ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ

Δημήτρης Ιωακειμίδης
Ο Δημήτρης Ιωακειμίδης (Νέα Ιωνία, 7 Μαΐου 1939 - 21 Σεπτεμβρίου 2014) ήταν Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης, γνωστός για την εμβληματική ερμηνεία του ρόλου του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στην ταινία "Παπαφλέσσας". Ο Ιωακειμίδης ξεχώριζε για την χαρακτηριστική του, βαθιά φωνή, αλλά και για την πληθωρική του παρουσία στο σανίδι του θεάτρου και στην μικρή και μεγάλη οθόνη, όπου πρωταγωνίστησε σε δεκάδες παραγωγές. Αλλά και σαν σκηνοθέτης ο ίδιος, διακρίθηκε με τις παραστάσεις που ανέβασε στο "Πολύτεχνο" θέατρό του. Κηδεύτηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου και ενταφιάστηκε στο κοιμητήριο Ζωγράφου.
Φιλμογραφία
Χώμα και νερό (1999)
Υπέρ επείγον (1989) [Νικόλαος Επαμεινώνδας [ταξίαρχος]
...και δυο αυγά Τουρκίας (1987)
Κορίτσια για... τσίμπημα (1985)
Απίθανοι, αλλιώτικοι κι ωραίοι... (1982) [Προκόπης]
Ένας κοντός θα μας σώσει! (1981) [Παναγής]
Πάμε για... καφέ;! (1981) ["Τ3"]
Τα παιδιά της πιάτσας (1981)
Ο ποδόγυρος (1980)
Γυναίκες στα όπλα (1979) [Κυριάκος Δεκαφούλιας]
Τζακ ο καβαλλάρης (1979) [Νοβάλσκι]
Η βαλίτσα του παπά (1978)
Οι κυνηγοί (1977)
Οι βάσεις και η Βασούλα (1974) [αφεντικό νυχτερινού κέντρου]
Μπουμ ταρατατζούμ (1972)
Δώστε τα χέρια (1971)
Υπερήφανοι αετοί (1971)

Οι αμαρτωλοί (1971) [(αστυνόμος)]
Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του '21 (1971) [Κολοκοτρώνης]
Βαβυλωνία (1970) [Αρβανίτης]
Η ώρα της αλήθειας (1969)[Τράγκας]
Ληστεία στην Αθήνα (1969)[αστυνόμος]
Η καρδιά ενός αλήτη (1968)
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
Όταν τα ψάρια βγήκαν στη στεριά (1967) [αστυνομικός]
Ο Λαμπίρης εναντίον των παρανόμων (1967)[μπάρμαν]
Με τη λάμψη στα μάτια (1966)
Οι υπερήφανοι (1962) [Αρβανίτης]

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στον Παπαφλεσσα επαιξε τον Κολοκοτρωνη.

Ανώνυμος είπε...

το Σαββατο 20 Σεπτεμβριου 2014 ο Δημητρης Ιωακειμιδης εφυγε απο τη ζωη σε ηλικια 75 ετων..