παρεξήγηση (1983)
Καμικάζι αγάπη μου (1983) [Φωτίου]
Προσοχή, κίνδυνος! (1983)
Υπόγεια διαδρομή (1983)
Άγγελος (1982) [στο υπόγειο γκαράζ]
Η στροφή (1982) [(Τούρκος αστυνόμος)]
Ταξίδι στην πρωτεύουσα (1982)
Το φράγμα (1982)
Το αίμα των αγαλμάτων (1981)
Βέγγος ο τρελός καμικάζι (1980) [Μάρκος]
Μεγαλεξανδρος (1980)
Τα παιδιά της πιάτσας (1979)
Ο παλαβός κόσμος του Θανάση (1979)
Τα παιδιά της πιάτσας (1979) [αρτοποιός]
1922 (1978)
Το εξπρές του μεσονυχτίου (1978) [Διερμηνέας]
Ελληνική υπόθεση (1976)
Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας (1976)
Μπουζανικά αλά... Ελληνικά! (1975) [Πανάγος]
Θανάσης ο πιο γρήγορος τρελλός / Δικτάτωρ καλεί Θανάση (1973)
Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ (1973) [Λευτέρης Ζεβεδαίος]

Ο τσαρλατάνος (1973) [Πάτροκλος]

Οι πολεμισταί της ειρήνης (1973)
Ένας ξένοιαστος παλαβιάρης (1971) [ομιλητής σε κηδεία]
Η κόρη του ήλιου (1971) [Τούρκος στρατιώτης]
Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση (1971)
Τα δυο πόδια σ`ένα... παπούτσι! (1969)
Το... θύμα (1969)
Η αρχόντισσα κι ο αλήτης (1968)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/
ΑΠΟ ΤΟ http://www.ishow.gr/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ο μιχαλης γιαννατος γεννηθηκε στην κωνσταντινουπολη στις 11/07/1940