ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

ΕΡΡΙΚΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ερρίκος Κονταρίνης
Ο Ερρίκος Κονταρίνης ήταν Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στην Τήνο (άλλη πηγή αναφέρει την Βράιλα της Ρουμανίας) το 1906 και πέθανε το 1975. Προερχόταν από εύπορη οικογένεια και διακρίθηκε ιδιαίτερα στο θέατρο συνεργαζόμενος με όλα τα «μεγάλα» ονόματα της εποχής, ενώ στον κινηματογράφο έπαιξε σε δεύτερους ρόλους. Ήταν σύζυγος της Μαρίκας Νέζερ από το 1930, την οποία έκλεψε για να την παντρευτεί.
Φιλμογραφία
Οι πολεμιστές της ειρήνης (1973) [Στρατηγός Στέφανος Ελπιδάκης]
Η κόμισσα της Κέρκυρας (1972) [αστυνόμος]
Ο καμαριέρης της μπουζουξούς (1971) [Μίλτος]
Οι αμαρτωλοί (1971) [Νίκος]
Ορατότης μηδέν (1970)
Αριστοτέλης ο επιπόλαιος (1970) [Λέανδρος]
Υπολοχαγός Νατάσα (1970)
Ξύπνα Βασίλη (1969)
Θυμήσου αγάπη μου (1969)
Προκόπης, ο απρόκοπος (1969)
Η αγάπη μας (1968)
Ανοιχτή επιστολή (1968)
Ο παλιάτσος (1968) [Γρηγόρης Δεληπέτρος]
Ο κούκλος (1968) [Καπετάνιος]
Πυρετός στην άσφαλτο (1967)
Ό,τι λάμπει είναι χρυσός (1966)
Σκλάβοι της μοίρας (1966)
Αν έχεις τύχη... (1964) [Χαράμης]
Κάτι να καίη (1964)
Το δόλωμα (1964)
Ανήσυχα νιάτα (1963)
Αυτό το κάτι άλλο! (1963)
Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963)[στο φωτογραφείο]
Έγκλημα στην Ομόνοια (1962)
Κατηγορούμενος... ο έρως (1962)
Κατήφορος (1961)
Ο θρίαμβος (1960)Μέλπω (1958)
Το αμαξάκι (1957) [ιδιοκτήτης αυτοκινήτου]
Το κορίτσι της φτωχογειτονιάς (1957)
Το παιδί του δρόμου (1957)
Γραφείο συνοικεσίων (1956) [ο πατέρας της Αφροδίτης]
Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο (1955)
Το οργανάκι του Αττίκ (1955)
Χαρούμενο ξεκίνημα (1954) [αστυνόμος]
Οι ουρανοί είναι δικοί μας (1953)
Το σωφεράκι (1953)

Δεν υπάρχουν σχόλια: