ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ http://90lepta.com/, ΤΟ http://retrodb.gr/, ΤΟ http://www.cine.gr/, ΤΟ http://www.sansimera.gr/, ΤΟ http://www.musipedia.gr/ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ, Roula Ekonomou ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

ΦΑΝΗΣ ΧΗΝΑΣ

Φάνης Χηνάς
Ο Φάνης Χηνάς ήταν ηθοποιός. Έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά «Επιστροφή», η οποία προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση το φθινόπωρο του 1982. Γεννήθηκε στη Μαραθιά Ευρυτανίας το 1940. Αποφοίτησε από τη σχολή του Πέλου Κατσέλη. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ και πέθανε στο Βόλο στις 12 Φεβρουαρίου 1992 από εγκεφαλίτιδα. Το όνομά του φέρει ένα Δημοτικό Θέατρο στην Αθήνα.
Φιλμογραφία
Γκολφ Στρημ (1991)
Νοκ άουτ (1986) [Φάνης]
Αλταμίρα (1986)
Μπορντέλο (1985) [Λοχαγός Μason]
Ζήτημα ζωής και θανάτου (1973)

Ναι μεν, αλλά... (1972) [Φάνης]
Αέρα,αέρα,αέρα (1972)
Μαντώ Μαυρογένους (1971)
Βόρτεξ (1967) [Φίλιππος]
Εμείς οι Αμαρτωλοί (1966)
Κοινωνία Ωρα Μηδέν (1966)
Το πρόσωπο της Μέδουσας (1966)
Μεγάλη μου αγάπη (1966)
Μια σφαίρα στην καρδιά (1965)

Σειρές που έχει πάιξει
Όλη η δόξα όλη η χάρη 1989 ΕΤ1
Η επιστροφή 1982 ΕΡΤ
Το νερό της βροχής 1983 ΕΡΤ
Χαμένος παράδεισος 1977 ΥΕΝΕΔ

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟ 90lepta.com ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: